breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Το μικρότερο κράτος στον κόσμο βρίσκεται στην Ευρώπη– Έχει στρατό 10 ατόμων!

Το Ουζούπις είναι το μικρότερο κρατίδιο στον κόσμο. Καταλαμβάνει λιγότερο από 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο γης, έχει δική του κυβέρνηση και υπουργούς, δικό του Σύνταγμα και νόμους και δικό του νόμισμα.

Βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη και συνορεύει με τη Λιθουανία. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό μέρος της χώρας, το οποίο αποσχίσθηκε με τις ευλογίες των Λιθουανών και πλέον αποτελεί αυτόνομο κρατίδιο. Τους χωρίζει σαν φυσικό σύνορο ο ποταμός Βινλέλε. Μάλιστα, κάθε 1η Απριλίου, η Ουζουπία (Ουζούπις) γιορτάζει την ανεξαρτησία της.

Οι κάτοικοι του μικρού κρατιδίου δεν ξεπερνούν τις 5.000 και όπως λέει και ο υπουργός των Εξωτερικών του, Τόμας Τσεπάιτις : «Θέλαμε να δημιουργήσουμε τη νέα μας χώρα με βάση την παλιά σκέψη, ότι μια καλή χώρα δεν μπορεί να έχει περισσότερους από 5.000 πολίτες, επειδή το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να θυμηθεί περισσότερα πρόσωπα από τόσους. Όλοι γνωρίζουν όλους, γι ’αυτό είναι δύσκολο να εξαπατηθούν ο ένας από τον άλλο».

Ο στρατός του κρατιδίου είναι… εθελοντικός και δεν ξεπερνάει τους 10 φαντάρους, οι οποίοι μέρα παρά μέρα φυλάνε τα σύνορά του.

 - Κάτι τέτοιοι «τρελοί» κάνουν ομορφότερο τον κόσμο μας!

*****

• Πώς προέκυψε το «δαγκωμένο μήλο» της Apple;

Οι ιστορίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν, πως οι δημιουργοί της Apple εμπνεύστηκαν το «δαγκωμένο μήλο» για σήμα της εταιρίας τους, είναι πολλές. Η επικρατέστερη όμως έχει τις ρίζες της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το χαριτωμένο «μήλο» στο πίσω μέρος του iPhone, προέρχεται από τη θλιβερή ιστορία του Αlan Turing, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του σημερινού υπολογιστή, διεκπεραίωσε έρευνες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και έλυσε κωδικούς-γρίφους των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Πολέμου.

Ο Turing αυτοκτόνησε το 1954, χωρίς να έχει αναγνωριστεί για τη δουλειά του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη φυλακή, εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του. Πώς αυτοκτόνησε; Έκανε ένεση δηλητηρίου σε ένα μήλο και το έφαγε.

 - Φόρος τιμής, λοιπόν στον επιστήμονα, το δαγκωμένο μήλο της Apple!

*****

• Αδιανόητο : Δεκάδες Ινδοί ξαπλώνουν και ποδοπατούνται από αγελάδες για …καλή τύχη 

Ένα επικίνδυνο και περίεργο ινδουιστικό τελετουργικό συμβαίνει τακτικά σε αγροτικές περιοχές της Ινδίας.

Δεκάδες άνδρες ξαπλώνουν στη μέση του δρόμου, ώστε να τους πατήσει ένα κοπάδι από τα ιερά ζώα της χώρας, τις αγελάδες.

«Παρακαλώ παραμερίστε, αφήστε τις αγελάδες να περάσουν, όσοι συμμετέχουν, μπορούν να ξαπλώσουν κάτω», φωνάζουν οι διοργανωτές, καθότι το …κοπάδι πλησιάζει.

Το τελετουργικό θεωρείται ότι φέρνει μεγάλη τύχη σε όσους πάρουν μέρος, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που τραυματίζονται και ορισμένοι σοβαρά.

 - «Ζουν από τύχη»!

*****

• Αγόρασε αυτοκίνητο, πληρώνοντας με 150.000 κέρματα!

Ένας άνδρας έφερε αναστάτωση και… πονοκέφαλο σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Τόνγκρεν της Κίνας, αφού έφτασε με ένα φορτηγό γεμάτο κέρματα, για να πληρώσει μια BMW αξίας $ 70,000!

Ο εν λόγω αγοραστής εργαζόταν σαν οδηγός λεωφορείου και συνέλεγε κέρματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Μόνο που αντί να τα ανταλλάσσει τακτικά με χαρτονομίσματα αντίστοιχης αξίας, τα αποθήκευε σπίτι του, ελπίζοντας να τα ξοδέψει κάποια στιγμή στο αυτοκίνητο των ονείρων του. Αφού είδε μια νέα BMW, που του άρεσε πολύ, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ανταλλάξει τη… μεγάλη του περιουσία, αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν είχε υπολογίσει τα κέρματα. Προσκάλεσε λοιπόν μερικούς φίλους, που χρειάστηκε τελικά να περάσουν τέσσερις μέρες για την καταμέτρηση των κερμάτων και την τοποθέτησή τους σε κιβώτια, πριν καταλήξουν στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το προσωπικό της αντιπροσωπείας της BMW δεν ενθουσιάστηκε, όταν άκουσε ότι αυτός ο άντρας ήθελε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 70.000 δολαρίων, πληρώνοντας την αξία του με νομίσματα.

Οι υπεύθυνοι της αντιπροσωπείας αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να μετρήσουν όλα τα κέρματα μέσα σε μια μέρα, γι‘ αυτό ζήτησαν από την τράπεζα να τους βοηθήσει.

- «Ακόμη μετράνε»;;

*****

• Ύπνος εν ώρα εργασίας; Μια παράξενη ιαπωνική συνήθεια! ...

Στις περισσότερες χώρες, αν κάποιος εργαζόμενος αποκοιμηθεί στη δουλειά, το πιθανότερο είναι να του… κοστίσει. Αλλά στην Ιαπωνία, ο ύπνος εν ώρα εργασίας είναι συνήθης και κοινωνικά αποδεκτός. Στην πραγματικότητα, θεωρείται σημάδι επιμέλειας, καθώς «το άτομο είναι τόσο αφοσιωμένο στη δουλειά του, που δούλεψε μέχρι να εξαντληθεί».

 Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί περιορισμοί στο πόσο δικαιολογημένος είναι κάποιος, αν αποκοιμηθεί στη δουλειά του. Εάν, για παράδειγμα, υπάρχει ένας νέος υπάλληλος στην εταιρεία, πρέπει να δείξει πόσο ενεργός και εργατικός είναι, για αυτό και δεν μπορεί ή τουλάχιστον δεν θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση, αν αποκοιμηθεί. Αλλά αν πρόκειται για ένα εργαζόμενο ηλικίας 40 ή 50 ετών, τα περιθώρια είναι πιο ελαστικά.

 - Ο παλιός είναι αλλιώς!!


Apple
Ινδοί ξαπλώνουν και ποδοπατούνται από αγελάδες για …καλή τύχη
Αγόρασε αυτοκίνητο, πληρώνοντας με 150.000 κέρματα
Ύπνος εν ώρα εργασίας; Μια παράξενη ιαπωνική συνήθεια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής