breaking news Νέο

Ιωάννης Παπαγιάννης για νεολιθικό οικισμό Ν. Νικομήδειας : «Άλλη μια αποτυχία του κ. Βοργιαζίδη…»

  • Ιωάννης Παπαγιάννης για νεολιθικό οικισμό Ν. Νικομήδειας : «Άλλη μια αποτυχία του κ. Βοργιαζίδη…»
  • Ιωάννης Παπαγιάννης για νεολιθικό οικισμό Ν. Νικομήδειας : «Άλλη μια αποτυχία του κ. Βοργιαζίδη…»

Σχολιάζοντας τη θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο αρχαιολογικός οικισμός στη Ν. Νικομήδεια, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Ιωάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Από το 2010 η διοίκηση Ουσουλτζόγλου την οποία ο κύριος Βοργιαζίδης υπηρέτησε από την πρώτη μέρα ως αντιδήμαρχος, υποσχόταν πως θα πιέσει την αρχαιολογική υπηρεσία στην κατεύθυνση της ανάδειξης και προβολής του αρχαιότερου γεωργικού νεολιθικού οικισμού της Ευρώπης στη Νέα Νικομήδεια. Τα ίδια έταξε ο κύριος Δήμαρχος όταν επισκέφτηκε την περιοχή, το 2014, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά, ένας χώρος που θα έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς για το δήμο μας, ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, βουλιάζει στο τέλμα, παραμένει μη επισκέψιμος, προκαλεί θλίψη και ντροπή.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και οχτώ χρόνια οι κάτοικοι της Νέας Νικομήδειας εισπράττουν μόνο υποσχέσεις και κοροϊδία, από δημοτικές αρχές που έχουν πλήρως αδιαφορήσει για τις τοπικές κοινότητες, τις έχουν εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού, αδιαφορώντας προκλητικά για το μέλλον τους, απαξιώνοντας μια βασική πηγή εσόδων με την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Και είναι βαρύτατες οι προσωπικές πολιτικές ευθύνες του κυρίου Βοργιαζίδη, ο οποίος από το 2010 παραμένει, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, στην εξουσία.

Ευτυχώς, ο Μάιος είναι κοντά…»   

 

Dr. Ιωάννης Μεν. Παπαγιάννης, LL. M.

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Συμβουλίω Επικρατείας

Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου

www.dr-papagiannis.gr


νεολιθικός οικισμός Ν. Νικομήδειας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής