breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Αυτό το μπουκάλι κρασί πουλήθηκε 558.000 δολάρια!

Είναι το καλύτερο κρασί της Βουργουνδίας και ίσως, λένε αυτοί που ξέρουν, το καλύτερο στον κόσμο. Και ένα μπουκάλι του Romanee-Conti του 1945 πωλήθηκε το Σάββατο έναντι 558.000 δολαρίων, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Το μπουκάλι είναι ένα από τα 600 που παράχθηκαν το 1945, λίγο πριν από την εκρίζωση των αμπελιών από το κτήμα Romanée – Conti και την αναφύτευση. Ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε ότι με την πώλησή του καταρρίφθηκε το ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή κρασιού, που πωλείται σε δημοπρασία. Η τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένων φόρων και προμήθειας, είναι 17 φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης του οίκου, που ήταν 32.000 δολάρια. Το Romanee-Conti θεωρείται το καλύτερο κρασί της Βουργουνδίας, ίσως το πιο εκπληκτικό στον κόσμο.

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε έκταση δύο εκταρίων, από την οποία παράγονται σήμερα μόνο 5.000 έως 6.000 φιάλες. Βρίσκονται στο Cote de Nuits, γαλλική ζώνη με αμπελώνες στο βόρειο τμήμα της Cote d’Or στην ανατολική Γαλλία. Η τιμή ρεκόρ για μπουκάλι εμφιαλωμένου κρασιού ήταν 233.000 δολάρια για το Chateau Lafite Rothschild του 1869, που πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ το 2010.

*****

Ιστοί αράχνης «κατάπιαν» 1000 μέτρα βλάστησης στη Βιστωνίδα

Εντυπωσιάζει, για μια ακόμη φορά, η «ασπίδα» που επέλεξε η φύση, για να αντιμετωπίσει την υπερανάπτυξη των πληθυσμών της σκνίπας, στο Πόρτο Λάγος.

Ένα μοναδικό πέπλο ιστού αράχνης έχει απλωθεί τουλάχιστον 1000 μέτρα και έχει σκεπάσει όλη τη βλάστηση στις ακτές της λίμνης Βιστωνίδας στο δρόμο μπροστά από το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου.

Το αραχνοϋφαντο πέπλο καλύπτει φυτά, θάμνους, φράχτη ακόμα και κάποια εκκλησάκια που υπάρχουν, δίπλα στη λίμνη Βιστωνίδα.

*****

Έμεινε παράλυτη στο… σεξ και ζητά αποζημίωση «μαμούθ»

Μία Βρετανίδα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, κατά τη διάρκεια του σεξ έπεσε από το super king size κρεβάτι της, με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στη σπονδυλική στήλη και να μείνει παράλυτη.

Η Κλερ Μπάσμπι ισχυρίζεται ότι το ατύχημά της, που την καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι, προκλήθηκε από ένα ελάττωμα του κρεβατιού, που είχε αγοράσει.

Η 46χρονη υποστηρίζει ότι ορισμένα εξαρτήματα, που έλειπαν από το έπιπλο κατά την παράδοσή του, είχαν ως αποτέλεσμα να μη συναρμολογηθεί σωστά και έτσι να είναι χαμηλότερο κατά 4 εκατοστά από τη μία πλευρά.

Η γυναίκα ζητά τώρα από την εταιρεία, που της πούλησε το κρεβάτι, να της καταβάλει το ποσό του 1 εκατομμυρίου λιρών (1,13 εκατ. ευρώ), τόσο για την κάλυψη των ιατρικών της δαπανών, όσο και για την ψυχική οδύνη που υπέστη.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας στο δικαστήριο, όταν συνέβη το ατύχημα, βρισκόταν στη μέση του κρεβατιού, γονατισμένη πάνω από το σώμα του τότε συντρόφου της και ασκούσε πάνω του μια σεξουαλική πράξη. Όταν πήγε να μετακινηθεί λίγο πάνω στο στρώμα, η κλίση του κρεβατιού είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο πάτωμα. «Ένιωσα ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι και άκουσα το σώμα μου να σπάει σε κομμάτια», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Η εταιρεία κατασκευής του κρεβατιού αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι το κρεβάτι παραδόθηκε στην ενάγουσα με όλα του τα εξαρτήματα.

*****

Ξύπνησε από το κώμα όταν της έβαλαν το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί μία απίστευτη ιστορία στη Βραζιλία, όπου μία μητέρα ξύπνησε από κώμα 23 ημερών… μόλις έβαλαν στην αγκαλιά της το μωράκι της.

Η καρδιά της Αμάντα ντα Σίλβα άρχισε να χτυπά γρήγορα, τα μάτια της βούρκωσαν και δάκρυα άρχισαν να κυλούν στα μάγουλά της, όταν ένιωσε το νεογέννητο αγοράκι στο στήθος της.

«Το πρώτο που θυμάμαι, είναι να κρατώ στα χέρια μου το Βίκτορ, να βλέπω το κεφαλάκι του και να μυρίζω την υπέροχη οσμή του. Ρώτησα τον πατέρα μου, αν το παιδί είναι δικό μου. Έβαλα το χέρι μου στην κοιλιά μου και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν πια έγκυος», δήλωσε η 28χρονη σε τοπικά μέσα.

Το μητρικό φίλτρο αποδείχθηκε θαυματουργό για την ίδια, ενώ διαπίστωσε συγκινημένη πως είχε γάλα, για να θηλάσει το μωρό.

Η Αμάντα πάσχει από επιληπτικές κρίσεις, από την ηλικία των 7 ετών. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο γιατρός της συνέστησε να σταματήσει να παίρνει ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Ενώ βρισκόταν στην 37η εβδομάδα της κύησης, υπέστη μία οξύτατη κρίση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να υποβάλουν σε καισαρική την 28χρονη, όσο ήταν ναρκωμένη, αλλά λόγω επιπλοκών την έβαλαν σε καταστολή, για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Το μωρό ζύγιζε μόλις δύο κιλά και το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν εξασθενημένο, ενώ αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Παρέμεινε στη μονάδα νοσηλείας νεογνών, μέχρι να βρεθεί στην αγκαλιά της μητέρας του.

«Μια εβδομάδα μετά τη μετακομιδή της στο μαιευτήριο, αρχίσαμε να σταματούμε τη χορήγηση των φαρμάκων, που την κρατούσαν σε καταστολή, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, μολονότι οι εξετάσεις της ήταν καλές. Παρά την τεχνητή πρόκληση πόνου, δεν αντέδρασε. Οι εξετάσεις κατέγραφαν εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα, ούτε καν στις φωνές συγγενών της. Δεν κουνούσε ούτε χέρια, ούτε πόδια», είπε ο μαιευτήρας Κάρλος Αλενκάρ.

Κι ενώ οι γιατροί είχαν αρχίσει να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, εκεί που ξέμεναν από ιδέες, μία νοσοκόμα πρότεινα να της βάλουν το μωρό στην αγκαλιά της, για να ακολουθήσει η σκηνή, που ανάγκασε όσους ήταν παρόντες, να κάνουν το σταυρό τους, αντικρίζοντας ένα θαύμα!

*****

Ο πατέρας γάτος λέει στο γιο του:

«Παιδί μου, μεγάλωσες. Είναι καιρός να μάθεις να κάνεις έρωτα και το βράδυ θα πάμε να σου δείξω πως το κάνουν!»

«Εντάξει μπαμπά!», λέει το γατάκι χαρούμενο και ανυπομονεί να έρθει το βράδυ.

Το βράδυ παίρνει ο μπαμπάς το γατάκι και πηγαίνουν έξω απ’ το σπίτι μιας θηλυκής γάτας.

«Κάνε ό,τι κάνω», λέει ο γάτος στο γατάκι και ξεκινάει το κάλεσμα του θηλυκού:

«Νιαααααουυυυυυυυυ» ο γάτος, «Νιαααααουυυυυυυυυ» και το γατάκι να τον αντιγράφει.

«Νιαααααουυυυυυυυυ – Νιαααααουυυυυυυυυ» ο γάτος, «Νιαααααουυυυυυυυυ – Νιαααααουυυυυυυυυ» και το γατάκι.

Αυτό γινόταν για κανένα μισάωρο, οπότε λέει το γατάκι στον πατέρα:

«Μπαμπά, εντάξει, αρκετά γαμ**αμε για σήμερα, ερχόμαστε αύριο πάλι!»


Ιστοί αράχνης «κατάπιαν» 1000 μέτρα βλάστησης στη Βιστωνίδα
Έμεινε παράλυτη στο… σεξ και ζητά αποζημίωση «μαμούθ»
Ξύπνησε από το κώμα όταν της έβαλαν το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής