breaking news Νέο

Φιλιππάρα ολέ!

Φιλιππάρα ολέ!

Το ζητούμενο για τον Φίλιππο ήταν η νίκη απέναντι στον Άρη Νικαίας, στην Σαββατιάτικη συνάντηση του στη Βέροια, η οποία και εντασσόταν στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του πρωταθληματος της Χαντμπολ Πρεμιέρ.

Κάτι που τελικά έγινε πράξη για τους “ερυθρόλευκους” της Βέροιας, με την επικράτηση σε βάρος του μαχητικού αντίπαλου τους, που τους απέφερε δύο πολύτιμους βαθμούς, σε μια πορεία μέχρι τώρα που μεταφράζεται σε δυο νίκες (κόντρα σε ΧΑΝΘ και Αρη Νικαίας) και δύο ήττες (από ΠΑΟΚ και Διομήδη Άργους).

Και μπορεί η νίκη επι του Πειραιώτικου συλλόγου να επανέφερε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παικτών του Γιώργου Γιούπη και του Τάσου Πρωτογέρη, ωστόσο ο τρόπος που κατακτήθηκε αυτή μονο.... εύκολα δεν ήρθε. Σ’ αυτό, βέβαια, συνετέλεσε και το ότι ο Φίλιππος θύμισε...τον Ιανό, αφου παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα στο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος ο Φίλιππος εμφάνισε μια μέτρια εικόνα. Η επιλογή του να πάει σ΄ένα γρήγορο ρυθμο στο ματς του στοίχισε επιθετικά, καθώς δεν κατέστη δυνατό να είναι αποτελεσματικός, με αποτελεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-8 στο 14’ και 7-13 στο 21’. Ομως οι Βεροιώτες από το σημείο εκείνο και μετά έσφιξαν την άμυνα τους και περιόρισαν την επιθετική δραστηριότητα των Νικαιωτών, μειώνοντας σε 12-14, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, το σκηνικό διαφοροποιήθηκε. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αισθητά την αγωνιστική τους εικόνα, προτάσσοντας πίεση στην άμυνα, η οποία και απέφερε στο να πάρουν προβάδισμα στο σκορ για πρώτη φορά με 17-16 στο 38’. Ομως ο Άρης Νικαίας δεν έδειξε να επηρεάζεται, αντέδρασε και βρέθηκε εκ νέου μπροστά με 17-19 στο 42’. Ο Φίλιππος σήκωσε... κεφάλι ξανά και προσπέρασε για δεύτερη φορά τον αντίπαλο του με 22-21 στο 49’.

Στο 51’ ο Θάνος Κωστακίδης έκανε το 23-21, ο Τάσος Τριανταφυλλίδης στη συνέχεια με δυο εύστοχα πέναλτι δημιούργησε το 25-21 στο 55’. Εξέλιξη, η οποια έδωσε αέρα... νίκης στους Βεροιώτες, οι οποίοι συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμο πήγαν την διαφορά στο +5 (27-22) στο 56’, γέρνοντας συνάμα και την πλάστιγγα της νίκης προς το μέρος τους, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με σκορ 29-22.

 

Δηλώσεις

• Ο εκ των προπονητών του Φιλίππου, Γιώργος Γιούπης, σε δηλώσεις του μετά το ματς, επεσήμανε ότι: «Αντιδράσαμε γιατί βρεθήκαμε με την... πλάτη στον τοίχο, αφού κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος είμασταν πιο ανταγωνιστικοί και είχαμε περισσότερο πάθος, το οποίο μας βγήκε στο γήπεδο και με τη βοήθεια του κόσμου πήραμε μια μεγάλη νίκη, όπως εξελίχθηκε.

Η άμυνα μας ήταν λίγο επιθετική και μας έδωσε μπάλες, ενω είχαμε και βοήθεια από τον τερματοφύλακα».

• Στη σημασία της νίκης για τον Φίλιππο στάθηκε ο Θάνος Κωστακίδης, αναφερόμενος στο ματς με την εκπνοή του. «Ηταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε, γιατί κόντρα σε αυτές τις ομάδες τέτοιοι αγώνες ουσιαστικά μετρούν... για 4 πόντοι. Παίξαμε καλύτερα στο β’ ημίχρονο και με τη δύναμη της έδρας φθασαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας

Κόκκινη: 52:14 Μιμίκος (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 3-7

Πέναλτι: 4/6-3/6

Τα πεντάλεπτα: 0-3, 2-5, 4-8, 7-12, 10-13, 12-14 (ημχ.), 15-16, 17-17, 19-21, 22-21, 26-22, 29-22

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γιούπης): Τζίμπουλας, Ταραμονλής, Παντελίδης, Τσούλος, Χαραλαμπίδης 1, Καλλιαρίδης, Παπαδόπουλος 5, Τσαμουρίδης 1, Δ. Τριανταφυλλίδης 1, Κωστακίδης 5, Αποστολίδης 6, Κουκουτσίδης 3, Δάσκαλος, Κορωνάς, Φιλόσογλου, Τ. Τριανταφυλλίδης 7.

ΑΡΗΣ (Μελετάκος): Λαδάκης 6, Αθανασίου 1, Βλάχος 1, Γ. Μελετάκος 2, Γρηγοράκης, Μουλιάτος, Δ. Μελετάκος 5, Χρηματόπουλος, Πετράκος, Καμπουράκης, Ταβλαρίδης, Χαρμπής, Μιμίκος 3, Χουρσουντιάν 4, Αμανατίδης, Βλαχοθανάσης.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής