breaking news Νέο

Σεβασμό στο περιβάλλον ζητούν κάτοικοι της πλατείας Θ. Ζωγιοπούλου

  • Σεβασμό στο περιβάλλον ζητούν κάτοικοι της πλατείας Θ. Ζωγιοπούλου
  • Σεβασμό στο περιβάλλον ζητούν κάτοικοι της πλατείας Θ. Ζωγιοπούλου
  • Σεβασμό στο περιβάλλον ζητούν κάτοικοι της πλατείας Θ. Ζωγιοπούλου
  • Σεβασμό στο περιβάλλον ζητούν κάτοικοι της πλατείας Θ. Ζωγιοπούλου

Μπορεί η κατασκευή της γέφυρας Κούσιου να έχει μπει και πάλι σε επανεκκίνηση και στην παρούσα φάση να εκτελούνται εκσκαφές και χωματουργικές εργασίες, όμως οι περίοικοι δεν παύουν να επισημαίνουν την προσοχή που θα πρέπει να επιδειχθεί για κάποια πράγματα στον περιβάλλοντα χώρο.

Σ' αυτά περιλαμβάνονται και δύο δένδρα, ένα κυπαρίσσι και ένα έλατο, τα οποία και βρίσκονται στην περίφραξη του οικοπέδου του παλαιού κτηνιατρείου, επί της πλατείας «Θεανώς Ζωγιοπούλου».

Όπως τονίζουν στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «είναι μνημεία φυσικής ομορφιάς και χαρακτηρίζουν την περιοχή» και ζητούν να παραμείνουν εκεί. «Η αγωνία μας να παραμείνουν στο σημείο που βρίσκονται, είναι μεγάλη. Εμείς και φυσικά είμαστε υπέρ της συνέχισης των εργασιών για την κατασκευή της γέφυρας Κούσιου, όμως το έργο αυτό θα πρέπει να γίνει συγχρόνως και με το δέοντα σεβασμό στο περιβάλλον. Το πάρκο της πλατείας είναι ένας ομαδικός χώρος αναψυχής ολόκληρης της περιοχής. Τα παιδάκια όλον το χρόνο καταφεύγουν εκεί και παίζουν, ενώ οι παππούδες παίρνουν από τη δροσιά που προσφέρουν τα δύο αυτά δένδρα το καλοκαίρι», αναφέρουν.

 

Δένδρα με 50 χρόνια ζωή!

Μάλιστα, οι περίοικοι είναι κατηγορηματικοί ότι «δεν θα πρέπει τα εν λόγω δένδρα να γίνουν βορρά στην κατασκευή της γέφυρας Κούσιου. Αλλά να υπάρξει, σεβασμός και προστασία γ' αυτά, όπως και για το πάρκο που υπάρχει εκεί», ενώ, όπως σημειώνουν, «είναι από τις τελευταίες ήσυχες γειτονιές στην πόλη με πράσινο».

Επιπλέον, δεν παύουν να υπενθυμίζουν ότι τα συγκεκριμένα δένδρα, που έχουν ζωή 50χρόνων, είναι αυτά που συγκρατούν το σαθρό έδαφος στο χώρο εκεί, οπότε και θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους.

Από την άλλη, όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Βέροιας, η Τεχνική Υπηρεσία στην εισήγησή της έχει ζητήσει την απομάκρυνση των δύο δένδρων, μιας και είναι εντός του πεδίου κατασκευής του έργου της γέφυρας Κούσιου. Πάντως το όλο θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την περίοδο της αδειοδότησης, σχετικά με την ενέργεια αυτή.

Τέλος, περίοικοι και κάτοικοι της περιοχής θεωρούν πως με την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου, η χρήση αυτής θα πρέπει να έχει ήπια κίνηση. Τουτέστιν, να διέρχονται από αυτήν πεζοί και αυτοκίνητα και όχι φορτηγά.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής