breaking news Νέο

«Πέρασαν» 5 θέματα ημερήσιας διάταξης και 2 έκτακτα στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δ.Βέροιας

«Πέρασαν» 5 θέματα ημερήσιας διάταξης και 2 έκτακτα στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δ.Βέροιας

Επείγοντα χαρακτήρα είχε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, που πραγματοποιήθηκε χθες στις 11 το πρωί. Και αυτό, λόγω ανάγκης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και της λόγω προθεσμιών απόδοσης λογαριασμών των δαπανών ενταλμάτων προπληρωμής, καθώς και έκδοσης ενταλμάτων προπληρωμής για διενέργεια των αναγκαίων πληρωμών για την άμεση παροχή των υπηρεσιών και γενικότερα για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Κατόπιν τούτου, η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία παρόντα ήταν τα μέλη Νίκος Τσιαμήτρος, Θανάσης Αποστολόπουλος, Ιορδάνης Κυρατλίδης, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Διονύσης Κουλουριώτης και με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλιο Ασλάνογλου να διευθύνει τη συνεδρίαση, έκαναν δεκτή την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και Ετήσιου Προγράμματος Δράσης (ΕΠΔ) Δήμου Βέροιας έτους 2018, με το Θανάση Αποστολόπουλο, πάντως, να ψηφίζει «λευκό» στη Γ' παράγραφο του εισηγητικού σημειώματος.

Επίσης ενέκριναν την απόδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για τις δαπάνες διοδίων (4.174,80 €) για τη μεταφορά απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ όμορου Δήμου και απάλλαξε τον υπόλογο δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Ιορδάνη Κηριμκηρίδη, με το Θανάση Αποστολόπουλο να διαφοροποιείται σ' αυτό το θέμα και να δίνει «λευκή» ψήφο.

 

Άλλες αποφάσεις

Σ' ό,τι αφορά στα υπόλοιπα τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης, η στάση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής υπήρξε ομόφωνη, καθώς ενέκριναν :

• Τις δαπάνες των 4.082,40 € και την απαλλαγή της υπαλλήλου του Δήμου Σταυρούλας Γκαράνη από κάθε ευθύνη.

• Την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2018 ποσού 3.000,00 €, για τη μεταφορά απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ όμορου Δήμου, του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2018, στο όνομα του υπαλλήλου του Δήμου Καραγαβριηλίδη Συμεών, για τον παραπάνω σκοπό. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω υπάλληλος υποχρεούται να αποδώσει στο Δήμο τον απαιτούμενο λογαριασμό της διαχείρισης του ληφθέντος χρηματικού ποσού, με το τυχόν αδιάθετο χρηματικό ποσό, μέχρι τις 30-11-2018.

• Την έκδοση εντάλματος προπληρωμής ποσού 7.553,95 € (7.530,75 €+3,20 €) για «Μικροεπεκτάσεις δικτύου φωτισμού και μετατοπίσεις στύλων» του Δήμου έτους 2018, στο όνομα του υπαλλήλου του Δήμου Βέροιας Δαλίγκαρου Σωκράτη, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΤΕ, για την υλοποίηση του παραπάνω σκοπού. Σημειωτέον ο κ. Δαλίγκαρος υποχρεούται να αποδώσει στο Δήμο τον απαιτούμενο λογαριασμό της διαχείρισης του ληφθέντος χρηματικού ποσού, με το τυχόν αδιάθετο χρηματικό ποσό, μέχρι τις 6-12-2018.

 

«Ναι» στα δύο έκτακτα θέματα

Ακόμα, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τέθηκαν για συζήτηση και δύο έκτακτα θέματα, τα οποία και έτυχαν θετικής αποδοχής. Ειδικότερα, τα μέλη της Ο.Ε. προχώρησαν στην έγκριση του πρακτικού αξιολόγησης ένστασης κατά της αριθμ. 537/2018 απόφασης Ο.Ε. για Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού και ανάδειξη αναδόχου της υπηρεσίας «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)». (Ανάδοχος εταιρεία ανακηρύσσεται η «ΟPTIMUM VALUE (FINANCIAL & BUSNESS ADVISORS» με προσφερόμενη συνολική δαπάνη 23.220,00 με το ΦΠΑ). Και στην τροποποίηση της υπ' αριθμ. 125/2018 απόφασης της Ο.Ε.

Να αναφερθεί ότι στην ψηφοφορία του δεύτερου έκτακτου θέματος απείχε από τη διαδικασία ο Θανάσης Αποστολόπουλος.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής