breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Συγκλονίζει η εικόνα της νύφης μπροστά από το μνήμα του αγαπημένου της!

Ράγισαν και οι πέτρες στο Μοντγκόμερι της Indiana, όταν η Τζέσικα Πάτζετ φόρεσε το νυφικό της, όχι για να συναντήσει τον αγαπημένο της στην εκκλησία, αλλά για να επισκεφθεί τον τάφο του, την ημέρα που είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν.

Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου, δείχνουν όλη την προετοιμασία της νεαρής κοπέλας, μέχρι τη στιγμή που φτάνει μπροστά στο μνήμα του. Εκεί, λυγίζει και ξέσπασε σε λυγμούς. Όλα έγιναν στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο αγαπημένος της ήταν πυροσβέστης και σκοτώθηκε το Νοέμβριο του 2017 σε τροχαίο, όταν ο συνάδελφός του, που ήταν και ο οδηγός, έπεσε πάνω σε τρία οχήματα, την ώρα που πήγαιναν σε ένα περιστατικό. Σύμφωνα μάλιστα με το αλκοτέστ που έγινε στον οδηγό, ήταν πάνω από το επιτρεπτό όριο….

Όλα έγιναν για να τιμήσει τη μνήμη του συντρόφου της, με τον οποίο σκόπευε να περάσει όλη της τη ζωή. Ήταν σαν ένας κανονικός γάμος, μόνο που όλα δυστυχώς έγιναν σε νεκροταφείο. Οι κουμπάροι μίλησαν για τον αδικοχαμένο πυροσβέστη και η συγκίνηση περίσσευε.

*****

Το ήξερες ότι… ξέρεις πάνω από 5.000 ανθρώπους;

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει γύρω στα 5.000 πρόσωπα, από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους έως διασημότητες και αγνώστους που συναντά τυχαία, ενώ όσοι έχουν σούπερ-ικανότητες σε αυτό τον τομέα, είναι ικανοί να αναγνωρίσουν και να θυμούνται έως 10.000 πρόσωπα. Είναι η πρώτη φορά, που οι επιστήμονες κάνουν μια τέτοια εκτίμηση, με βάση στοιχεία.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βρετανοί ψυχολόγοι, έπειτα από πειράματα με μια ομάδα 25 εθελοντών, στους οποίους δόθηκε περιθώριο μιας ώρας, για να καταγράψουν όσα περισσότερα πρόσωπα μπορούσαν από την προσωπική ζωή τους και άλλη μια ώρα, για να κάνουν το ίδιο με διάσημα πρόσωπα πολιτικών, καλλιτεχνών κ.α.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συμμετέχοντες θυμούνταν το πρόσωπο κάποιου, αλλά όχι το όνομά του. Για το λόγο αυτό, στη συνέχεια, οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες 3.441 διασημοτήτων. Ως αναγνώριση προσώπου θεωρήθηκε η αναγνώριση τουλάχιστον δύο διαφορετικών φωτογραφιών του ίδιου προσώπου (π.χ. του Μπαράκ Ομπάμα ή του Τομ Κρουζ).

Τελικά, οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν από 1.000 έως το πολύ 10.000 πρόσωπα, με τους περισσότερους να κινούνται στο μέσο όρο (5.000 πρόσωπα).

*****

Ρόδι… γίγαντας στα Τρίκαλα!

Κάτοικος στο Γριζάνο αντίκρισε ρόδια μεγαλύτερα από τις άλλες χρονιές, με ένα από αυτά να ζυγίζει πάνω από 1,5 κιλό!

Η ροδιά που φροντίζει χρόνια τώρα στο σπίτι του, καρποφόρησε και τη φετινή χρονιά, αλλά οι καρποί της είναι τόσο διαφορετικοί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Τα ρόδια φέτος είναι τόσο μεγάλα, που ένα μόνο ξεπερνά το 1 κιλό και 600 γραμμάρια!

Το ρόδι γίγας, όπως είπε ο ιδιοκτήτης του δέντρου, αναπτύχτηκε με άκρως φυσικό τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί λίπασμα ή κάποια άλλη χημική ουσία. Το δέντρο που ομορφαίνει τον κήπο του, παρήγαγε και τα προηγούμενα χρόνια μεγάλους καρπούς, όχι ωστόσο στο ίδιο μέγεθος, με αυτό που ζύγισε το φετινό.

Τα ρόδια δεν κέντρισαν την προσοχή μονάχα του ιδιοκτήτη, κερδίζουν τα βλέμματα και των γειτόνων του, που σπεύδουν να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά δημιουργήματα της φύσης.

*****

Ιός που σκοτώνει τα κουτάβια, προκαλεί νέα ανησυχία

Μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, που προσβάλλει τα κουτάβια, είναι πιο διαδεδομένη από ό,τι στο παρελθόν, με 20.000 περιστατικά στην Αυστραλία ετησίως, τα μισά εκ των οποίων θεωρούνται θανατηφόρα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που ήρθε στη δημοσιότητα.

Ο ιός «canine parvovirus (CPV)» -παρβοϊός του σκύλου- αποτελεί κύρια αιτία της ασθένειας σε κουτάβια και σκύλους σε όλη την Αυστραλία, ιδιαίτερα στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, παρά τις βελτιώσεις στην τεχνολογία εμβολιασμού τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Ο ιός καταστρέφει τον εντερικό σωλήνα των σκύλων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σοβαρή γαστρεντερίτιδα, αιμορραγική διάρροια, έμετος και αφυδάτωση. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ προειδοποιούν ότι ο CPV μπορεί να σκοτώσει κουτάβια, είναι μία ιδιαίτερα τραγική ασθένεια και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πανεθνικό πρόβλημα. Ο εκτιμώμενος αριθμός περιπτώσεων CPV σε όλη την Αυστραλία ήταν 20.661 το 2015, και 20.110 το 2016, ενώ το ποσοστό ευθανασίας συνολικά ήταν 41%.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι μία σειρά παραγόντων μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση του ιού, επομένως απαιτείται περαιτέρω έρευνα. Υποθέτουν ότι κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες είναι οι λόγοι, που σε κάποιες περιοχές δεν πραγματοποιείται ευρείας κλίμακας εμβολιασμός στα σκυλιά. Υποστηρίζουν ότι, εάν οι εμβολιασμοί εντατικοποιηθούν, ενδεχομένως να ελαχιστοποιηθεί η εμφάνιση κρουσμάτων και η έξαρση της ασθένειας.

Τα τελευταία ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Transboundary and Emerging Disease».

*****

Ένα ζευγάρι που είχε πρόβλημα στο κρεβάτι, αποφασίζει να επισκεφθεί ψυχολόγο.

Πρώτα πηγαίνει η γυναίκα, την εξετάζει ο γιατρός και γυρνάει σπίτι. Μετά από μερικές ώρες λέει στον άνδρα της :

«Θυμάσαι που είχα πονοκεφάλους; Με τις συμβουλές του γιατρού εξαφανίστηκαν!‌‌»

«Τι σου είπε δηλαδή;»

«Μου είπε να αυθυποβάλω τον εαυτό μου, να σταθώ στον καθρέφτη και να λέω : Δεν έχω πονοκέφαλο – Δεν έχω πονοκέφαλο – Δεν έχω πονοκέφαλο… Και πέτυχε!»

«Μα είναι καταπληκτικός αυτός ο γιατρός! Θα πάω και εγώ τώρα αμέσως…», λέει ο άντρας.

Πηγαίνει και ο άνδρας, τον εξετάζει ο ψυχολόγος και γυρνάει σπίτι.

Λέει στη γυναίκα να πάει στο κρεβάτι, εκείνος πηγαίνει για λίγο στο μπάνιο και επιστρέφει ντούρος στη γυναίκα του, όπως ποτέ άλλοτε.

Ενθουσιασμένη η γυναίκα του λέει : «Ούτε όταν πρωτογνωριστήκαμε δεν ήσουν έτσι…!»

Χαρούμενος αυτός ξαναπάει στο μπάνιο για λίγο και επιστρέφει και πάλι ντούρος.

Μετά το δεύτερο γύρο επιστρέφει ο άνδρας στο μπάνιο να προετοιμαστεί ξανά, όμως η γυναίκα από περιέργεια τον ακολουθεί στα κρυφά, για να δει τι κάνει. Στέκεται πίσω απ’ την πόρτα του μπάνιου και τον ακούει να λέει :

«Δεν είναι η γυναίκα μου – Δεν είναι η γυναίκα μου – Δεν είναι η γυναίκα μου….»


Ρόδι… γίγαντας στα Τρίκαλα!
κουτάβια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής