breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Γιγάντια Βροντή την Αυγή ονομάστηκε τεράστιος δεινόσαυρος, που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική

Ένας νέος γιγάντιος δεινόσαυρος, που έζησε πριν σχεδόν 200 εκατομμύρια χρόνια, άφησε ίχνη, που ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη Νότια Αφρική.

Ο «Λεντουμαχάντι μαφούμπε», όπως ονομάστηκε («γιγάντια βροντή την αυγή» στη γλώσσα Σεσότο της Νότιας Αφρικής) είναι ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος, που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον αφρικανικό Νότο, αφού ήταν περίπου διπλάσιος από ένα σημερινό μεγάλο αφρικανικό ελέφαντα.

Επρόκειτο για ένα τετράποδο φυτοφάγο δεινόσαυρο, με μακρύ λαιμό, μακριά ουρά, μικρό κεφάλι, βάρος περίπου 12 τόνων, μήκος 15 μέτρων και ύψος τεσσάρων μέτρων, ο οποίος έζησε πριν σχεδόν 200 εκατομμύρια χρόνια. Εκείνη την εποχή, την πρώιμη Ιουρασική, ήταν πιθανότατα το μεγαλύτερο ζώο της ξηράς στη Γη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοντολογίας Jonah Choiniere του Πανεπιστημίου του Witwatersrand του Γιοχάνεσμπουργκ, έκαναν την παρουσίαση του «Ledumahadi mafube» στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology».

Ο νέος δεινόσαυρος είναι ένας από τους στενότερους συγγενείς των σαυρόποδων δεινοσαύρων, οι οποίοι έφθαναν σε βάρος τους 60 τόνους και περιλάμβαναν είδη όπως ο γνωστός Βροντόσαυρος. Όλα τα σαυρόποδα ήσαν φυτοφάγα και τετράποδα.

Ο «Λεντουμαχάντι μαφούμπε» συγγενεύει επίσης με άλλους γιγάντιους δεινόσαυρους της Αργεντινής, που έζησαν την ίδια περίπου εποχή, γεγονός που καταδεικνύει ότι χάρις στην υπερήπειρο Παγγαία, που υπήρχε τότε, όπως είπε ο Choiniere, «οι δεινόσαυροι θα μπορούσαν εύκολα να περπατήσουν από το Γιοχάνεσμπουργκ ως το Μπουένος Άιρες»!!!

*****

Εκτίθεται σκελετός χελώνας… 228 εκατομμυρίων ετών!

Ένας απολιθωμένος σκελετός χελώνας, που χρονολογείται πριν από περίπου 228 εκατ. χρόνια έως την αυγή της εποχής των δεινοσαύρων, εκτέθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη στη Σανυά, πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας της Κίνας Χαϊνάν.

Ο σκελετός της χελώνας, που βρέθηκε στην κομητεία Γουανλίνγκ, εικάζεται ότι ανήκε στην ύστερη Τριαδική περίοδο και η επιστημονική της ονομασία είναι Eorhynchochelys sinensis, που σημαίνει «πρώτη χελώνα με ράμφος από την Κίνα».

Η χελώνα, μήκους πάνω από δύο μέτρα, είχε έναν κοντό κορμό, ενώ δεν υπήρχε το γνωστό κέλυφος στην πλάτη και στην κοιλιά της. Τα πρωτόγονα, συμπληρωματικά και μεταβατικά χαρακτηριστικά της υποδεικνύουν, κατά τους επιστήμονες, την πολυπλοκότητα στα αρχικά στάδια της εξέλιξης των χελωνών.

Μια διεθνής ομάδα μελέτησε το σκελετό, ο οποίος έδειξε ότι η εξελικτική κατάσταση της χελώνας βρίσκεται μεταξύ των πανάρχαιων ειδών Odontochelys και Pappochelys, που ανακαλύφθηκαν στη Γερμανία και χρονολογούνται πριν από περίπου 240 εκατ. χρόνια. Η είδηση δημοσιεύθηκε στο τεύχος Αυγούστου του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Nature.

Η χελώνα εκτίθεται στο Μουσείο Θαλάσσιας Παλαιοντολογίας στη Σανυά.

*****

Στο… σφυρί 8 βουβάλια (!) στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας

Η πακιστανική κυβέρνηση έβγαλε στο σφυρί οκτώ βουβάλια, ιδιοκτησίας της, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, που πρόσφατα επέβαλε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ Ίμραν Χαν.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους κήπους της πρωθυπουργικής κατοικίας, όπου παρουσιάστηκαν τα βουβάλια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Η πώληση των οκτώ βοοειδών γέμισε τα κρατικά ταμεία με σχεδόν 2,3 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 16.000 ευρώ).

«Η δημοπρασία δεν εξελίχθηκε απλά καλά. Εξελίχθηκε πολύ, πολύ καλά», δήλωσε με ικανοποίηση ο Τζαβαΐντ Ικμπάλ, ο αξιωματούχος που επέβλεψε την όλη διαδικασία.

Την ώρα που ο υπεύθυνος φώναζε τα ποσά προς το πλήθος των υποψηφίων αγοραστών, τα μαύρα βουβάλια, που ήταν δεμένα σε δέντρα, απολάμβαναν το πρωθυπουργικό γκαζόν.

Τα ζώα ήρθαν στην κατοχή του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, που κυβέρνησε τη χώρα το διάστημα 2013-2017.

«Αγόρασα ένα βουβάλι έναντι 300.000 ρουπιών (περίπου 2.100 ευρώ), στην τριπλάσια τιμή σε σχέση με εκείνη της αγοράς. Όμως είμαι ευτυχής, διότι πρόκειται για ένα αναμνηστικό, που συνδέεται με τον ηγέτη μου Ναουάζ Σαρίφ», είπε ένας υποστηρικτής του, ο Μαλίκ Ταγίμπ Ναουάζ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πριν από 10 ημέρες, η κυβέρνηση πούλησε δεκάδες αυτοκίνητα του κυβερνητικού στόλου σε μια πρώτη δημοπρασία, που έγινε στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας της χώρας.

*****

Πεθαίνει ένας πολύ αμαρτωλός και πάει κατευθείαν στην κόλαση…

«Πολύ βαριά το πήρες…», του λέει ο διάβολος, που τον είδε κατσουφιασμένο.

«Ε, όσο να ‘ναι, κόλαση µε περιμένει… και σκέφτομαι τα λάθη που µε έφεραν εδώ…αλλά τώρα είναι αργά!»

«Ίσως να μην είναι τόσο άσχημα, όσο νομίζεις…», του λέει ο διάβολος. «Για πες μου, καπνίζεις;»

«Ε, κάνα δυο πακέτα τη μέρα τα κάνω..»

«Τις Δευτέρες έχουμε ημέρα καπνίσματος με πούρα Αβάνας», του λέει ο διάβολος.

Ο τύπος αναθαρρεί λίγο…

«Πίνεις;»

«Ε, όλο και κανά ουισκάκι χτύπαγα κάτω….»

«Οι Τρίτες είναι μέρα ποτού, µε τα καλύτερα και πιο ακριβά ποτά του κόσμου».

«Τζογάρεις;»

«Εμένα που με βλέπεις, άφησα την οικογένειά µου στο δρόμο, εξαιτίας του πάθους µου για το καζίνο».

«Τετάρτες στρώνουμε χαρτάκι και όσοι θέλουν μπαρμπουτάκι», του λέει ο διάβολος.

Ο τύπος παίρνει τα πάνω του πλέον!

«Κανά τσιγαριλίκι έκανες; Πες αλήθεια!»

«Ναι, που και που…»

«Η Πέμπτη είναι ημέρα χόρτου. Μόνο τα καλύτερα φέρνουμε…»

Ο τύπος πλέον είναι µε χαμόγελο πλατύ και στα όρια της ευτυχίας…

«Να σε ρωτήσω, μεταξύ µας τώρα: Τον έπ@ιρνες που και που;;;;», του λέει ο διάβολος.

«Α όλα κι όλα.. Όλες τις αμαρτίες τις έχω κάνει αλλά αυτό ΠΟΤΕ.»

«Τότε το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο θα σου είναι κάπως ζόρικο…!!!!!»


σκελετός χελώνας
βουβάλια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής