breaking news Νέο

Βελτιωμένη η ΒΕΡΟΙΑ, 1-1 στην Αριδαία

Βελτιωμένη η ΒΕΡΟΙΑ, 1-1 στην Αριδαία

Βελτιωμένη σε σύγκριση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε για το πρωτάθλημα, με αρκετές αδυναμίες όμως και πάλι, κυρίως στην σωστή ανάπτυξη, η ΒΕΡΟΙΑ αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) στην Αριδαία με τον γηπεδούχο Αλμωπό και θα αναζητήσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της την επόμενη Κυριακή στα Κουφάλια.

Η ΒΕΡΟΙΑ όπως και την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικο Στάδιο στον αγώνα της με την Τρίγλια ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι κόντρα στον Αλωμπό θέλοντας προφανώς να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο της. Δεν ήρθε το γρήγορο γκολ όμως και μετά το 15' σταδιακά άρχισε να πεφτει η απόδοσή της δίνοντας περισσότερο χώρο στην γηπεδούχο ομάδα που άρχισε να επισκέπτεται επικίνδυνα την εστία του νεαρού τερματοφύλακα της "Βασίλισσας" Μπλατσιώτη.

Μια τρομερή έμπνευση όμως του Κυριακίδη στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου της έδωσε προβάδισμα στο σκορ και την ευκαιρία να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενη στο σκορ με 1-0.

Στην επανάληψη ηταν αναμενόμενο η γηπεδούχος ομάδα που βρίσκονταν πισω στο σκορ να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην επιθετική της γραμμή προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Και σε εκείνο ακριβώς το σημείο φάνηκε η απουσία από τη ΒΕΡΟΙΑ του ποδοσφαιριστή που στο κέντρο του γηπέδου θα μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να σπάσει τον ρυθμό της αντίπαλης ομάδας.

Ο Αλμωπός λοιπόν που όπως ήδη αναφέραμε δεν είχε άλλη επιλογή, αφού ήδη βρίσκονταν πίσω στο σκορ βγήκε μπροστά, πίεσε την άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ και αφού αρχικά άγγιξε το γκολ στο 55' (κεφαλιά του Σαμαρόπουλου στο δοκάρι της εστίας του Μπλατσιώτη) δίχως να το πετύχει ισοφάρισε από τα ένδεκα βήματα στο 63'.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης ήταν η σειρά της ΒΕΡΟΙΑΣ να βγει μπροστά για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να πάρει την νίκη, δημιουργεί τρεις καλές ευκαιρίες μέχρι το 84, χρονικό σημείο που έμινε με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μουρατίδης) και στα τελευταία έξι λεπτά προσπάθησε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας καθώς όπως ήδη αναφέραμε είχε μείνει με 10 ποδοσφαιριστές.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ παρουσιάστηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι της στη Θεσσαλονίκη, με τον Μακεδονικό βελτιωμένη δίχως όμως όπως ήδη αναφέραμε να της λείψουν τα προβλήματα κυρίως στη μεσαία γραμμή αλλά και στην επίθεση.

Ο Νίκος Παπανώτας δεν είχε στην διάθεσή του τον Σκαθαρούδη και τον Κανούλα που ηταν τραυματίες και την θέση τους στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας πηραν ο Τσικόπουλος και ο Μισαηλίδης.

Από τους παίκτης της ξεχώρισαν ο Βεργώνης, ο Μπακάλης και ο  Μουχάλης.

Ο Αλμωπός Αριδαίας που είχε στην αρχική ενδεκκάδα τους Τζημογιάννη και Ξόμπλιο που έχουν φορέσει την φανέλα της ΒΕΡΟΙΑΣ, αλλά και τον Ασλαμπάλογλου - Σαμαρόπουλο, Ελευθεριάδη που έχουν περάσει από ομάδες της Ημαθίας είχε τα χαρακτηριστικά - δύναμη κα πάθος - μιας κλασικής ομάδας της περιφέρειας και σε αυτά κυρίως στηρίχθηκε. Από τους παίκτες της ξεχώρισαν οι Τζημογιάννης, Ξόμπλιος και Σαμαρόπουλος.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

11' Ο Μουρατίδης ύστερα από εκτέλεση φαουλ του Κυριακίδη στο δεύτερο δοκάρι στο "τσαφ" δεν προλαβαίνει την μπάλα για να την σπρώξει στα αντίπαλα δίχτυα.

15' Η ΒΕΡΟΙΑ ζητάει πέναλτι όταν η μπάλα βρίσκει μέσα στην περιοχή της ομάδας του το χέρι του Ασλαμπάλογλου με τον διαιτητή ομως να έχει αντίθετη άποψη.

25' Παράλληλη συρτή σέντρα με τον Ξόμπλιο να μην προλαβαίνει για λιγο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπλατσιώτη.

45' Δυνατό ξαφνικό σουτ του Κυριακίδη από 40 περίπου μέτρα η μπάλα αρχικά βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνεχεια περνάει τη γραμμή του τέρματος και την ΒΕΡΟΙΑ να προηγείται στο σκορ με 0-1.

55' Κεφαλιά του Σαμαρόπουλου με τη μπάλα να σταματά στα δοκάρια της εστίας της ΒΕΡΟΙΑΣ.

63' Ο Μουρατίδης ανατρέπει μέσα στην περιοχη της ομάδας του τον Ελευθεριάδη Λ. με τον διαιτητή να καταλογίζει πεναλτι και τον Ξόμπλιο που ανέλαβε την εκτέλεσή του να ισοφαρίζει σε 1-1.

77' Σέντρα του Ζούρκου με τον Μπλέτσα να μην πιάνει καλα το σουτ από πολύ κοντά και την μπάλα να φεύγει απελπιστικά αουτ.

79' Ο Μπλέτσας πλασάρει από θέση τετ - α - τετ με τον τερματοφύλακα του Αλμωπού όμως σωστά τοποθετημένο να διώχνει σε κορνερ.

80' Απόκρουση του τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας η μπάλα φθάνει στον Μαραγκό που αιφνιδιάζεται και πιάνει ένα άτσαλο σουτ πάνω στους αμυντικούς του Αλμωπου που απομακρύνουν.

84' Αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα από το παιχνίδι ο Μουρατίδης αφήνοντας την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Η διαιτησία του κ. Τσέτσιλα από τα Γρεβενά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άψογη αν κατελόγιζε το πέναλτι στο χέρι του Ασλαμπάλογλου στο 16'. Σωστές οι υποδείξεις των συμπατριωτών τους Μωϋσιάδη και Φαλτάκα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΙΔΑΙΑ: Μένιος, Κυριακι΄δης (87' Μούλας), Κιουλτζόπουλος, Τζημογιάννης, Σαμαρόπουλος, Ελευθεριάδης Γ. (60' Μεντί), Ρικάρντι, Ασλαμπάλογλου, Ξόμπλιος (82' Στογιαννίδης), Μεντης (76' Πολύζος), Ελευθεριάδης Λ.

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Ζούρκος, Μουχάλης, Μουρατίδης, Μαραγκός, Μισαηλιδης, Μπλέτσας (90'+Τσουλχάϊ), Βεργώνης, Κυριακίδης (82' Ζυγκερίδης), Τσικόπουλος (90' Μυλωνάς), Μπακάλης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής