breaking news Νέο

Συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης της Νόρας Πυλόρωφ με το βιβλιόφιλο κοινό της Βέροιας

  • Συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης της Νόρας Πυλόρωφ με το βιβλιόφιλο κοινό της Βέροιας
  • Συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης της Νόρας Πυλόρωφ με το βιβλιόφιλο κοινό της Βέροιας

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του «ΕΚΤΟΣ ΧΑΡΤΗ» - Ar+Callery, Books & Coffe βρέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ. Μόνο που η παρουσία της εκεί δεν είχε να κάνει με την παρουσίαση βιβλίου της, αλλά αυτή τη φορά ως προσκεκλημένη της Νέας Λέσχης Ανάγνωσης Βέροιας, του βιβλιοπωλείου «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» και των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, σε μια συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης με το βιβλιόφιλο κοινό της πόλης.

Η συγγραφέας έθεσε από πλευράς της την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τη δική της ομάδα βιβλίου, που διατηρεί για 12 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπως και για τους ρόλους των μελών, συντονιστών μιας ομάδας βιβλίου, η οποία και στοχεύει στο να δεθεί η ομάδα μέσα από τη συζήτηση.

«Μέσα από την επιλογή των βιβλίων, ανάλογα με τα γούστα και τις προσδοκίες της ομάδας, τα μέλη βγάζουν τα εσώψυχά τους. Τα βιβλία τα αναλύεις», ανέφερε η κ. Πυλόρωφ και προχώρησε ακόμη παραπέρα...

«Η λογοτεχνία είναι ένα εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, μεταμφιέσεων και συμβολισμών.

Ακόμα κι αν δεν συμμετέχεις ενεργά, είναι απελευθερωτικό. Μέσω του βιβλίου μπαίνει ένας μηχανισμός σε ενέργεια, που σε κάνει να αναλογιστείς τους δικούς σου δαίμονες και να τους αντιμετωπίσεις. Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται άλλοτε μια φορά το μήνα, άλλοτε κάθε 15 ημέρες ή και πιο συχνά.

Ιδανικό είναι η συνάντηση να γίνεται μια φορά στις 15 ημέρες, ώστε ο αναγνώστης να έχει το χρόνο να χωνέψει, όσα έχει ακούσει και διαβάσει. Τα μέλη της ομάδας πρέπει να είναι λίγα, ώστε να βγει το... ζουμί.

14 άτομα το μάξιμουμ, τα οποία και θα μπορούν να δουλέψουν σε 4-5 βιβλία το χρόνο. Στις συναντήσεις μπορούν να συζητηθούν θέματα, όπως ποιό είναι το θέμα του βιβλίου, τι θέλει να πει ο συγγραφέας, πως αντιδρούν οι ήρωες, ποιά είναι η δομή του βιβλίου κ.α. Ο συντονιστής, δε, της ομάδας έχει πολύ δουλειά. Και αυτό γιατί θα πρέπει να επιλέξει με την ομάδα βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και μ' αυτό τον τρόπο τα μέλη να μείνουν ευχαριστημένα από τις επιλογές τους».

Η Νόρα Πυλόρωφ εξωτερικεύοντας το δικό της ψυχικό κόσμο, επεσήμανε ότι συγγράφει από καρδιάς με οδηγό τους ήρωες τους, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην τελευταία της συγγραφική δουλειά, με το βιβλίο «ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ», αποσπάσματα του οποίου και διάβασε.

Η ίδια ακόμα εξέφρασε την πρόθεσή της να συνδράμει στην προσπάθεια της Νέας Λέσχης Ανάγνωσης Βέροιας, όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει το βιβλίο.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά της η Νόρα Πυλόρωφ έγινε συνομιλητής με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα των (τριών) βιβλίων της.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής