breaking news Νέο

ΝΔ : Καταμέτρηση δυνάμεων ή πρωτιά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης;

ΝΔ : Καταμέτρηση δυνάμεων ή πρωτιά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Κεντρική επιλογή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, η διεύρυνση του κόμματος, αλλά και του ευρύτερου χώρου της κεντροδεξιάς παράταξης, με στελέχη της κεντροαριστεράς, αφού η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων ανήκει στο λεγόμενο «μεσαίο χώρο», όπως ευστόχως τον προσδιόρισε ο Κώστας Καραμανλής. Είναι προφανές ότι αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν ισχύει μόνο για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια, αλλά και για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας να αναζητά να καταγράψει «δυνάμεις ημετέρων». Ούτε και φυσικά να προσεταιριστεί την, κατά τόπους, λογική του «εμείς είμαστε, εμείς αποφασίζουμε». Η ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν συνεργασίες νίκης, ώστε την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ακόμη και αν δεν έχει δοθεί επίσημο «χρίσμα», ο εκλογικός χάρτης να βαφτεί είτε «μπλε», είτε «ροζ», όπως αντίστοιχα βαφόταν «πράσινος».

Δικαίως ο Τάκης Μαυρογιώργος περιέγραψε στη συγκέντρωση των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια, ότι δεν μπορεί το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στα εκλογικά ποσοστά του 3%, όταν ήταν μια μικρή μειοψηφία, με συνιστώσες που ομφαλοσκοπούσαν με το...φύλο των αγγέλων!

Το ίδιο ισχύει και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θέλει «δικές» της περιφέρειες και τουλάχιστον τις πρωτεύουσες των πάλαι ποτέ νομαρχιών. Γιατί είναι άλλο να έχεις τη διοίκηση ενός δήμου και άλλο να καταγράφεις παρουσία στα έδρανα της μειοψηφίας. Κυνική και ψυχρή η λογική, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι αυτάρεσκα λόγια σε επίπεδο καφενείου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής