breaking news Νέο

Πρώτη νίκη για το Φίλιππο Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας

  • Πρώτη νίκη για το Φίλιππο Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας
  • Πρώτη νίκη για το Φίλιππο Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας

Με όπλο την πολύ καλή άμυνα, η ανδρική ομάδα του Φιλίππου Βέροιας πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας απέναντι στην Προποντίδα Χαλκηδόνας, με τελικό σκορ 76-65.

Με  την έναρξη του παιχνιδιού και με δυο γρήγορες φάσεις η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα προηγήθηκε με  5-0 (στο 1’). Οι φιλοξενούμενοι  ισορρόπησαν και στο 4’ ισοφάρισαν σε 8-8. Ο Φίλιππος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 7’, όπου η Προποντίς πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα με 14-15. Το παιχνίδι μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου ήταν αμφίρροπο, με το Φίλιππο να προηγείται με 22-21 (στο 10’).
Στο 12’ οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-6 πέρασαν μπροστά 22-26. Σουτζόπουλος και Βάλιος όμως ισοφάρισαν για την ομάδα του Γκίμα στο 14’ (26-26). Ο Φίλιππος στο 18' απέκτησε μια διαφορά 7 πόντων (36-29), αλλά μετά από λάθη στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Χαληδόνας να μειώσει σε 36-33, σκορ με το οποίο έκλεισε και το ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γκίμα παίζοντας πολύ καλή άμυνα και με τα σουτ από την περιφέρεια των Παραπούρα, Σουτζόπουλου και Βάλλιου απέκτησε μια σημαντική διαφορά (48-41 στο 25’, 51-45 στο 26’), την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (63-50 στο 30’).
Στην τελευταία περίοδο η ομάδα της Βέροιας συνέχισε την ασφυκτική πίεση, συντήρησε τη διαφορά και πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Διαιτητές : Καλογερόπουλος Λ. και Τσουμαχίδης.
Δεκάλεπτα : 22-21, 36-33, 63-50, 76-65
Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας - Μπλατσιώτης) : Παπαδόπουλος 2, Σουτζόπουλος 31(3), Σισμάνης 3, Πονόπουλος, Τσεσμετζίδης, Τσιακλάγκανος, Βαλλιος 8(2), Κοθράς 8(1), Καβαργύρης 2, Παραπούρας 22(4), Καντάρκος.
Προποντίδα/Χαλκηδόνα (Τουλούμης): Σπύρας 5, Μαρκίδης 5, Δανάκης 13(1), Τσακαλέρης 20(1), Παπαδόπουλος, Λαΐδης 2, Μυλωνίδης 6, Κουτέ, Λαζαρίδης, Δελίδης 9(1), Σικαλίδης 5.

 

-Γκίμας : «Καλή η νίκη. Δεν θριαμβολογούμε»

Μετά το τέλος του αγώνα Φίλιππος Βέροιας - Προποντίς Χαλκηδόνας οι δύο προπονητές, Δημήτρης Γκίμας και Γιώργος Τουλούμης μίλησαν στους δημοσιογράφους για την έκβαση τους παιχνιδιού.

Ο Δημήτρης Γκίμας, αφού συνεχάρη την ομάδα της Χαλκηδόνας, τόνισε : «Θέλαμε οπωσδήποτε την νίκη. Τα καταφέραμε. Τα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Δεν θριαμβολογούμε. Συνεχίζουμε με πιστή στο στόχο μας που είναι η παραμονή μας στην κατηγορία».

Ο Γιώργος Τουλούμης από την πλευρά του είπε : «Η ομάδα της Βέροιας ήθελε περισσότερο την νίκη απο εμάς. Γνωρίζαμε οτι ο Φίλιππος προερχόταν από δυο ήττες και ήταν πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσουμε. Δεν είχαμε καλή ψυχολογία και ειδικά μετά τα δυο τελευταία μας παιχνίδια που ενώ παίξαμε καλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε την νίκη».

 


Γκίμας-Τουλούμης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής