breaking news Νέο

Το 15% των παιδιών είναι ανεμβολίαστα εξαιτίας παραπληροφόρησης και προπαγάνδας

Το 15% των παιδιών είναι ανεμβολίαστα εξαιτίας παραπληροφόρησης και προπαγάνδας

Το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την προπαγάνδα κάποιων υπέρ των ανεμβολίαστων παιδιών, αποτέλεσε αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, με θέμα τους παιδικούς εμβολιασμούς για τους Δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας και εισηγήτρια την κ. Ευαγγελία Φαρίνη, Παιδίατρο, από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα αγωγής υγείας και ειδικότερα για την προώθηση των εμβολιασμών των παιδιών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του φαινομένου των ανεμβολίαστων παιδιών.

 

Στοιχεία

Η εισηγήτρια της εκδήλωσης, παιδίατρος, κ. Φαρίνη, έκανε αναφορά σε πραγματικά στοιχεία και στην ωφέλεια που έχουν οι εμβολιασμοί, χαρακτηρίζοντας συνάμα κακό σύμβουλο το διαδίκτυο και τη συνωμοσιολογία και «ανίκητη» τη βλακεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, το 15% των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, ποσοστό το οποίο έχει να κάνει με την άρνηση συνήθως των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, επαφιόμενοι στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα, ακόμα, μάλιστα, και από τον ιατρικό κόσμο καμιά φορά.

Επίσης στην περίπτωση αυτή υπογραμμίστηκε και το γεγονός των αντιφάσεων στο νόμο και στην κοινωνία, όπως βεβαίως και η υποχρεωτική τήρηση των εμβολιασμών για λόγους προσωπικής και δημόσιας υγείας. Επιπλέον, επισημάνθηκε από το γιατρό της Διεύθυνσης Υγείας ΠΕ Ημαθίας, Στέργιο Παπαδημητρίου, ότι στην περσινή επιδημία ιλαράς υπήρξαν 3.500 κρούσματα και 4 θάνατοι στην Ελλάδα.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, στελέχη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής