breaking news Νέο

Γερνάμε!

Γερνάμε!

Ιδιαίτερα σημαντικά τα στοιχεία της Eurostat για την αναλογία των ηλικιωμένων στο συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κατά τη δεκαετία 2007-2017 αυξήθηκε από 17% σε 19,4%, ενώ στην Ελλάδα από 18,6% σε 21,5%.  Το 2018 η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση, μετά την Ιταλία, των πιο γηρασμένων χωρών στην Ευρώπη και την 7η παγκοσμίως, με πρώτη την Ιαπωνία!  Το 2030, πλέον των 25 στους 100 Έλληνες θα  είναι άνω των 65 χρόνων, ενώ από αυτούς, περισσότεροι από 31 υπολογίζεται ότι θα μετρούν έτη άνω των 80! Το δε 2050, 34 στους 100 Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών και από αυτούς τους τελευταίους, περισσότεροι του 46% θα είναι άνω των 80 χρόνων.

Μετά το brain drain, τη φυγή δηλαδή των επιστημόνων μας στο εξωτερικό, κυρίαρχο στοιχείο στους απόμαχους της ζωής στη χώρα μας είναι το...elders drain, δηλαδή η φυγή τους σε χώρες της Βαλκανικής, όπως η Βουλγαρία, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, αφού πλέον τα...μνημονιακά «φιλοδωρήματα», που αποκαλούν συντάξεις ο Κατρούγκαλος και η παρέα του, δεν φτάνουν, για να καλύψουν ούτε το πρώτο δεκαπενθήμερο των αναγκών των πάλαι ποτέ τιμημένων γηρατειών!

Και δεν μας φτάνουν αυτά, έχουμε και τον Τσακαλώτο να δηλώνει ότι οι υπερήλικες θα...μειωθούν με φυσικό τρόπο τις επόμενες δεκαετίες, προφανώς εννοώντας ότι θα αποδημήσουν εις Κύριον. Για να λάβει την πληρωμένη απάντηση του τέως αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού Μανωλά, ο οποίος του είπε ότι σκοπεύει να ζήσει μέχρι τα...110 του χρόνια.

Μπορεί ο θάνατος να μην έχει σειρά, ένα είναι όμως το σίγουρο. Ότι το πολιτικό τέλος των «Τσακαλώτων» θα έρθει σύντομα!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής