breaking news Νέο

Τιμώμενη περιοχή η Ημαθία σε τριήμερο τουρισμού και γαστρονομίας στο "Ζάππειο" Μέγαρο

  • Τιμώμενη περιοχή η Ημαθία σε τριήμερο τουρισμού και γαστρονομίας στο
  • Τιμώμενη περιοχή η Ημαθία σε τριήμερο τουρισμού και γαστρονομίας στο
  • Τιμώμενη περιοχή η Ημαθία σε τριήμερο τουρισμού και γαστρονομίας στο
  • Τιμώμενη περιοχή η Ημαθία σε τριήμερο τουρισμού και γαστρονομίας στο

Τιμώμενη περιοχή θα είναι  η Ημαθία στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, 19 με 21 Οκτωβρίου, στο «Ζάππειο», ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί  ειδικό συνέδριο για τα τουριστικά και πολιτιστικά προτερήματα και τις γαστρονομικές δυνατότητες της περιφερειακής μας ενότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος, στο πλαίσιο της ειδικής συμφωνίας, εκτός από την παρουσίαση και την αναφορά της «τιμώμενης περιοχής» στις διάφορες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν και μία σειρά από ειδικές δράσεις, μεταξύ των οποίων ένα Ειδικό Συνέδριο αφιερωμένο στην Ημαθία, με τίτλο «Τα τουριστικά και πολιτιστικά προτερήματα και οι γαστρονομικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ημαθίας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018. Το Συνέδριο της Ημαθίας, θα οργανωθεί σε δύο ενότητες ομιλητών και παρουσιάσεων (η 1η ενότητα για τα τουριστικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά και η 2η για τα γαστρονομικά).

Τις πολιτικές και άλλες δράσεις θα κληθούν να παρουσιάσουν αφενός οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι τουριστικοί επαγγελματίες και εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, αλλά και έγκριτοι καθηγητές πανεπιστημίων και εμπειρογνώμονες, ενώ θα προσκληθεί και η πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, για να αναφερθεί στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και ειδικότερα σε αυτές που αφορούν την Ημαθία. Προβλέπεται επίσης και η διοργάνωση Στρογγυλής Τράπεζας για ανοικτή συζήτηση με το κοινό. 

Η συνεργασία με τους οργανωτές του Συνεδρίου και της Έκθεσης έχει σκοπό να αναδείξει τα χαρακτηριστικά τουριστικά, πολιτισμικά και γαστρονομικά της Ημαθίας, με την υποστήριξη και της καμπάνιας Ημαθία Quality, που έχει ήδη ξεκινήσει σειρά δράσεων για την προώθηση των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν οι μεταποιητικές, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, βιομηχανικές επιχειρήσεις της Ημαθίας, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, που συνδυάζουν και συνδέουν τον τουρισμό με την τοπική γαστρονομία και την αγροδιατροφή, δημιουργώντας μία διαφορετική τουριστική εμπειρία.

Στο πλαίσιο του γενικότερου στόχου του Συνεδρίου και της Έκθεσης για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής ιστορικής κληρονομιάς με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα, ειδικά για την Ημαθία, σε μία ομάδα περίπου 20 περιπτέρων, στη «Γειτονιά της Ημαθίας», οι τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις θα επιδείξουν τα προϊόντα τους, ενώ οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οργανισμοί θα προβάλουν τα ιδιαίτερα και μοναδικά αξιοθέατα της Ημαθίας. 

Σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις επίδειξης μαγειρέματος, γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, ενώ στους επισκέπτες της Έκθεσης θα δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουν και εξοικειωθούν με τα τοπικά προϊόντα.

Το βράδυ της Παρασκευής 19 Oκτωβρίου, θα παρατεθεί το «Ημαθία Quality GALA» σε ευρύ κοινό προσκεκλημένων, όπου θα αναδειχθεί το τοπικό τραπέζι της Ημαθίας, που θα επικεντρωθεί σε γεύσεις με βάση το μοσχάρι, το ροδάκινο, το ραβανί, το ξινόμαυρο σταφύλι και κρασί και το νερό που πηγάζει από την Ημαθία.

Επίσης προβλέπεται στο Κεντρικό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, να γίνει η παρουσίαση του ειδικού 5-λεπτου διαφημιστικού video της Ημαθίας, ενώ η στρατηγική «Ημαθία Quality» θα παρουσιαστεί σε εκπροσώπους των ΜΜΕ σε ειδική Press Conference που διοργανώνει η MACT MEDIA GROUP, διοργανώτρια του συνεδρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής