breaking news Νέο

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος κλήθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» δεν προσήλθε την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ, για να απολογηθεί, ως πολιτική επιλογή, όπως είπε. «Δεν πάω για απολογία, δεν τους νομιμοποιώ, δεν τους αναγνωρίζω», τόνισε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Στο σημείο βρέθηκε για περίπου μία ώρα και ο Μανώλης Γλέζος (μετέβη με καροτσάκι), στέλνοντας το δικό του μήνυμα στήριξης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μίκης Θεοδωράκης, λέγοντας : «Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια, όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Ώστε και Μανιαδάκης, κύριε πρωθυπουργέ; Η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού. Να αναμένω κι εγώ τη δική μου κλήση «δι' υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος);»

Υπέρ του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αλλά και 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτική ερώτησή τους. Συγκεκριμένα, ζήτησαν να ασχοληθεί το τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος με ενέργειες οργανωμένων ομάδων «με σαφή φασιστικά και νεοναζιστικά χαρακτηριστικά» και όχι με δημόσιες πολιτικές πράξεις διαμαρτυρίας, όπως συνέβη με την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τέλος, το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη έστειλε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στην τελευταία του συνεδρίαση ο γραμματέας του σώματος Θανάσης Αποστολόπουλος, αναφέροντας ότι «είναι τραγικό για τη χώρα και για εμάς, είναι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη Μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία και με καθαρά πολιτικές κατηγορίες. Αυτή η δίωξη είναι η πρώτη που υπάρχει μετά τις διώξεις στη Χούντα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής