breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Προσοχή, οι selfie …σκοτώνουν – 259 νεκροί για μια φωτογραφία!

Οι selfie αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τους χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όμως πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες και να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Και αυτό συμβαίνει, όταν οι selfie τραβιούνται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε κάνει ένα επικίνδυνο… ακροβατικό, για να βγάλετε μια φωτογραφία. Και πόσος κόσμος, στην προσπάθειά του να βγάλει μια ασυνήθιστη ή τέλεια φωτογραφία, εκθέτει τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του εν τέλει σε κίνδυνο.

Από το 2011 έως το 2017 είχαμε 259 θανάτους ανθρώπων, που προσπάθησαν να τραβήξουν μια επικίνδυνη selfie. Οι κυριότερες αιτίες θανάτου ήταν οι πνιγμοί, τα μέσα μεταφοράς, οι πτώσεις ενώ υπήρξαν θάνατοι από ζώα, από ηλεκτροπληξία και από πυροβολισμούς.

Ο μέσος όρος των θυμάτων ήταν 23 ετών, ενώ το 72,5% ήταν άνδρες και το 27,5% γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη. Τα περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά συνέβησαν στην Ινδία και ακολούθως σε Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν.

Τα περιστατικά θανάτου από selfie αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, καθώς το 2011 είχαν σημειωθεί μόλις τρεις θάνατοι, ενώ το 2016 έφτασαν τους 98 και το 2017 τους 93. Μάλιστα ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, αν υπολογιστούν π.χ και κάποια θανατηφόρα τροχαία.

Η μόδα των selfie σαρώνει όλο τον κόσμο, καθώς εκτιμάται πως ένα εκατομμύριο selfie τραβιούνται κάθε μέρα από νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Μάλιστα οι ερευνητές προτείνουν κάποια τουριστικά μέρη, αλλά και άλλες περιοχές να χαρακτηριστούν «ζώνες χωρίς selfe». Τέτοια μέρη είναι οι λίμνες, οι κορυφές βουνών, τα ψηλά κτίρια και όποια άλλη περιοχή θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα θανατηφόρου περιστατικού.

*****

Αυτός είναι ο Tommy! Η πιο παράξενη ατραξιόν στη Ντακότα

Μια από τις πιο παράξενες ατραξιόν στον κόσμο βρίσκεται σε μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Βόρειας Ντακότα, στις ΗΠΑ. Το Μποτινό περηφανεύεται ότι το έχει διαλέξει για «κατοικία» της η πιο ψηλή χελώνα στον πλανήτη. Ο Τόμι η Χελώνα έχει ύψος εννιά μέτρα και κάτι. Και οδηγεί το πιο μεγάλο σνόουμομπιλ στον κόσμο (με μήκος λίγο μικρότερο από 10 και μισό μέτρα). Υποτίθεται ότι είναι σύμβολο των Turtle Mountains, τα οποία εκτείνονται σε αυτό το σημείο της Πολιτείας.

Την τριών τόνων χελώνα από φάιμπεργκλας φιλοτέχνησε, το 1978, ο Μπουτς Ρέινολντς από την Πολιτεία Άινταχο. Τη μετέφεραν στο Μποτινό πάνω σε πολλές νταλίκες.

Ο Τόμι είναι μια περίεργη χελώνα. Τα μάτια της, σε συνδυασμό με τα ρουθούνια της, είναι σαν ανάποδα σύμβολα της άνω τελείας (λατινικό αλφάβητο, βέβαια). Το στόμα της είναι σαν χαζό χαμόγελο. Αυτά όμως δεν εμποδίζουν τους μικρούς Μποτινιότες να ξετρελαίνονται μαζί της. Σκαρφαλώνουν πάνω στο σνόουμομπιλ και φωτογραφίζονται. Το πάρκο στο οποίο κατοικεί ο Τόμι έχει ορθώς ονομαστεί Tommy Turtle Park και είναι ανοιχτό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

*****

Ο πρωτότυπος τάφος – iPhone

Μία ασυνήθιστη ταφόπλακα εθεάθη σε νεκροταφείο της Ρωσίας και τράβηξε τα βλέμματα των ντόπιων, που «κατάφεραν» να την κάνουν viral στα social media. Η πλάκα που υπάρχει πάνω από τον τάφο νεαρής γυναίκας, δεν είναι τίποτε άλλο από πιστή αντιγραφή μοντέλου iPhone. Το μνημείο έχει γραφεί με τόση προσοχή στις λεπτομέρειες, που, εκτός της φωτογραφίας της κοπέλας, διαθέτει και το logo της Apple. Κι όχι μόνο, αλλά ο τάφος διαθέτει και κωδικό σαρώματος στη βάση του, τον οποίο, αν κανείς σκανάρει, τον παραπέμπει σε ένα ποίημα, το οποίο προφανώς είναι αφιερωμένο στη νεκρή.

Σύμφωνα με το ρωσικό Τύπο, η κοπέλα εργαζόταν σε κατάστημα επισκευής της Apple.

Ο τάφος είναι φτιαγμένος από γρανίτη και το κόστος του ανέρχεται σε περίπου 1522 δολάρια, σχεδόν δηλαδή όσο και το iPhone XS Max, που κοστίζει στη Ρωσία 1460 δολάρια.

*****

«Κλέφτηκε» με την… 13χρονη κουνιάδα του

Μια υπόθεση αποπλάνησης «διαφορετική» από αυτές που εκδικάζονται στις δικαστικές αίθουσες…Ερωτεύτηκε την 13χρονη κουνιάδα του, την αδελφή, δηλαδή, της νεαρής συζύγου του και «κλέφτηκαν»…Η σχέση εξόργισε την οικογένεια της 13χρονης, τόσο για το νεαρό της ηλικίας της, όσο και για το γεγονός ότι ήταν ο άνδρας της αδελφής της, τον οποίο μήνυσαν για αποπλάνηση.

Το παράνομο ζευγάρι διέφυγε στο εξωτερικό, όπου ζει επί πολλά χρόνια και ετοιμάζεται μάλιστα να παντρευτεί, αφού πλέον έχει βγει και το πολυπόθητο διαζύγιο. Ωστόσο, η δίκη για αποπλάνηση θα γίνει κανονικά.

Η κοπέλα, αφού τελείωσε το σχολείο στο εξωτερικό, σπούδασε σε πανεπιστήμιο, με την προτροπή μάλιστα του συντρόφου της, ο οποίος ωστόσο θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για αποπλάνηση. 

*****

Όταν ο Τοτός έμαθε πως όλοι οι επιχειρηματίες κρύβουν και κάποιο μυστικό, πηγαίνει στο μανάβικο της γειτονιάς του και φωνάζει:

«Θέλω 50€, γιατί γνωρίζω όλη την αλήθεια!!!»

«Άντε πάρε 5 φρούτα άμα θες και είμαστε εντάξει..», του λέει ο μανάβης.

Παρακάτω μπαίνει σε ένα πολυκατάστημα και φωνάζει:

«Θέλω 50€, γιατί γνωρίζω όλη την αλήθεια!!!»

«Πάρε 5 σοκολάτες άμα θες και είμαστε εντάξει..», του λέει ο καταστηματάρχης.

Παρακάτω μπαίνει σε μία μπυραρία και φωνάζει:

«Θέλω 50€, γιατί γνωρίζω όλη την αλήθεια!!!»

«Έλα πάρε 5 μπύρες άμα θες και είμαστε εντάξει..», του λέει ο μπάρμαν.

Χαρούμενος ο Τοτός, παίρνει τα πράγματα που μάζεψε και πάει στο πάρκο, που ήταν η παρέα του. Στο δρόμο του ήταν μία εκκλησία, οπότε από περιέργεια μπαίνει μέσα και φωνάζει…

«Θέλω 50€, γιατί γνωρίζω όλη την αλήθεια!!!»

Ένα βουητό ακούστηκε από την εκκλησία και ποδοβολητά, όταν άρχισαν να κυνηγάνε τον Τοτό ένας παπάς, δύο ψάλτες και τρεις καντηλανάφτες με 500€ στα χέρια.


Αυτός είναι ο Tommy! Η πιο παράξενη ατραξιόν στη Ντακότα
Ο πρωτότυπος τάφος – iPhone
«Κλέφτηκε» με την… 13χρονη κουνιάδα του

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής