breaking news Νέο

EΠΣ Ημαθίας: Δύο για τον τίτλο, έξι για τα πλεϊ οφ

EΠΣ Ημαθίας: Δύο για τον τίτλο, έξι για τα πλεϊ οφ

Σε 15 ημέρες από σήμερα ξεκινάνε οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερασιτεχνικών ομάδων της Ένωσής μας, με την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου στο οποίο φέτος θα συμμετάσχουν και οι ομάδες της Γ' Εθνικής, δηλαδή ο ΦΑΣ Νάουσα, ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων.

Οι ομάδες έχουν κάνει τις μεταγραφικές τους κινήσεις, έχουν ήδη δώσει μια σειρά από φιλικά παιχνίδια και λίγο – πολύ έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους, όσον αφορά το επίπεδο στο οποίο θα κινηθούν την νέα περίοδο.

Βέβαια η μεταγραφική περίοδος, για τις ερασιτεχνικές ομάδες συνεχίζεται, καθώς λήγει στις 31 Οκτωβρίου και δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές να προχωρήσουν και σε περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ τους. Αυτό όμως δεν μπορεί να αλλάξει θεαματικά την σημερινή τους εικόνα και πολύ περισσότερο τους στόχους τους. Οι ομάδες με τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν κάνει, φανέρωσαν και τους φετινούς τους στόχους που δεν είναι εύκολο να αλλάξουν μέχρι το τέλος της νέας περιόδου.

Συνεπώς η εικόνα που έβγαλαν στα μέχρι τώρα φιλικά έδωσε λίγο – πολύ το στίγμα τους. Πως και που θα κινηθούν την φετινή περίοδο.

Να δούμε λοιπόν τι μας έδειξαν οι κινήσεις, σε όλα τα επίπεδα. Όνομα προπονητού και μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ των ομάδων της Α1 κατηγορίας.

 

ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η Α1

Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της Ένωσης μας για μια ακόμη χρονιά θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες από αυτές που προβλέπει η προκήρυξη, καθώς θεωρείται απίθανο να συμμετάσχει σ' αυτό η ΑΕ Αλεξάνδρειας, που όπως είναι γνωστό απορροφήθηκε από τον Διαγόρα Σεβαστής, ο οποίος μετονομάζεται σε Φίλιππο Αλεξάνδρειας. Θα μπορούσε βέβαα η Αλεξάνδρεια να συμμετάσχει με δύο ομάδες στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Την ΑΕΛ στην Α1 κατηγορία και τον Διαγόρα Σεβαστής, που θα μετονομαστεί σε Φίλιππο Αλεξάνδρειας στην Γ' Εθνική, όμως από τη στιγμή που δεν έγινε καμία τέτοια κίνηση μέχρι σήμερα θεωρούμε πολύ δύσκολο να συμβεί στη συνέχεια.

Από κει και πέρα υπάρχουν ερωτηματικά με δύο ακόμη ομάδες της Α1 κατηγορίας. Τον Ατρόμητο Διαβατού που έχει χάσει τους περισσότερους παίκτες του και παραμένει δίχως προπονητή και τη Δόξα Λιανοβεργίου, που ναι μεν έχει ανακοινώσει τον νέο της προπονητή, όμως έχουν απομείνει ελάχιστοι παίκτες στο ρόστερ της και κυρίως δεν δείχνει σημείο ζωής μέχρι σήμερα.

Το πρωτάθλημα λοιπόν της Α1 κατηγορίας φέτος θα είναι και πάλι «κουτσουρεμένο» και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν διεξαχθεί ακόμη και με 13 ομάδες!!

ΔΥΟ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ

ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Όσον αφορά τις ομάδες που όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο είναι δύο: Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και η νεοφώτιστη στην Α1 κατηγορία Νίκη Αγκαθιάς.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ στέφθηκε και κυπελλούχος, παραμένει μια σταθερή αξία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας και αυτό το απέδειξε με την αγωνιστική συμπεριφορά του όταν υποβιβάστηκε από την Δ' Εθνική, όπως και όταν απέτυχε να κερδίσει την άνοδο του στα παιχνίδια μπαράζ. Συνέχισε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο με νεαρούς παίκτες, που προέρχονται από τα σπλάχνα του.

Φέτος φανέρωσε τις προθέσεις του, που είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος πριν ξεκινήσει την μεταγραφική ενίσχυσή του, με την πρόσληψη, ενός προοπονητή, του Φερεϊρα Κίνγκ που μπορεί να είναι άγνωστος σαν προπονητική αξία, αφού φέτος κάνει ντεμπούτο σε πάγκο ομάδας, όμως δεν παύει να αποτελεί όνομα στο ποδόσφαιρο μας γενικότερα.

Από κει και πέρα φρόντισε να επιστρέψουν στην ομάδα παίκτες που είναι γέννημα θρέμμα του, έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια της αξίας τους και τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες και φυσικά δεν αρκέστηκε μόνο σ' αυτούς αλλά απέκτησε και ποδοσφαιριστές που για πρώτη φορά θα φορέσουν την φανέλα του και μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως ο Αργυρόπουλος.

Η Νίκη Αγκαθιάς δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται από την Γ' κατηγορία της 'Ενωσής μας και ύστερα από ένα διάλειμμα κάποιων χρόνων, ανέβηκε με φόρα τις κατηγορίας και το ίδιο στοχεύει και φέτος. Να περάσει με τη μία από την Α1 κατηγορία στην οποία ανέβηκε πριν λίγους μήνες στην Γ' Εθνική Ερασιτεχνική.

Αυτό το σενάριο το έχουμε ζήσει τουλάχιστον τρεις φορές τα τελευταία 25-30 χρόνια με την ομάδα της Αγκαθιάς, και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε να μην επαναληφθεί. Να εμφανιστεί από το πουθενά, να πρωταγωνιστήσει για κάποια λίγα χρόνια και στη συνέχεια να εξαφανιστεί.

Φέτος πάντως η Νίκη Αγκαθιάς «χτίζει» μία ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, πόσο μάλλον περισσότερο την στιγμή που διαθέτει και έναν αξιόλογο προπονητή τον Σταύρο Κωστογλίδη.

 

ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΤΕΡ

Όσο κι αν ψάξω δεν μπορώ να βρω την ομάδα που θα μπορούσε να κοντράρει φέτος στην διεκδίκηση του τίτλου του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και την Νίκη Αγκαθιάς.

Το αουτσαϊντερ, όπως λέμε σ' αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τους δύο διεκδικητές σε ένα παιχνίδι και ίσως και να τους κερδίσουν, όμως στη διάρκεια του πρωταθλήματος θα φανεί – αυτή είναι η προσωπική μας εκτίμηση – ότι δεν μπορούν να τις ακολουθήσουν όμως σίγουρα θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ.

Για την τετράδα των πλεϊ οφ, που από φέτος ισχύουν λοιπόν εκτός του ΠΑΟΚ και της Αγκαθιάς θα παλέψουν, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, η Α.Ε. Χαρίεσσας, Αγ. Μαρίνα και ίσως ο Αχιλλέας Νάουσας που ενισχύθηκε σημαντικά φέτος, με τον Κεραυνό Επισκοπής που αντίθετα αποδυναμώθηκ.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν πρωταρχικά να αποφύγουν τα πλεϊ άουτ, και στην χειρότερη περίπτωση αν δεν το καταφέρουν, να μην υποβιβαστούν.

Αναφορικά τώρα με τις δύο που θα υποβιβαστούν απευθείας, ίσως  να μην χρειαστεί να καρδιοχτυπήσουν οι ομάδες της ουράς, αφού όπως ήδη αναφέραμε δεν αποκλείεται να δηλώσουν συμμετοχή μόνο 13, οπότε οι τρεις τελευταίες θα είναι γνωστές πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1 κατηγοράι δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες από τρεις μέχρι και έξι. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις ομάδες μας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, την Νάουσα, την Αλεξάνδρεια και τα Τρίκαλα.

Και εδώ να επισημάνουμε ότι φέτος από κάθε όμιλο της Γ' Εθνικής θα υποβιβαστού έξι ομάδες και για να κερδίσουν την παραμονή τους θα πρέπει και οι τρεις να κάνουν πρωταθλητισμό!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής