breaking news Νέο

Θετικό αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής για τις ζημιές στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις

Θετικό αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής για τις ζημιές στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις

Με τη γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, που παρουσίασαν οι παραγωγοί σε συνάντηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ, ότι δηλαδή οι ζημιές στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και η καρπόπτωση οφείλονται στις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, φαίνεται να συμφωνεί το πόρισμα της επιτροπής, που συνέστησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια συνεδρίαση υπολείπεται, για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του πορίσματος, το περιεχόμενο του οποίου θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Πρώτα, θα κοινοποιηθεί στον ΕΛΓΑ και μένει πλέον να το αποδεχθεί και η διοίκηση του οργανισμού.
Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση - τεκμηρίωση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας αποδεικνύει ότι τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, το τελευταίο διάστημα, οφείλονται στην έντονη βροχόπτωση, με άμεσες ζημιές την προσυλλεκτική καρπόπτωση και τη συρρίκνωση του φλοιού των καρπών.
Μετά τη σύσκεψη που έγινε στις 26 Ιουλίου στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, οι οργανώσεις των ροδακινοπαραγωγών είχαν καλέσει τα μέλη τους να προβούν άμεσα σε δηλώσεις ζημίας για τις συγκομίσιμες ποικιλίες με δική τους ευθύνη στις υφιστάμενες αναγγελίες που έληξαν στις 31 Ιουλίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής