breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης στο χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας : "«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι»"

  • Κ. Βοργιαζίδης στο χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας :
  • Κ. Βοργιαζίδης στο χθεσινό Δ.Σ. Βέροιας :

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, παίρνοντας το λόγο με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, αναφέρθηκε αρχικά στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ, την περασμένη Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στη μεταφορά ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στο Υπερταμείο, τονίζοντας ο κ. Βοργιαζίδης πως οι δημόσιες περιουσίες πρέπει να αποδοθούν στους δημότες.

Ανάμεσα στα εν λόγω ακίνητα και ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, για τον οποίο - όπως είπε ο δήμαρχος - «έχει παραχωρηθεί από το 2011 και για 20 χρόνια και με τη μεταβίβασή του στην «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου», ίσως μετά από ένα χρόνο να μας ζητηθεί να πληρώσουμε και ενοίκιο, για μια εγκατάσταση που μας έχει παραχωρηθεί για χρόνια».

Ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε ακόμη στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι και τον επισκέφθηκαν μαζί με τον Πρόεδρο ΝΠ ΚΑΠΑ Στέργιο Διαμάντη και του έθεσαν το πολύ σοβαρό θέμα της ανανέωσης των συμβάσεών τους κάθε χρόνο και τη «λύση» που επιχειρείται τώρα, με την πρόσληψη 3000 ατόμων.

Για την οποία, ωστόσο, ο κ. Βοργιαζίδης επικαλέστηκε τους φόβους των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που δουλεύουν για 15 χρόνια και θα μείνουν απ' έξω, σημειώνοντας πως «δεν είναι δόκιμος και σωστός τρόπος».

Προ ημερησίας διάταξης και στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αντώνης Καγκελίδης επανήλθε στο μείζον εθνικό θέμα, το  «Μακεδονικό» και στο δημοψήφισμα που έγινε στο κράτος των Σκοπίων, αναφορικά με τη «συμφωνία των Πρεσπών».

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων απέδειξε ότι έχει αλυτρωτικές βλέψεις και συνταγματικές αλλαγές γίνονται όποτε ο καθένας θέλει έτσι και μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Καγκελίδης, «την ώρα που ο κ. Ζάεφ ψηφίζει με φόντο το χάρτη της Μεγάλης Μακεδονίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Βέροια, εμείς κοιτάμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου».

Παράλληλα, ο ίδιος έθεσε και πάλι την ανάγκη «να επανέλθουμε στο θέμα αυτό και να δούμε τι θέση έχει ο Δήμος και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι υπό αυτές τις εξελίξεις, ώστε να σώσουμε κάτι από την περηφάνεια που έχουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Παπαγιάννης, επικεφαλής της παράταξης «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ», παρουσιάστηκε επικριτικός απέναντι στο δήμαρχο, κάνοντας αναφορά σε ζητήματα που έχουν – όπως είπε - την πλήρη απαξίωση (όπως η ανάδειξη του νεολιθικού οικισμού Ν. Νικομήδειας, η Μπαρμπούτα), αλλά και για τις υποσχέσεις που μοίραζε προεκλογικά ο δήμαρχος σ' ό,τι αφορά τα αποχετευτικά δίκτυα στις τοπικές κοινότητες, για τα οποία επεσήμανε πως μετά από 8 χρόνια παραμένουν στην ίδια κατάσταση.

Ακόμα ο κ. Παπαγιάννης απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση, που έχει προγραμματισθεί να γίνει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου για το «Μακεδονικό», στην Ελιά, ενώ, τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του εργολάβου Πέτρου Αγαθαγγελίδη, λέγοντας γι' αυτόν ότι ήθελε να ενημερώσει συμβούλους της μειοψηφίας για απευθείας αναθέσεις έργων.

Απαντώντας ο δήμαρχος και απευθυνόμενος προς τον κ. Παπαγιάννη, έκρινε αυτόν «ψεύτικο πολιτικά από την κορυφή ως τα νύχια», διευκρίνισε πως «ο κ. Αγαθαγγελίδης αναφερόταν σε διαπραγμάτευση και όχι ανάθεση έργου», ενώ για το νεολιθικό οικισμό Ν. Νικομήδειας σημείωσε : «Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά του υπουργείου Πολιτισμού για το τι θα κάνει. Γιατί εμείς δεν λέμε ψέματα, σε αντίθεση με εσάς».

Για προκλητικότητα που υπάρχει από πλευράς του κ. Παύλου Παυλίδη, έκανε λόγο ο κ. Στέργιος Διαμάντης. «Το δικό μου βήμα είναι εδώ. Ο κ. Παυλίδης πάει και δίνει συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα, αλλά δεν μπορεί να μας κουνά το χέρι για τους παιδικούς σταθμούς», είπε, φροντίζοντας ο ίδιος παράλληλα να θυμίσει την κίνηση του κ. Παυλίδη, όταν ήταν πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, να πάρει παιδιά από τη Βέροια και να τα πάει στα Παλατίτσια, εξαγριώνοντας τους γονείς των παιδιών.

«Προκαλώ τον κ. Παυλίδη να δούμε το έργο επί των ημερών του και τι έγινε επί των ημερών μας για το οποιοδήποτε θέμα», ανέφερε στην κατακλείδα του λόγου του ο κ. Διαμάντης.

Τέλος, σ' ό,τι αφορά στα 59 θέματα της ημερήσιας διάταξης, το 10ο θέμα από αυτά αφορούσε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί των βεβαιώσεων παράβασης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, για το οποίο και αφιερώθηκε αρκετός χρόνος συζήτησης, με το σώμα τελικά να αποφασίζει τη μη επιβολή προστίμου και με τα παριστάμενα στελέχη του ΚΚΕ να αποχωρούν από την αίθουσα, φωνάζοντας το σύνθημα : «Ένας αιώνας αγώνας και θυσίας, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Κ. Βοργιαζίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής