breaking news Νέο

Στον απόηχο της πρεμιέρας

Στον απόηχο της πρεμιέρας

Θα ήταν πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική, αν κάποιος επιχειρούσε να αξιολογήσει τις ομάδες, με βάση τα αποτελέσματα της πρεμιέρας ενος πρωταθλήματος, όπως αυτή της Γ’ Εθνικής που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, ακόμη κι αν είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όλους τους αγώνες και να συγκρίνει.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής, σε συνδυασμό με την εικόνα που έβγαλαν στα φιλικά του καλοκαιριού και το ρόστερ που διαθέτουν, συν το βάρος της φανέλας που κουβαλάνε, δεν δίνουν και ένα πρώτο “στίγμα” των δυνατοτήτων τους και τον στόχο που μπορούν να διεκδικήσουν.

Η ΒΕΡΟΙΑ που έρχονταν με φόρα από τα φιλικά του καλοκαιριού συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο πρωτάθλημα κερδίζοντας στην πρεμιέρα τα Γιαννιτσά σε ένα παιχνίδι που όχι μόνο έδειχνε πριν ξεκινήσει αλλά και στην εξέλιξη του αποδείχθηκε ντέρμπι.

Κάποιοι απαισιόδοξοι ίσως ισχυριστούν ότι ναι μεν κέρδισε και πήρε τους τρεις πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα όμως δεν της έλλειψαν οι αδυναμίες, όπως η τελική πάσα, κυρίως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν τρεις - τέσσερις φορές έφυγε στην αντεπίθεση έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στην άμυνα της αντιπάλου της και δεν κατάφερε να το εκμεταλλευθεί και να τελειώσει εκεί τον αγώνα.

Η απάντηση στην υποτιθέμενη αυτή αρνηση είναι απλή. Κανείς δεν υποστηρίζει οτι η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε προχθές τα Γιαννιτσά, επειδή ήταν άψογη σε όλα. Κέρδισε επειδή ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, επειδή εκμεταλλεύθηκε καλύτερα τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε για γκολ, επειδή οι ποδοσφαιριστές της ήθελαν περισσότερο την νίκη και επειδή πίστεψαν σ’ αυτήν.

Ύστερα δεν πρεπει να ξεχνάμε οτι η ΒΕΡΟΙΑ αυτή τη στιγμή διαθέτει πολλά, ίσως περισσότερα απο κάθε αντίπαλο της περιθώρια βελτίωσης αφού διαθέτει καινούργιο ρόστερ οι παίκτες του οποίου προέρχονται από διαφορετικές ομάδες και χρειάζονται χρόνο για να δέσουν μεταξύ τους.

Ο χρόνος λοιπόν δουλεύει για την ΒΕΡΟΙΑ και θεωρούμε οτι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βελτιώνει την αγωνιστική της εικόνα και θα παρουσιάζεται καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο.

Αν όμως η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε ένα παιχνίδι ή αν προτιμάτε ένα ντέρμπι, η ομάδα που άφησε το “στίγμα της” στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με την εκτός έδρας νίκη της στο Παλαιοχώρι της Χαλκιδικής ήταν η άλλη εκπρόσωπος της Ημαθίας, η Νίκη Αγκαθιάς!!

Ήταν ένα αποτέλεσμα, που εκτός από τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή Σταύρο Κωστογλίδη και τους συνεργάτες του και γενικά τους ανθρώπους της ομάδας της Αγκαθιάς λίγοι το περίμεναν.

Ο Άρης Παλαιοχωρίου μπορεί να εκπροσωπεί μια μικρή Κωμόπολη της Χαλκιδικής, όμως τα οικονομικά του μεγέθη είναι δυσανάλογα, δεδομένο οτι έχει πίσω του την γνωστή εταιρία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Εξάλλου και μόνο η περσινή του πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που όπως είναι γνωστό έχασε την πρώτη θέση, στον βαθμολογικό πίνακα του ομίλου της που οδηγούσε σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Β’ Εθνική, την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει τις μεγάλες οικονομικές και όχι μόνο, δυνατότητες που έχει αποκτήσει με την στήριξη της συγκεκριμένης εταιρίας ο Άρης Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής.

Η Νίκη Αγκαθιάς λοιπόν δίχως μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και με παίκτες οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την γύρω περιοχή (Τόλιος, Χατζόπουλος, Γιατζιτζόγλου, Ρογγότης, Λιόλιος, Γιαννόπουλος, Σουκιας, Γκελοσάνι, Αβραμόπουλος, Κίτσας Λευτέρης) (όλοι αυτοί έπαιξαν στην πρεμιέρα) κ.α. “έχτισε” ένα πολύ αξιόπιστο ρόστερ και δείχνει οτι κάθε άλλο παρά περαστική θα είναι από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ήρθε για να μείνει και θα μείνει στην Γ’ Εθνική. Και αυτό δεν το επιβεβαιώνει μόνο η εκτός εδρας νίκη της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επι του Άρη Παλαιοχωρίου, αλλά και η εικόνα που έβγαλε στα φιλικά της προετοιμασίας.

Από κει και πέρα θα σταθούμε στην καθαρή νίκη (2-0) του Αλμωπού Αριδαίας, τον οποίο αντιμετώπισε η ΒΕΡΟΙΑ σε αγώνα προετοιμασίας και γνωρίζει από πρώτο χέρι που πάνω - κάτω κειμένονται οι δυνατότητές του, επι του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης και την νίκη επίσης με το ίδιο σκορ της Τρίγλιας στα Κουφάλια επι της τοπικής ομάδας.

Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια (Λαγκαδάς - Αμύνταιο 0-0, Κύμινα - Εδεσσαϊκός 0-0, Μελίτη - Αγρ. Αστέρας Ευόσμου 1-1) έληξαν δίχως νικητή και θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη για να βγάλουμε τα πρώτα εστω και παρακινδυνευμένα συμπεράσματα και για τις 14 ομάδες του 2ου ομίλου της φετινής Γ’ Εθνικής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής