breaking news Νέο

Πρώτη ήττα της ΒΕΡΟΙΑΣ

Πρώτη ήττα της ΒΕΡΟΙΑΣ

Την πρώτη της ήττα, μετά την επανίδρυση της, γνώρισε την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας η ΒΕΡΟΙΑ, καθώς έχασε από τον Μακεδονικό με 2-1.

Μια ήττα που με βάση την εικόνα του αγώνα θεωρείται άδικη. Οχι βέβαια επειδή η ίδια παρουσίασε κάτι το εξαιρετικό αλλά απλά επειδή δεν ήταν χειρότερη στο συγκεκριμένο παιχνίδι από τον αντίπαλο της.

Η ΒΕΡΟΙΑ και την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας απέναντι σε μια ομάδα το ρόστερ της οποίας υπολείπεται κατά πολύ από το δικό της, τόσο σε αξία, όσο και σε ποιοτητα και εμπειρίες φανέρωσε τις ίδιες ακριβώς αδυναμίες και τα ίδια προτερήματα με αυτά της πρεμιέρας.

Οι ποδοσφαιριστές της είχαν πάθος, ήθελαν, προσπαθούσαν ίδρωσαν την φανέλα τους, όμως σαν σύνολο εικόνας δεν χρειάζονταν να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι κάτι τους έλειπε. Και δεν ξέρουμε αν αυτό είναι η συνοχή, που απαιτείται χρόνος για να την αποκτήσουν ή κάτι άλλο που έχει να κάνει με τα χαρακτηρισιτκά των παικτών που διαθέτει.

Η ομάδα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο είχε την συντριπτική υπεροχή ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της, δίχως όμως να καταφέρει  να δημιουργήσει και τις ανάλογες ευκαιρίες για γκολ, κάτι που είχε παρατηρηθεί και στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στα Γιαννιτσά, όταν στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, είχε φύγει τρεις τουλάχιστον φορές στην κόντρα επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα στην αντίπαλη άμυνα, δίχως όμως τελικά να καταφέρει να απειλήσει την αντίπαλη εστία με αποτέλεσμα να μείνει το εύθραστο 1-0 και να πάει σε ένα αγχώδες τελευταίο 10λεπτο.

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στα πρώτα 15 λεπτά έλεγχε απολυτα τον ρυθμό του, δίχως όμως να καταφέρει να δημιουργήσει τον παραμικρό κίνδυνο στην εστία της γηπεδούχου.

Μετά την παρέλευση του πρώτου 15λεπτου ο Μακεδονικός ισορρόπησε κερδίζοντας συνεχώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα από το 25’ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο του Χαλκιδιώτη διαιτητή Τσακαλίδη να έχει τον πρώτο λογο δημιουργώντας τρεις - τέσσερις επικίνδυνες καταστάσεις στα καρε του νεαρού τερματοφύλακα της Βέροιας Μπλατσιώτη από τις οποίες κατάφερε να αξιοποιήσει την τελευταία με τον Ρένο (34’) και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγουμενος με 1-0.

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ παρουσίασε ένα διαφορετικό προς το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο πίεσε από την αρχή τον αντίπαλο της και αφού προηγουμένως άγγιξε τρεις - τέσσερις φορές το γκολ τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ στο 72’ με σουτ του Μυλωνά, που είχε μπει στον αγώνα αλλαγή έξι λεπτά νωρίτερα.

Και ενω όλα έδειχναν οτι η ΒΕΡΟΙΑ είχε τον πρώτο λόγο να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς, τέσσερα μόλις λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης ο Μακεδονικός στην πρώτη και μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη του στο δεύτερο ημίχρονο στα καρέ της αντιπάλου του πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα με τον Τσουκάνη και ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ με 2-1 που ηταν και το τελικό αποτέλεσμα αφου η ΒΕΡΟΙΑ παρά την πίεση που άσκησε στην άμυνα του αντιπάλου της το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει μια φορά την εστία του Γουμάγια με παραβίαση στην εκπνοή του 90λεπτου και αυτή με τον Μυλωνά που δεν κατάφερε να βρει στόχο από το σημείο του πέναλτι.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ παρουσιαστηκε με δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Κάτω του μετρίου στο πρώτο ημίχρονο και σαφώς βελτιωμένη και σίγουρα πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της στην επανάληψη.

Ομως όμως ήδη αναφέραμε ακόμη και στο καλο της διάστημα αυτό του δευτέρου 45λεπτου έδειχνε κάτι να της έλειπε.

Και αυτό ηταν η ουσία η τελική πάσα οι ευκαιρίες από τις οποίες θα έρχονταν το γκολ.

Από τους παίκτες της ξεχώρισαν ο Βεργώνης με τον Μαγαγκό και τον Μουρατίδη.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

25’ Σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Μακεδονικού του Κανούλα δεν βρίσκει στόχο.

27’ Στο τσαφ ο Δούμας δεν προλαβαίνει την μπάλα που περνάει παράλληλα από την εστία του Μπλατσιώτη.

32’ Σουτ από καλή θέση του Τσουκάνη φεύγει ελάχιστα αουτ.

34’ Ο Τριανταφυλλίδης από αριστερά βγάζει τη σέντρα ο Ρένος κερδίζει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ και ανοίγει το σκορ.

50’ Ο Βεργώνης μέσα στην περιοχή του Μακεδονικού πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα όμως να φεύγει αουτ.

52’ Συρτο σουτ του Σκαθαρούδη μέσα από την περιοχή μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού Γουμάγιας.

54’ Κορνερ εκτελεί ο Κυριακίδης με την Μουρατίδη να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και την μπάλα να βρίσκει τον Βεργώνη που από κοντά κάνει την προβολή για να αποκρούσει σωτήρια ο Γουμάγιας.

72’ Ο Μπλέτσας εκμεταλλεύεται σύγχυση στα καρέ του Μακεδονικού κερδίζει την μπάλα και πιάνει το σουτ που αποκρούει ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού. Η μπάλα όμως δεν απομακρύνεται από την περιοχή της γηπεδούχου, αλλά καταλήγει στον Μυλωνά που με δεύτερο σουτ μέσα από την περιοχή την στέλνει στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το σκορ.

76’ Ο Γαρυφάλου κλέβει την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και με ωραία κάθετη πάσα βγάζει τον Τσουκάνη απέναντι από τον Μπλατσιώτη. Ο παίκτης του Μακεδονικού ψύχραιμα μπαίνει στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ και πλασάρει τον Μπλατσιώτη δίνοντας και πάλι προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

90’ Ο Μυλωνάς από το σημείο του πέναλτι κανει το σουτ με την μπάλα να μην βρίσκει στόχο.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δίχως το μεγάλο λάθος η διαιτησία του κ. Τσακαλίδη από την ΕΠΣ Χαλκιδικής και στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν και οι υποδείξεις των βοηθών του Γούτα και Μαλάνδρη.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Γουμάγιας, Χατζηκωνσταντίνου, Τριανταφυλλίδης (78’ Κρυστάλλης), Δούμας, Τζιαμπάζης, Μούσα (71’ Μπαρντούσι), Γαρύφαλος, Τσουκάνης, Ρένο (82’ Αγγελούδης), Καρλόπουλος (85’ Δήμου).

 

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Μουχάλης, Τσιότρας (66’ Μυλωνάς), Μουρατίδης, Μαραγκός, Μπλέτσας (84’ Ιωάννου), Βεργώνης, Κυριακίδης (87’ Μισαηλίδης), Κανούλας, Μπακάλης, Σκαθαρούδης (60’ Τσικόπουλος).

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής