breaking news Νέο

Ένα θέμα συζητήθηκε κι ένα αποσύρθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας

  • Ένα θέμα συζητήθηκε κι ένα αποσύρθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας
  • Ένα θέμα συζητήθηκε κι ένα αποσύρθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας
  • Ένα θέμα συζητήθηκε κι ένα αποσύρθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας

Δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστο χρόνο η πραγματοποίηση (και) της χθεσινής (στις 14:30) τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχαν όλο κι όλο δύο θέματα.

Από τα οποία, μάλιστα, το πρώτο θέμα δεν απασχόλησε καν τα παρόντα μέλη (Θόδωρος Τέτος, Δημήτρης Τραπεζανλής, Στέργιος Διαμάντης, Γιώργος Ορφανίδης και με προεδρεύοντα το Θεόφιλο Κορωνά), αφού αποσύρθηκε από τη συζήτηση. Το θέμα είχε να κάνει με εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα «Κτηνοτροφική μονάδα ποιμνιοστασίου δυναμικότητας 6.500 αιγοπροβάτων πάχυνσης της εταιρείας «ΕΥΡΩΦΟΥΝΤ ΑΕ».

Το θέμα ήρθε την προηγούμενη ημέρα (Τετάρτη) στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βέροιας, η συζήτησή του διεκόπη, εξαιτίας της εξέλιξης που υπήρξε σ' αυτό, για την οποία και ενημέρωσε με την εμφάνισή του στην αίθουσα ο συντάξας τη μελέτη Αντώνης Γιάγκογλου. Όπως είπε, αλλάζει η δυναμικότητα των αιγοπροβάτων, που από 6.500 μειώνεται σε 2.500 και υπάγεται στη Β' κατηγορία, δίνοντας έτσι τέλος στην όλη διαδικασία.

Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, αυτό αναφερόταν σε εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφερειακή Διώρυγα (τάφρος 66) και στον ποταμό Λουδία, η οποία και έγινε δεκτή από τα μέλη της ΕΠΖ.

Εδώ να σημειωθεί, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η κ. Βούλα Γκαράνη από το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας, η προηγούμενη μελέτη αντιμετώπισε το πρόβλημα της ανεπάρκειας της πλημμυρικής παροχής (δηλαδή οι διατομές της τάφρου και του Λουδία δεν επαρκούσαν να παραλάβουν τον όγκο της βροχής σε μία πλημμύρα), με την ανύψωση των αναχωμάτων σε κάποια σημεία μέχρι και τρία μέτρα. Αυτό επειδή είναι και δύσκολο κατασκευαστικά αλλά και πολλές υπηρεσίες έφεραν αντιρρήσεις, ζητήθηκε από τους μελετητές να προτείνουν άλλες λύσεις. Με την αλλαγή των μελετητικών γραφείων (λόγω σύνταξης του ενός μελετητή) έγινε και η πρόταση για ηπιότερες τεχνικές λύσεις, όπως π.χ. σε λίγα σημεία ανύψωση αναχωμάτων μέχρι 0,5 μ. και κατά μήκος των ρεμάτων καθαρισμός με βυθοκόρηση, ώστε να επανέλθουν οι κοίτες στην πρότερη διατομή τους και να μπορούν να παραλαμβάνουν μεγάλες απορροές.

Επιπλέον, λόγω δασικών χαρτών έγινε ανταλλαγή σε κάποια σημεία που είχαν προταθεί για προσωρινές αποθέσεις υλικών. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής