breaking news Νέο

Στη διεθνή έκθεση SIAL 2018 συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη διεθνή έκθεση SIAL 2018 συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη διεθνή έκθεση SIAL 2018, που θεωρείται παγκοσμίως μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, συμμετέχει αυτές τις ημέρες, για δεύτερη φορά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της.

Η Διεθνής Έκθεση SIAL PARIS φιλοξενείται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο «Paris Nord Villepinte Exposition Park» του Παρισιού και φέτος πραγματοποιείται στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου. Η διοργάνωση του 2016 συγκέντρωσε πάνω από 7.000 εκθέτες από 104 χώρες και 155.000 εμπορικούς επισκέπτες, το 70% των οποίων είναι διεθνείς αγοραστές από 194 χώρες. Η έκθεση καλύφθηκε από περισσότερους από 1.500 δημοσιογράφους, ενώ δημοσιεύτηκαν πάνω από 6.500 άρθρα στο διεθνή τύπο και τα ΜΜΕ. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη που επέδειξαν στo κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα πολλά special events (250 events το 2016) που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση  καθιστούν τη SIAL PARIS μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες όσoν αφορά την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό. 

          «Συμμετέχουμε για δεύτερη φορά στη διεθνή έκθεση SIAL PARIS 2018 συνεχίζοντας  τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Στη συμμετοχή μας θα προβάλλουμε 17 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με τα εκλεκτά τους τοπικά ποιοτικά που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας παραμένει η αποτελεσματική προβολή της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εξωτερικού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά, η οποία θα είναι και η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση SIAL 2018, «βασική μας προτεραιότητα είναι η προώθηση της αγροτικής μας οικονομίας, καθώς είμαστε η πρώτη Περιφέρεια σε εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Μέσα από τις στοχευμένες δράσεις που αναπτύσσουμε, επιδιώκουμε να στηρίξουμε το μοντέλο ‘παράγω-εξάγω’ και να προτυποποιήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα, θεσμοθετώντας ειδικό σήμα. Πρωτοβουλίες όπως το Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης σε επίπεδο Περιφέρειας έχουν ως στόχο να  ενισχύσουν τον πρωτογενή μας τομέα και να προβάλλουν με επιτυχία τα εκλεκτά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας, με έμφαση στο branding, την ταυτότητα και την ονομασία προέλευσής τους. Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να στηρίξουν την παραγωγική και εξαγωγική βάση της οικονομίας μας και να καταστήσουν την Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια δύναμη στην προσπάθεια ανάκαμψης και εξόδου της χώρας από την κρίση».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής