breaking news Νέο

Πέντε έτη λειτουργίας του Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας

Πέντε έτη λειτουργίας του Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας

Πέντε έτη λειτουργίας συμπληρώνει σήμερα το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, που από τον Οκτώβριο του 2013 παρέχει τις υπηρεσίες του σε κάθε γυναίκα, μέσω Ψυχοκοινωνικής, Νομικής Στήριξης και Εργασιακής Συμβουλευτικής.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα (18 και άνω), που υφίσταται βία οποιαδήποτε μορφής (σωματική, ψυχολογική, οικονομική), αλλά και σε κάθε γυναίκα που βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσα από την ανεργία, τη μονογονεïκότητα, την αναπηρία.

Πλήθος γυναικών εξυπηρετήθηκαν και έλαβαν τις υπηρεσίες του Κέντρου από τον Οκτώβριο 2013 έως σήμερα, με τον αριθμό να φτάνει στις 400 εξυπηρετούμενες, παρέχοντας υποστήριξη όχι μόνο στις γυναίκες της Βέροιας, αλλά καλύπτοντας ανάγκες όλου του Νομού Ημαθίας (Δήμος Νάουσας, Αλεξάνδρειας) και γειτονικών Νομών, που δεν διαθέτουν αντίστοιχο Συμβουλευτικό Κέντρο.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή του Κέντρου και σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης προς το γενικότερο πληθυσμό, με σημαντικότερη την παρέμβαση στα σχολεία, όπου μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου κάθε χρόνο έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά προγράμματα, με στόχο την εξάλειψη της βίας, τη διαχείριση των έμφυλων στερεοτύπων και την καταπάτηση κάθε μορφής διακρίσεων.

Η δικτύωση και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, αποσκοπώντας στην καλύτερη διαχείριση και ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε γυναίκα.

Οι υπηρεσίες παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό: Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Νομικό Σύμβουλο, έχοντας σκοπό να βοηθήσουν κάθε γυναίκα μέσα από έναν αριθμό συνεδριών να ενημερωθεί, να ενδυναμωθεί, να στηριχτεί, να νιώσει ασφάλεια και να αυτενεργήσει, επιλέγοντας η ίδια την πορεία και εξέλιξη της ζωής της.

Η εν λόγω δράση/Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ

23310 65304

08:00 π.μ. - 16:00 μ.μ.

Καπετάν Άγρα 3Α (έναντι Αγ. Παταπίου)


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής