breaking news Νέο

«100 χρόνια» Προσκοπισμός στη Βέροια (1918-2018)

«100 χρόνια» Προσκοπισμός στη Βέροια (1918-2018)

Το 2018 είναι μία σημαντική χρονιά – σταθμός για τον Προσκοπισμό στη Βέροια.

Μία οργάνωση νέων (η μεγαλύτερη στη χώρα μας) που από το 1910 πρωτοεμφανίστηκε (ιδρυτής ο Αθανάσιος Λεκαδίτης) απλώθηκε σ' όλη την Ελλάδα.

Το 1918 Πρωτοπόροι Βεροιώτες (Βασ. Ζαρκάδας, Αναστ. Λαζάρου...) ίδρυσαν την πρώτη προσκοπική ομάδα.

Από τότε μέχρι σήμερα χιλιάδες (νέοι και νέες) δέχτηκαν την ευεργετική επίδραση της προσκοπικής αγωγής και εκπαίδευσης στο χαρκατήρα τους.

Οι Βεροιώτες Πρόσκοποι ήταν πάντοτε πρώτοι και παρόντες σε κάθε δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας (εμπόλεμες καταστάσεις, φυσικές καταστροφές).

Για τον λόγο αυτό, η σημαία τους έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις (μετάλλια – επαίνους) από την Εκκλησία, τον Στρατό, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σ.Ε. Προσκόπων.

Με σκοπό την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης (αδελφή της αυτογνωσίας) και την γνωριμία του κοινού με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το διήμερο 6-7/10/18 Σάββατο, Κυριακή θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

α) «Προσκοπικό Χωριό» στην πλατεία Δημαρχείου οργανωμένο από τους σημερινούς προσκόπους.

β) Την Κυριακή το πρωί τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Παλαιά Μητρόπολη των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων και ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Την επίκαιρη ομιλία θα κάνει ο κ. Παύλος Πυρινός, ιστορικός πρ. Τοπικός Έφορος.

ΚΑΛΟΥΝΤΑ όσοι και όσες υπήρξαν πρόσκοποι καθώς επίσης και τα παλιά μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης να δώσουν το ΠΑΡΟΝ.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Πόλεως μας από τον πρόεδρο του Δ. Συμβουλίου του Σώματος κ. Ισίδωρο Κανέτη, τιμώντας τους θυσιασθέντες προσκόπους, σφαγιασθέντες από τους Τούρκους (και όχι μόνο) του Αϊδινίου και Σωκίων – Μ. Παναγιάς (το 1919-1922) της Μ. Ασίας.

Η συνάντηση – προσέλευση των π. Προσκόπων θα γίνει στην μπροστινή είσοδο του ναού ώρα 08.45' την Κυριακή 7/10/2018.

 

Π. Πρόσκοποι Βέροιας

«Φοίνικες»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής