breaking news Νέο

Για τραπεζοκαθίσματα, ΑΕΠΙ, ντεσιμπέλ και Εύηχη Πόλη συζήτησαν οι καταστηματάρχες της Βέροιας

  • Για τραπεζοκαθίσματα, ΑΕΠΙ, ντεσιμπέλ και Εύηχη Πόλη συζήτησαν οι καταστηματάρχες της Βέροιας
  • Για τραπεζοκαθίσματα, ΑΕΠΙ, ντεσιμπέλ και Εύηχη Πόλη συζήτησαν οι καταστηματάρχες της Βέροιας
  • Για τραπεζοκαθίσματα, ΑΕΠΙ, ντεσιμπέλ και Εύηχη Πόλη συζήτησαν οι καταστηματάρχες της Βέροιας
  • Για τραπεζοκαθίσματα, ΑΕΠΙ, ντεσιμπέλ και Εύηχη Πόλη συζήτησαν οι καταστηματάρχες της Βέροιας

Αν και η παρουσία των μελών του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (ΣΙΚΚΕΔ) δεν ήταν η αντιπροσωπευτική στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε χθες στις 14.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, σε σχέση με το ότι το σωματείο τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει ξανά στα μέλη του το αίσθημα της δυναμικότητας, τέθηκαν προς συζήτηση ζητήματα, που ταλανίζουν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΣΙΚΚΕΔ, Κώστας Σαμανίδης, ανέφερε πως μετά την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ από το υπουργείο Πολιτισμού και μέχρι νεωτέρας, τα μέλη του σωματείου θα πρέπει να αποδίδουν εισφορά για πνευματικά δικαιώματα μόνο στη G.Ε.Α., η οποία - όπως διευκρίνισε - είναι ο μόνος οργανισμός που υπήρχε και υφίσταται τώρα για πνευματικά δικαιώματα.

«Δική μας επιτυχία να μειώσουμε τα πρόστιμα και να αυξήσουμε τη δουλειά μας»
• Σ' ό,τι αφορά στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, ο κ. Σαμανίδης κατέστησε σαφές πως «έχουν συμμορφωθεί πολλοί συνάδελφοί μας και καταστηματάρχες στο εμπορικό κέντρο και δεν υπάρχουν παράπονα από τους πολίτες. Δώσαμε μεγάλο αγώνα με τη Δημοτική Αστυνομία και το Δήμο και μας φέρθηκαν άψογα. Έχουν ηρεμήσει τα πράγματα. Η επιτυχία η δική μας είναι να μειώσουμε τα πρόστιμα και να αυξήσουμε τη δουλειά μας».
Παράλληλα, ο ίδιος έθεσε ζήτημα στο «να πληρώνουμε όλοι οι καταστηματάρχες το ίδιο ποσό, το οποίο και νομίζω είναι δίκαιο». 
• Ο Κώστας Σαμανίδης έβαλλε στην αναφορά του αμέσως μετά και το θέμα της ηχορύπανσης με τα ντεσιμπέλ, κάνοντας λόγο «γι' αυτή την αδικία που συμβαίνει στα μαγαζιά μας με την επιβολή προστίμων».
Σημείωσε, δε, πως «μέσα από συζητήσεις που υπήρξαν με κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της Ημαθίας, κατανόησαν το εν λόγω πρόβλημα και από την πλευρά τους είπαν πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό».

Η «Εύηχη Πόλη» και οι... παρενέργειες στα μαγαζιά
• Κοντά σ' όλα αυτά ο Κώστας Σαμανίδης επεσήμανε και ένα άλλο ζήτημα που δημιουργείται με την πραγματοποίηση της μεγάλης εκδήλωσης του καλοκαιριού στη Βέροια, της «Εύηχης Πόλης», από πλευράς ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. Όπως είπε ο κ. Σαμανίδης, «για τα δικά μας μαγαζιά το πρόγραμμα της «Εύηχης Πόλης» στη Βέροια εκείνες τις μέρες είναι άκαιρο, με τη φυγή πολλών συνδημοτών μας για διακοπές και το ενδιαφέρον της προτίμησης των εναπομεινάντων στην πόλη για κάτι άλλο μουσικά. Οπότε και θα πρέπει το πρόγραμμα και της «Εύηχης Πόλης» να είναι σε μια άλλη περίοδο. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το συζητήσω με το Δήμαρχο».

«Βάζω υποψηφιότητα, για να προστατεύσω τα μαγαζιά σ' αυτόν το Δήμο»
Κλείνοντας τις εργασίες της Γ.Σ. των μελών του ΣΙΚΚΕΔ, ο κ. Σαμανίδης αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητά του με την παράταξη «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» του υποψηφίου δημάρχου Βέροιας Παύλου Παυλίδη, χωρίς ωστόσο – όπως τόνισε κατηγορηματικά - να θέλει να δώσει προεκλογική διάσταση σ' αυτήν. Παρά μόνο, «να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησε ο σύλλογος πριν 4 χρόνια και να υπάρχει εκπροσώπηση των καταστημάτων μας μέσα στο Δήμο. Να έχουμε μία φωνή στο Δήμο για το τι ζητάνε τα μαγαζιά και να σταματήσει αυτός ο πυροβολισμός για τα καταστήματά μας. 
Έτσι, για να συνεχίσουμε το έργο μας και να πάμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε τα Χριστούγεννα και τις Αποκριές να δημιουργούμε και εδώ ωραία πράγματα και όχι να φεύγουν οι συνδημότες μας σε πόλεις όπως τα Τρίκαλα, τη Δράμα ακόμα και στην Κατερίνη. Έχουμε τη δυνατότητα να τα αλλάξουμε και θα τα αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να δούμε την πόλη μας στολισμένη με λαμπάκια.
Αυτός, λοιπόν, είναι ο κανόνας μου να κατέβω με τον κ. Παυλίδη και το κάνω όχι για μένα, αλλά για όλους εσάς». Να προστατεύσω τα μαγαζιά σ' αυτόν το Δήμο».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 


καταστηματάρχες Βέροιας
Σαμανίδης Κώστας-Βλαχογιάννη Ιφιγένεια-2η
ιδιοκτήτες καφετεριών και κέντρων διασκέδασης Βέροιας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής