breaking news Νέο

«Ο λόγος της κρίσης», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ο λόγος της κρίσης», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Επικ. Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο Τμ. Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. Βασίλης Βαμβακάς, στην Συλλογή των Κειμένων του «Ο λόγος της κρίσης» (Εκδ. «Επίκεντρο», Θεσσαλονίκη 2014), παρακολουθεί το ύφος του Δημόσιου Λόγου στην Μνημονιακή Ελλάδα.

Ο Β. Βαμβακάς διαπιστώνει εξ αρχής ότι, η Κρίση ταυτίστηκε με το Μνημόνιο πριν ακόμη αυτό εφαρμοστεί. Ως παρεπόμενο αυτής τη κατάστασης, οι αναπαραστάσεις, τα σχόλια και οι πολιτικές, προέκυψαν όχι για την ίδια την Κρίση, αλλά για την βασική συνέχειά της, το Μνημόνιο και την επιτυχή ή ατυχή δικαιολόγησή του.

Με τα Κείμενά του, ο Β. Βαμβακάς, επιχειρεί μια πρώτη προσπάθεια να σημειολογηθεί αυτή η νέα συνθήκη, να σχολιαστεί η επικαιρότητα, και να κατανοηθούν καινούργιες εκφάνσεις του Δημόσιου Λόγου. Τα Κείμενά του (δημοσιευμένα τα περισσότερα), είναι μία προσπάθεια αρχικής χαρτογράφησης των πεδίων στα οποία αναπτύχθηκε έντονη πόλωση, λόγος βίας και μίσους, αλλά και αναστοχασμός πάνω στις αιτίες και συνέπειες της κρίσης (κυρίως την περίοδο 2012-13).

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής