breaking news Νέο

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ : Με το δεξί στο πρωτάθλημα η ΒΕΡΟΙΑ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ : Με το δεξί στο πρωτάθλημα η ΒΕΡΟΙΑ

Μπορεί να μην “έπιασε” τοπ απόδοση και δεν θα ήταν εξάλλου φυσιολογικό αν το έκανε αφού δεν έχουν περάσει ούτε δυο μήνες απο την ημέρα που ξεκίνησε να κτίζει από τα θεμέλια την ομάδα της, όμως τελικά βρήκε τον τρόπο η νέα ΒΕΡΟΙΑ να κερδίσει ένα δύσκολο παιχνίδι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τα γειτονικά Γιαννιτσά και να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Αυτό που “μετράει” στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με τα δεδομένα της φετινής ΒΕΡΟΙΑΣ, είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί που θα δώσουν ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές της, ενθουσιασμό στους φιλάθλους της και κίνητρο στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω της και ανέλαταν να την “αναστήσουν”.

Τα υπολοιπα, η απόδοση και το καλό θέαμα, θα έρθουν μέρα με την ημέρα, όταν οι παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της και προέρχονται από διαφορετικές ομάδες θα αποκτήσουν την απαραίτητη συνοχή.

Ο χρόνος δουλεύει για τη ΒΕΡΟΙΑ αρκεί να μην χάσει σημαντικό έδαφος τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ, μπήκε συντηρητικά στο παιχνίδι με τον αντίπαλο της να δείχνει στα πρώτα 10λεπτα περισσότερο επιθετικός δίχως όμως να καταφέρει στο διάστημα αυτό να απειλήσει την εστία του νεαρού τερματοφύλακα των γηπεδούχων Μπλατσιώτη.

Μετά την παρέλευση του πρώτου 10λεπτου η ΒΕΡΟΙΑ ισορρόπησε τον αγώνα και όσο περνούσε ο χρόνος κέρδιζε περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα μετά το 30’ το παιχνίδι να παίζεται στο μισό τερέν, προς την εστία των φιλοξενουμένων δίχως όμως και αυτή να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

Μικρομευκαιριες και κυρίως οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία βέβαια δεν έλλειψαν και ήταν όλες σχεδόν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για την γηπεδούχο ομάδα με εξαίρεση ένα φαουλ σε επικίνδυνη θέση που κέρδισαν τα Γιαννιτσά και εκτέλεσε απευθείας ο Ζαρογιάννης για να μπλοκάρει ο Μπλατσιώτης.

Αντίθετα η ΒΕΡΟΙ στο ίδιο διάστημα από το 10’ εως και το 44’ που πέτυχε το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα απείλησε σε πέντε περιπτώσεις την εστία του ημαθιώτη τερματοφύλακα των Γιαννιτσών Κύρου.

Τελικά το γκολ για τη ΒΕΡΟΙΑ ήρθε στο καταλληλότερο ίσως χρονικό σημείο του παιχνιδιού. Ενα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο και οι δύο ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Και ήρθε από τον “αέρα”, αφού όπως ήδη αναφέραμε οι δυο ομάδες και ανεξάρτητα από το ποιά από τις δυο είχε περισσότερο χρόνο στην κατοχή της την μπάλα και έδειχνε πιο επικίνδυνη δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι που ήταν πισω στο σκορ και δεν είχαν να χάσουν απολύτως τίποτα βγήκαν μπροστά σε μια προσπάθεια να δημουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Η ΒΕΡΟΙΑ από την δική της πλευρά πρόσεξε περισσότερο την άμυνα της και γνωρίζοντας ότι όσο περνούσε ο χρόνος και το 1-0 παρέμενε η αντίπαλος της θα έχανε την ισορροπία της θα έβγαινε ανορθόδοξα μπροστά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά στην άμυνα της, που θα μπορούσε να τα εκμεταλλευθεί και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα την έφερνε πιο κοντά στην νικη. Οπως και έγινε.

Η ΒΕΡΟΙΑ από το 50’ μέχρι το 70’ θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ καθώς έφυγε στην κόντρα επίθεση έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στην άμυνα των φιλοξενουμένων τέσσερις τουλάχιστον φορές δεν το έκανε όμως καθώς στην τελική πάσα έλειπε το καθαρό γκολ από τους ποδοσφαιριστές της και από την στιγμή που δεν το πέτυχε και έμεινε το ρευστό 1-0 ήταν επόμενο να πάει σε ένα αγχώδες φινάλε με τα Γιαννιτσά στα τελευταία 10 λεπτά να πιέζουν και να απειλούν με ισοφάριση.

Τελικά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ παρέα με τους 800-1000 φιλάθλους τους να πανηγυρίζουν την πρώτη νικη τους στο πρωτάθλημα.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

14’ Φαουλ εκτελεί από δεξιά ο Κυριακίδης, ο Μουρατίδης στο δεύτερο δοκάρι πιάνει την κεφαλιά η μπάλα στα πλαϊνά δίχτυα.

19’ Μπάσιμο και σπάσιμο της μπάλας του Σκαθαρούδη στον Μπλέτσια με τον τελευταίο από την γωνία της μικρής περιοχής να μην καταφέρνει να βρει την μπάλα στο πλασέ που επιχείρησε.

27’ Σέντρα του Σκαθαρούδη ο Κάνουλας κερδίζει την μπάλα στον αέρα, όμως δεν τον ακολουθεί κανείς συμπαίκτης του με αποτέλεσμα η φάση να περάσει ανώδυνα για τους φιλοξενούμενους.

31’ Σουτ έξω από την περιοχή του Σκαθαρούδη πέφτει στην δεξιά του γωνία ο Κύρου και διώχνει σε κόρνερ.

41’ Φάουλ από καλή θέση του Ζαρογιάννη μπλοκάρει ο Μπλατσιώτης.

42’ Συρτή σέντρα του Κυριακίδη απευθείας σουτ του Κανούλα πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα ο Κύρου.

44’ Σέντρα του Κυριακίδη απο δεξιά ο προωθημένος Μουρατίδης με κεφαλιά νικάει τον Κύρου και ανοίγει το σκορ.

50’ Ο Σκαθαρούδης μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πανω περίπου στη γραμμή του κόρνερ γυρίζει την μπάλα παράλληλα με την εστία των φιλοξενουμένων οι επερχόμενοι όμως Κυριακίδης και Μπλέτσιας στο “τσαφ” δεν βρίσκουν την μπάλα για να την σπρώξουν στα αντίπαλα δίχτυα.

58’ Σέντρα του Μουχαλη κεφαλιά του Κανούλα η μπάλα αουτ.

65’ Ωραία μπροστινή μπαλιά του Κυριακίδη, ο Σκαθαρούδης απέναντι από τον Κύρου επιχειρεί το απευθείας σουτ δεν καταφέρνει όμως να βρει την μπάλα.

77’ Μακρινό τεχνικό σουτ του Καραγιάννη, ο Μπλατσιώτης διώχνει ωραία σε κόρνερ.

79’ Παράλληλη σέντρου του Τσικόπουλου δεν βρίσκεται κανείς παίκτης της ΒΕΡΟΙΑΣ στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα της εστίας του Κύρου.

85’ Ο Καραγιάννης διεκδικώντας την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ πέφτει στο έδαφος με τους συμπαίκτες του να ζητούν πέναλτι και τον διαιτητή να δείχνει παίζετε.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δίχως προβλήματα η διαιτησία του κ. Μπούτσικου που είχε για βοηθούς τους Νταβέλα και Κουφό απο την Ενωση της Μακεδονίας που έκοψαν το καρπούζι στη μέση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Μουχάλης, Τσιότρας, Μουρατίδης, Μαραγκός, Μπλέτσιας (89’ Ιωάννου), Βεργώνης, Κυριακίδης (84’ Μισαηλίδης), Κανούλας (63’ Τσικόπουλος), Μπακάλης, Σκαθαρούδης (79’ Μυλωνάς).

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Κύρου, Σέρε, Παντεκίδης, Ιορδανίδης, Παπασυμεών, Κόβατσης (64’ Χουσέϊνογλου), Ζαρογιάννης, Κοτσαρίδης, Καραγιάννης, Ζούρκος, Παντελίδης.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής