breaking news Νέο

Ν. Κουτσογιάννης, στο Δ.Σ. Νάουσας : «Δεν μπαίνουν στο «Υπερταμείο» οι αρχαιότητες της περιοχής.»

  • Ν. Κουτσογιάννης, στο Δ.Σ. Νάουσας : «Δεν μπαίνουν στο «Υπερταμείο» οι αρχαιότητες της περιοχής.»
  • Ν. Κουτσογιάννης, στο Δ.Σ. Νάουσας : «Δεν μπαίνουν στο «Υπερταμείο» οι αρχαιότητες της περιοχής.»

Σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους κύλισε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το απόγευμα της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου. Ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Προκόπη Μπίλη, για το αν έχουν ενταχθεί στο «Υπερταμείο» δημόσια ακίνητα στην περιοχή της Νάουσας, τόνισε ότι έχει ζητήσει ενημέρωση από τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δημοσίου στην Ημαθία, για το αν υπάρχουν ακίνητα από τη Νάουσα, λέγοντας ότι η ενημέρωση που είχε από την πλευρά της αρχαιολογικής υπηρεσίας  ήταν ότι δεν έχει ενταχθεί κανένα μνημείο ή αρχαιολογικός χώρος της Ημαθίας σε αυτό. Για το θέμα ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στη δέσμευση Τσακαλώτου ότι θα ανακληθεί απόφαση για μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Αντίθετη άποψη είχε ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Παντζαρτζίδης, λέγοντας ότι στο «Υπερταμείο»  έχουν παραχωρηθεί τα ταφικά συμπλέγματα και οι αρχαιολογικοί χώροι σε Πέλλα, Δίον και Αιγές. «Θα έχουμε εισιτήρια στη Σχολή Αριστοτέλη και τους τάφους των Λευκαδίων. «Βάλανε κωδικούς και όχι ονόματα στα προς παραχώρηση μνημεία, για να μετρήσουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά.

 

LEADER και αξονικός τομογράφος

 

Ο κ. δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσου Καραμπατζού, αναφορικά με το LEADER και τον αξονικό τομογράφο, είπε ότι, σύμφωνα με την πληροφόρησή του, η ΑΝΗΜΑ θα ανακοινώσει τα έργα των δήμων, τα οποία θα επιλεγούν μετά την αξιολόγηση, το Νοέμβριο. Για τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Νάουσας είπε ότι έχει διαβεβαίωση ότι ο διαγωνισμός του «Σισμανόγλειου» προχωρά κανονικά και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 

Σχολικές μεταφορές

 

Στο ζήτημα των σχολικών μεταφορών, που έθεσε  ο Γιώργος Καρτσιούνης της ΛΑ.Σ, ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές στα Πολλά Νερά και τον Αρχάγγελο, καθώς και στο μουσικό σχολείο Βέροιας, έχει συνεχή επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη. «Κάνει σημαντική προσπάθεια, να επιλυθεί το πρόβλημα. Χρειάζεται συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι επιθυμία όλων να λυθεί στο συντομότερο χρονικό διάστημα», είπε.

 

Καθυστερεί λόγω… δημοσίου η εκκαθάριση της ΕΤΑ. Το επόμενο βήμα η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού

 

Σε ερώτηση του επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών», Τάκη Ρίζου, για την καθυστέρηση της εκκαθάρισης της ΕΤΑ (τέως ξενοδοχείο Βέρμιον στον Άγιο Νικόλαο) ο κ. δήμαρχος είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο Δημόσιο και την αρχή δημοσίων εσόδων, λόγω της άρνησης μεταφοράς των χρεών της ΕΤΑ σε Δημόσιο και ΙΚΑ στο ΑΦΜ του δήμου. «Μέσα στον Οκτώβριο συνεδριάζει το ειδικό τμήμα του νομικού συμβουλίου του κράτους, ώστε να μεταφερθούν οι οφειλές της ΕΤΑ στο δήμο. Το επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού», τόνισε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής