breaking news Νέο

Γ. Μιχαηλίδης, αποκλειστικά στο www.imerisia-ver.gr : «"Παρών" σε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο»

Γ. Μιχαηλίδης, αποκλειστικά στο www.imerisia-ver.gr : «

Καλός συζητητής, έμπειρος στην πολιτική, αν και σχετικά νέος, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΠΑ επί δημαρχίας της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, Γιώργος Μιχαηλίδης. Η συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (www.imerisia –ver.gr)  και στο «Ράδιο Αιχμή 102,8» έβγαλε πολλές …ειδήσεις, τις οποίες και παρουσιάζουμε στο σημερινό μας φύλλο.

 

Έμπειρο στέλεχος ο Αντώνης Καγκελίδης

«Ο Αντώνης Καγκελίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας, είναι ένα έμπειρο στέλεχος της αυτοδιοίκησης. Μαζί υπηρετήσαμε στη θητεία της Χαρούλας. Η παρουσία του δίνει θετική προσέγγιση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αφού είναι «διαβασμένος», συγκαταβατικός και δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση».

 

Καθήκον μας να ασκούμε έλεγχο στη διοίκηση

«Ασκούμε έλεγχο στη διοίκηση Βοργιαζίδη, αφού μια πετυχημένη δημοτική αρχή χρειάζεται γόνιμη αντιπολίτευση και διάλογο».

 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να «χρωματίζονται»

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να «χρωματίζονται». Τα προβλήματα των δημοτών δεν είναι κομματικά. Ο τόπος χρειάζεται πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια. Αν υπάρξει τέτοιο σχήμα, θα συμμετάσχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές, στις οποίες δηλώνω «παρών». Δεν έχω ακόμη αποφασίσει, περιμένω να δω τα σχήματα που θα κατέβουν. Συζητάω ήδη με άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουμε κοινούς στόχους».

 

Δεν είμαι ευχαριστημένος από την καθημερινότητα του δήμου

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από την καθημερινότητα του δήμου. Μπορεί οι πόροι στην αυτοδιοίκηση να είναι κουτσουρεμένοι, αλλά περίμενα από τη δημοτική αρχή να έχει καλύτερη προσέγγιση σε θέματα αιχμής, όπως το κυκλοφοριακό, τα αδέσποτα κ.α. Να γίνουν μικρές παρεμβάσεις, που θα έκαναν καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μας. Τα ίδια έλεγα και ως αντιδήμαρχος».

 

Από τις καλύτερες εμπειρίες μου η θητεία στην ΚΕΠΑ

«Η θητεία μου ως πρόεδρος της ΚΕΠΑ ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες μου. Η πόλη είχε πολλές εκδηλώσεις που έγιναν θεσμοί, με δικές μας ιδέες. Ο πολιτισμός πάντα με εξέφραζε».

 

Πρέπει να σταματήσει το τέλος στην ύδρευση από τη ΔΕΥΑΒ

«Το τέλος στην ύδρευση της ΔΕΥΑΒ, που φτάνει στο 80% της αξίας, έπρεπε να σταματήσει από το 2014. Δυστυχώς αυτό το «χαράτσι» μονιμοποιήθηκε, ενώ οι συνάδελφοί μου στο συμβούλιο δεν είχαν ιδέα. Θεωρώ ότι «κλέβουν χρήματα μέσα από το παντελόνι μου». Υπάρχουν έγγραφα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που τονίζουν ότι δεν πρέπει να εισπράττεται».

 

Δύσκολες οι συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων επί θητείας μας

«Παραλάβαμε πολλά χρέη από τους πρώην «Καποδιστριακούς» δήμους, που δεν ήταν καταγεγραμμένα. Η συγχώνευση των νομικών προσώπων ήταν δύσκολη. Το ότι έχει σήμερα «χρήματα στο συρτάρι» ο δήμος Βέροιας, οφείλεται στις προηγούμενες διοικήσεις. Ο Παυλίδης έκανε πολύ καλή δουλειά στα οικονομικά, όπως και ο Δάσκαλος στα τεχνικά. Ο Βοργιαζίδης τα βρήκε έτοιμα».

 

Δεν με ικανοποιεί η αστική ανάπλαση

«Είχα αντιρρήσεις για την αστική ανάπλαση, αναφορικά με το κυκλοφοριακό. Δεν ήμασταν έτοιμοι να φέρουμε το σωστό πλάνο. Το βλέπουμε σήμερα με την κυκλοφορία στους δρόμους, αλλά και την ποιότητα των έργων. Ξηλώνονται δρόμοι λόγω κακοτεχνιών. Η πλατεία «Εληάς», όπως και η «Ωρολογίου», είναι ξένη για τον κόσμο. Ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα».

 

Δεν πέφτει εύκολα η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση θα δώσει ό,τι μπορεί, προκειμένου να «τσιμπήσει» δημοσκοπικά, χωρίς να νοιάζεται για τους πολίτες. Ξεπουλά τους Έλληνες στην οικονομία, όπως ξεπουλά και τη Μακεδονία μας. Υποτίθεται είναι αριστερή και τους στηρίζουν οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Δεν θα πέσει εύκολα».

 

Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ

«Το παλιό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά σχέση με τη σημερινή του εξέλιξη. Βλέπω και θετικά, αλλά και αρνητικά σημεία. Θετικά τα αντανακλαστικά της Φώφης Γεννηματά. Διαφωνώ με τη στήριξη στο Μπουτάρη, ως Πόντιος και ως Μακεδόνας».

 

Περιμένω να δω αν το ΚΙΝΑΛ στηρίξει Βοργιαζίδη

«Περιμένω να δω, αν το ΚΙΝΑΛ στηρίξει Βοργιαζίδη. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα τοπικά μας στελέχη θα πάνε μαζί του. Πρέπει να δούμε αν υπήρξε πετυχημένος και να μην κυνηγάμε την εύκολη λύση. Και ο Παύλος Παυλίδης είναι έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος. Τον αξιολόγησε το ΚΙΝΑΛ; Ο Κώστας Βοργιαζίδης δεν συμμετείχε σε καμιά διαδικασία του χώρου μας. Να γίνει νομαρχιακή ολομέλεια και ας αποφασίσουν τα μέλη μας. Οφείλουμε να ακούσουμε τον κόσμο».

 

Δεν χρειάζεται πλέον η γέφυρα Κούσιου. Κρατώ μικρό καλάθι, αν θα υλοποιηθεί πριν τις εκλογές

«Η γέφυρα Κούσιου μετά από τόσα χρόνια είναι περιττή για την πόλη. Αν είχε υλοποιηθεί στην ώρα της, θα μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις. Με τα χρήματα που κόστισε, θα μπορούσαν να γίνουν δυο ακόμη βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κρατώ «μικρό καλάθι» για το αν θα υλοποιηθεί η δέσμευση του δημάρχου περί ολοκλήρωσής της πριν τις δημοτικές εκλογές. Ο χειμώνας είναι η χαρά των εργολάβων».

 

Ο «Κλεισθένης» θα οδηγήσει σε αλισβερίσια

«Ο «Κλεισθένης» μπλέκει τα πράγματα. Αν ο δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία στο σώμα, θα  αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις, που σημαίνει ότι θα υπάρξει αλισβερίσι αντιδημαρχιών, νομικών προσώπων και προεδρείων. Ο δήμος θα έχει έντονη οσμή ακυβερνησίας».

 

Μπράβο στους τοπικούς επιχειρηματίες, που ανέλαβαν την ομάδα της Βέροιας

«Μπράβο στους τοπικούς επιχειρηματίες, που ανέλαβαν την  ιστορική ομάδα της Βέροιας, Τη Βέροια τη σεβάστηκε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση θα κάνει τα πάντα, ώστε να επανέλθει στη φυσική της θέση. Η Βέροια είναι μήτρα αθλητών και πρωταθλητών σε όλα τα σπορ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε η «μητρόπολη» του χάντμπολ».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής