breaking news Νέο

Μ.Χαλκίδης : «Θα ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν, ανοίγοντας διάλογο με τους πολίτες»

Μ.Χαλκίδης :  «Θα ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν, ανοίγοντας διάλογο με τους πολίτες»

Την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές (Μάιος 2019) στο Δήμο Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χαλκίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «ΜΑΝΘΟΣ» της πόλης.

Αρχικά, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και δήμαρχος Μελίκης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν και μας ενοχλούν πολλά. Γι' αυτό και θα ανοίξουμε διάλογο με τους πολίτες», εξαπολύοντας στη συνέχεια σφοδρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή του Παναγιώτη Γκυρίνη, την οποία χαρακτήρισε ανίκανη και ότι δεν έκανε τίποτα μέσα σ' αυτή την πενταετία.

«Το προηγούμενο διάστημα είχαμε κραυγαλέες και κακές πρακτικές της δημοτικής αρχής. Τέτοιες ήταν η φωτιά στα απορρίμματα, η πληρωμή καθαρισμού τσιμενταυλάκων (23.000 κm), με τον όγκο των απορριμμάτων να μην ξέρουμε που οδηγήθηκε. Εξ' ου και το ότι η Επίτροπος δεν ενέκρινε την πίστωση. Και εγώ λέω ότι κάτι δεν πάει καλά. Έχασε ο Δήμος την ευκαιρία να ενταχθεί σε προγράμματα εκατομμυρίων, όταν άλλοι Δήμοι έχουν μπει σε προγράμματα, ενώ υστερούμε σε υποδομές. Με εγκληματική υπαιτιότητα ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης παρουσίασε ως επενδυτική ευκαιρία μία πρόταση δύο επενδυτών με κεφάλαιο 10.000 ευρώ. Αντί απάντησης, επί της ουσίας ακολούθησαν προσωπικές επιθέσεις.

Αντιπαρέρχομαι τα όσα λέχθηκαν προς το πρόσωπό μου και δηλώνω ενώπιον σας με την ευκαιρία αυτή ότι, εγώ και οι συνεργάτες μου δεν πρόκειται να διολισθήσουμε σε τέτοιο επίπεδο», ανέφερε ο Μιχάλης Χαλκίδης, ο οποίος ευθύς αμέσως έκανε λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες που προκύπτουν στο Δήμο.

«Σε επίπεδο θεσμών, ό,τι απέμεινε από την πλειοψηφούσα παράταξη έχει διαλυθεί. Οι φιλονικίες, οι έριδες και οι αντιπαραθέσεις είναι σε καθημερινή διάταξη – γιατί ο Δήμαρχος δεν είναι σε θέση να συνθέσει απόψεις και να αξιοποιήσει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που εκλέχθηκε στις εκλογές και το προσωπικό του Δήμου.

Ο κ. Γκυρίνης, δε, απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, γιατί δεν ψήφισε τις επιλογές του. Αυτό είναι πρωτάκουστο. Δεν θέλουμε ο Δημότης να είναι στην αναμονή, να κάνει υποκλίσεις, για να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Δεν θέλουμε δημαρχοκεντρικό Δήμο, ούτε Δημοτικό Συμβούλιο άβουλο και άτολμο και δημότες αποκλεισμένους.

Θέλουμε απεναντίας Δήμο πιλότο και αυτό επιβάλλει συνεργασία με όλες τις παρατάξεις, να κάνουμε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις». Αναφερόμενος σε οργανωτικό επίπεδο, στάθηκε στο ότι «το σύνολο των υπαλλήλων βιώνει την απαξίωση και τον παραγκωνισμό. Δεν υπάρχει σαφές σχέδιο και το προσωπικό κινείται χωρίς πυξίδα. Εμείς θα αξιοποιήσουμε το προσωπικό του Δήμου, γιατί είναι ικανό προσωπικό».

 

Προτάσεις

Όσον αφορά στο τι σκοπεύει να κάνει ο Μιχάλης Χαλκίδης, αναλαμβάνοντας το δημαρχιακό αξίωμα, σημείωσε :

«Εμείς θα αλλάξουμε το οργανόγραμμα, το περιεχόμενο και το αντικείμενο του προσωπικού. Θα δημιουργήσουμε μικρά λειτουργικά γραφεία μερικής απομόνωσης. Επίσης με τη βοήθεια εταιρείας θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να εξυπηρετούνται οι πολίτες εξ’ αποστάσεως. Ακόμα, θα αποκτήσουμε «άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού καναλιού με εμβέλεια στην Ημαθία και 4ωρο πρόγραμμα σε καθημερινή βάση και ο Δήμος θα αξιοποιήσει το χρόνο για προβολή επιστημονικών εκπομπών. Τα θέματα του Δήμου θα σχολιάζονται από ανεξάρτητους δημοσιογράφους και όχι από τον εκπρόσωπο τύπου του Δημάρχου, που θα έχει ο Δήμαρχος». Συνεχίζοντας ο κ. Χαλκίδης ανέφερε πως «θα ζητήσουμε την επιβάρυνση των πολιτών με ένα ευρώ το μήνα και με τα χρήματα αυτά την πρώτη χρονιά θα πάρουμε 10 περιπολικά, μηχανές και καύσιμα για την ασφάλεια των πολιτών. Τη δεύτερη χρονιά θα προχωρήσουμε στην αγορά ασθενοφόρων και θα τα βάλουμε στις έδρες των πρώην Δήμων. Θα αγοράσουμε δημόσια παραθαλάσσια έκταση, για να φιλοξενούμε νέους, ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Γι' αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το ένα ευρώ, θα υπάρχει ειδική μέριμνα. Με όλα αυτά θέλουμε να γίνει ένα έργο, που θα ενοποιήσει την κοινωνία για ένα σκοπό : Θα παραδειγματιστεί η νέα γενιά και όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Επίσης, θα σπάσει η κυνική αντίληψη της προσωπικής ευημερίας. Το προσωπικό που θα απαιτηθεί, θα είναι από το Δήμο και μ' αυτό ανοίγουν θέσεις εργασίας.

Όταν ολοκληρωθεί η πρότασή μας, θα τεθεί σε αντιπαράθεση με τις άλλες προτάσεις και οι πολίτες θα επιλέξουν. Προτιθέμεθα η νέα γενιά, οι επιστήμονες να σηκωθούμε από τον καναπέ, για να μπορούμε να δράσουμε και να έχουμε ένα καλύτερο αύριο, ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει μείνει στάσιμος. Αλλά θα πρέπει να δούμε τι μας χώριζε στο παρελθόν και να δούμε τι μας ενώνει για τα προβλήματα του παρόντος και του μέλλοντος».

 

«Έξω από το Δήμο η κομματική ταυτότητα»

Ο Μιχάλης Χαλκίδης τοποθετούμενος αναφορικά με την παρουσία συνδυασμού από πλευράς του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είχε να πει :

«Δεν ήρθα ούτε ουρανοκατέβατος, ούτε είπα ότι δεν έχω κομματική ταυτότητα. Είπα όμως ότι η κομματική ταυτότητα θα μείνει έξω από το Δήμο». Προσέθεσε, δε, πως ως Δήμαρχος Μελίκης έλαβε πρώτα τη στήριξη των πολιτών και μετά της ΝΔ, σημειώνοντας επιπλέον πως ως υποψήφιος βουλευτής (2000-2012) έβγαινε πρώτος, πετυχαίνοντας μάλιστα ρεκόρ ψήφων (22.000).

Επεσήμανε ότι στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχουν πολίτες από διαφορετικούς χώρους, συνδυάζοντας εμπειρία και νιότη.

Κατέστησε σαφές ότι το ψηφοδέλτιο είναι έτοιμο, αλλά – όπως είπε – για λόγους τακτικής δεν ανακοινώνεται.

Και πως τέλη Νοεμβρίου, Δεκέμβριο ή αρχές Γενάρη θα παρουσιαστεί όλο το πρόγραμμα, μαζί με υποψηφίους, σε ανοιχτή συγκέντρωση.

 

«Δεν παρακαλώ κανέναν, αλλά έχω υποψηφίους»

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, ο κ. Χαλκίδης ξεκαθάρισε πως θα ήθελε το Σάκη Κούγκα στο ψηφοδέλτιό του, πλην όμως – όπως είπε – δεν είναι το Α και το Ω.

• Σ' ό,τι αφορά στις υποψηφιότητες προσώπων, ο Μιχάλης Χαλκίδης ήταν σαφής : «Δεν παρακαλάω κανέναν, αλλά έχω υποψηφίους».

Ξεκαθάρισε πως οι σχέσεις του με το βουλευτή της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο, Απόστολο Βεσυρόπουλο, όπως και με τους πολιτευτές του κόμματος, είναι άριστες, ενώ ερωτηθείς για την επιλογή Γκυρίνη και τη στήριξη σ' αυτόν στις προηγούμενες εκλογές, είπε ότι ήταν λάθος. Σημείωσε, δε, ότι το έχει μεγάλο βάρος και πως ο κ. Γκυρίνης δεν έχει καμία σχέση με το Δημητριάδη και πως αποδείχθηκε «μέρα με τη νύχτα».

 

Εν αρχή, τρία ονόματα υποψηφίων

• Μπροστά στην πίεση των δημοσιογράφων να δώσει κάποια ονόματα υποψηφίων, ο κ. Χαλκίδης δεν είχε κανένα λόγο να αρνηθεί, αναφέροντας τα ονόματα των Μάκη Παντόπουλου, Νίκου Μαμουτόπουλου και Άννας Μακρή.

• Ο κ. Χαλκίδης ρωτήθηκε και για το αν υπάρχει θέση στο ψηφοδέλτιο για τον Κώστα Ναλμπάντη, αν δεν επιλέξει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος.

«Ο κ. Ναλμπάντης είναι ένα έμπειρο στέλεχος, άλλου πολιτικού φορέα. Ο οποίος και θα διερευνήσει πρώτα το ενδεχόμενο να κάνει δικό του ψηφοδέλτιο. Πέρα από αυτό, δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ μαζί του», απάντησε.

 

«Αν μου το έλεγαν από την αρχή, ίσως δεχόμουν στη Βέροια»

Ακόμα, ο κ. Χαλκίδης, κληθείς να απαντήσει για τη μη κάθοδό του στη Βέροια, ανέφερε πως η πίεση ήταν ασφυκτική, αλλά δεν δέχθηκε, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Αν μου το έλεγαν από την αρχή, ίσως το δεχόμουν. Αλλά από τη στιγμή που ανακοίνωσα ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια, δεν ήταν ηθικό να αφήσω την Αλεξάνδρεια».

• Τέλος, ο Μιχάλης Χαλκίδης έκανε απόλυτα σαφές πως σε λίγους μήνες, που η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση και στις υπουργικές θέσεις θα είναι βουλευτές, που θήτευσαν μαζί του στα έδρανα της Βουλής, θα είναι για τον ίδιο πολύ εύκολο να συνεργασθεί μαζί τους.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής