breaking news Νέο

Συνεχίζεται η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Νάουσας

Συνεχίζεται η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Νάουσας

Το Κοινωνικό Φαρμακείο μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελούν δύο καινούργιες δομές του Δήμου Νάουσας. Είναι δομές παροχής βασικών αγαθών και σκοπό έχουν την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει σαν όραμα να έχουν όλοι οι Δημότες μας πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται. Η δομή μας εφαρμόζει για το σκοπό αυτό προγράμματα και δράσεις για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και τη σωστή αξιοποίηση των περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Το ΚιΦα παρέχει δωρεάν φάρμακα, παραφάρμακα και υγειονομικό υλικό στους ωφελούμενούς του, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Μέχρι στιγμής έχουμε εξυπηρετήσει 88 άτομα και έχουμε χορηγήσει 225 κουτιά φάρμακα. Φάρμακα, τα οποία φτάνουν στη δομή μας είτε ως χορηγία από μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, είτε σαν δωρεά από πολίτες.

Όλοι μπορούμε να δωρίσουμε φάρμακα που μας περισσεύουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο!!! Φάρμακα που έχουμε στο σπίτι μας και δεν τα χρειαζόμαστε πια.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Εφόσον είστε βέβαιοι ότι τα φάρμακα έχουν συντηρηθεί σωστά, προσέρχεστε στην έδρα του Κοινωνικού Φαρμακείου, στο κτίριο Λόγγου-Τουρπάλη, από Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες από 08:00- 16:00 και τα παραδίνετε στα στελέχη της δομής. Τόσο απλό, τόσο σημαντικό!

Δεχόμαστε φάρμακα όλων των παθήσεων, είτε είναι ανοιχτά ή κλειστά, συνταγογραφούμενα ή μη. Εξαιρούνται μόνο ανοιχτά σιρόπια, αλοιφές, σταγόνες, εισπνεόμενα και φάρμακα κόκκινης γραμμής.   

34.000.000 κουτιά φαρμάκων λήγουν και πετιούνται κάθε χρόνο στα Ελληνικά νοικοκυριά, την ίδια στιγμή που 2.300.000 Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και πολλοί απ’ αυτούς στερούνται το φάρμακό τους.

Ας αλλάξουμε αυτά τα νούμερα…

Ας δωρίσουμε φάρμακα…

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Καλαϊτζίδου Ελένη, Παπαδόπουλος Άγγελος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2332029915


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής