breaking news Νέο

Σε εξέλιξη ο αντιγριπικός εμβολιασμός, εξοπλισμένα τα φαρμακεία της Ημαθίας

Σε εξέλιξη ο αντιγριπικός εμβολιασμός, εξοπλισμένα τα φαρμακεία της Ημαθίας

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είναι και φέτος οι ποσότητες των αντιγριπικών εμβολίων, που είναι προς διάθεση από τα φαρμακεία της Ημαθίας. Τα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης, που παραγγέλθηκαν από το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Πέλλας – Ημαθίας την περασμένη άνοιξη και παραλήφθηκαν το Σεπτέμβριο, βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων, ενώ στη φετινή παραγγελία που έγινε, περιλαμβάνονται εξ' ολοκλήρου τετραδύναμα εμβόλια, που καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης και τα οποία έχουν ένδειξη για ενήλικες και για τα παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός άρχισε από την 1η Οκτωβρίου και αναμένεται να διαρκέσει έως τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε τα εμβόλια να μπορέσουν να δράσουν τους μήνες, κατά τους οποίους συνήθως εμφανίζεται η γρίπη. Η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το φετινό εμβόλιο παρέχει προφύλαξη έναντι και του ιού Η1Ν1, που εμφανίστηκε το 2009. Όσον αφορά στο κόστος του, η λιανική τιμή κυμαίνεται από 10,70 έως 13,73 ευρώ και χορηγείται με ιατρική συνταγή.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής