breaking news Νέο

Απέραντο χοροστάσι έγινε η Βέροια, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Απέραντο χοροστάσι έγινε η Βέροια, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Σ’ ένα απέραντο χοροστάσι μετατράπηκε η Βέροια το διάστημα 23-27 Αυγούστου, με ένα τιμητικό – γιορταστικό αφιέρωμα στην πλούσια μουσικοχορευτική μας παράδοση, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας.

Μετά την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που είναι πια γεγονός στη Βέροια, άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 23 Αυγούστου, με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου και συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές της πόλης,  με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του νομού και την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών. Γεμάτο μουσική, ρυθμούς και φολκλορικά χρώματα, το Φεστιβάλ έριξε την αυλαία του την Κυριακή το βράδυ, 27 Αυγούστου, στην πλατεία Ωρολογίου, που είχε πλημμυρίσει από κόσμο.

Πέντε σύλλογοι του νομού και ένας από τη Βουλγαρία συμμετείχαν στο ταξίδι πολιτισμού και παράδοσης στη λήξη, κάνοντας το φινάλε του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πολύ εντυπωσιακό!, γεμάτο από κέφι, χορό και μουσική.

Το χορό «άνοιξε» ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Χορευτικό Εργαστήρι Ημαθίας «Κύκλος Ερατεινός», ακολούθησαν το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, η Θρακική Εστία Βέροιας, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και τέλος το Χορευτικό Συγκρότημα Καζανλάκ από τη Βουλγαρία – αδελφοποιημένη πόλη με τη Βέροια -  που παρουσίασε τους δικούς του τοπικούς χορούς.

Οι χορευτές, μικροί και μεγάλοι, έκλεψαν την παράσταση με το ταμπεραμέντο τους, άλλωστε αυτοί είναι οι αποδέκτες και οι συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, ενώ μετά τις παρουσιάσεις των χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα ακολουθούσε απονομή τιμητικής πλακέτας στο χοροδιδάσκαλο του κάθε συλλόγου.

Στους χαιρετισμούς τους, τόσο ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, που έκανε την έναρξη της βραδιάς, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Λυκοστράτης, που έκλεισε τη βραδιά, αφού ευχαρίστησαν άπαντες που δούλεψαν για αυτή την υπέροχη γιορτή, υποσχέθηκαν όχι μόνο ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί, αλλά κάθε χρόνο θα γίνεται όλο και καλύτερος.

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου!

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής