breaking news Νέο

Σχολείο και ιώσεις : Ενδιαφέρουσα ομιλία του Στέργιου Παπαδημητρίου!

Σχολείο και ιώσεις : Ενδιαφέρουσα ομιλία του Στέργιου Παπαδημητρίου!

Η αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης το χειμώνα είναι ο κυριότερος παράγοντας, που ευνοεί την εμφάνιση και μετάδοση των ιώσεων, αφού, λόγω του κρύου, ευνοείται η στενή επαφή πολλών ανθρώπων σε κλειστούς χώρους. Ο αερισμός των χώρων (σπίτι, εργασία, σχολείο) δεν είναι επαρκής, αλλά και η ατομική υγιεινή -κυρίως το πλύσιμο των χεριών- γίνεται με μικρότερη συχνότητα από ό,τι το καλοκαίρι (λόγω του κρύου).

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γιατρός της διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας, κ. Στέργιος Παπαδημητρίου, στην ομιλία που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 3η Οκτωβρίου σε εκδήλωση  του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού-νηπιαγωγείου Νάουσας, στη «Βέτλανς».

Ο ομιλητής έδωσε έμφαση στην επιδημία της ιλαράς, που από πέρσι ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τη σημασία και αξία του εμβολιασμού.

Σε ό,τι αφορά στις ιογενείς λοιμώξεις, ανέφερε ότι αποτελούν τη συχνότερη αιτία, από την οποία αρρωσταίνουν τα παιδιά και ο άνθρωπος γενικά. Ιδιαίτερα οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος είναι η συχνότερη αιτία για επίσκεψη στον παιδίατρο ή για νοσηλεία του παιδιού στο νοσοκομείο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής