breaking news Νέο

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ημαθίας για τις διώξεις του κινήματος για τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ημαθίας για τις διώξεις του κινήματος για τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη στις 15/5/2019 του εκπαιδευτικού και δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλία Σμήλιου, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια σε πλειστηριασμούς.

Το βαρύ κατηγορητήριο, που έχει κυβερνητική σφραγίδα, είναι πράξη εκδίκησης απέναντι στους διωκόμενους αγωνιστές. Είναι μια προκλητική ενέργεια εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν οι κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Αυτός ο κοινωνικά βάρβαρος μνημονιακός στόχος είναι βασική προτεραιότητα της «μεταμνημονιακής» περιόδου για την Ε.Ε., την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις τράπεζες.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η προκλητική αντιδημοκρατική ενέργεια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να καλέσει σε απολογία τον γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο υποτίθεται διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για εξωφρενικές όσο και ανυπόστατες κατηγορίες.

Οι δικαστικές διώξεις είναι πρόκληση που δε θα μείνει αναπάντητη από το λαϊκό κίνημα. Όπως και με κάθε άλλη προσπάθεια να βρεθούν κατηγορούμενοι όσοι αγωνίζονται για τα στοιχειώδη δικαιώματα, όπως αυτό της κατοικίας, σε Αργολίδα, Πρέβεζα, Λάρισα, Βόλο και Αθήνα.

 Η απάντηση θα είναι η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Απαιτούμε:

  1. Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης λαϊκής κατοικίας.
  2. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.
  3. Κατάργηση του "Ιδιώνυμου" και άμεση παύση κάθε δίωξης για τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας

Κακαγιάννης Θεόδωρος              Αστέρης Μεγακλής


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής