breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Σοκ και δέος! Αυτή είναι η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο!

Έτοιμη η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα στον πλανήτη! Βρίσκεται στην Κίνα και παραδίδεται στην κυκλοφορία την Τετάρτη (24.10.2018).

Η νέα σούπερ θαλάσσια γέφυρα φιλοδοξεί να λύσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, που μαστίζει την Κίνα. Ιδιαίτερα κατά τις επίσημες αργίες, όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση στους δρόμους, αφού εκατομμύρια ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα, για να βρεθούν με την οικογένεια και τους φίλους τους.

«Ήμασταν κολλημένοι στην κίνηση για περισσότερο από 15 ώρες στην τελευταία αργία της Εθνικής Ημέρας», δήλωσε ο οδηγός λεωφορείου Σου Χουιπίνγκ, συνομιλώντας με το συνάδελφό του Λι Τζιγκουάνγκ. «Ναι, πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία και τρομερή κίνηση», συμφώνησε ο Λι. «Εάν είχα την ευκαιρία, σίγουρα θα πήγαινα από τη γέφυρα», δήλωσε ο Σου.

Η γέφυρα, στην οποία αναφέρεται ο Σου, θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. Πρόκειται για μια γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων, που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο (HKZM), ένα γιγαντιαίο έργο, που κατασκευάστηκε πάνω από το νερό στο Δέλτα του ποταμού Περλ στη νότια Κίνα και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 24 Οκτωβρίου.

Συνδέει τρεις περιοχές, την καθεμία με το δικό της κοινωνικό σύστημα, οικονομική δομή και γλώσσα. Ο Σου και ο Λι είναι από δύο από αυτές τις περιοχές: ο Σου από τη Γκουανγκντόνγκ και ο Λι από το Χονγκ Κονγκ. Εργάζονται για την ίδια εταιρία ταξιδιών εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

«Όταν ξεκίνησα το 1997, δεν υπήρχε γέφυρα ούτε αυτοκινητόδρομος», δήλωσε ο Σου. «Χρειάζονταν περισσότερες από τέσσερις ώρες, για να πάει κανείς από το Τζιανγκμέν στο Χονγκ Κονγκ».

Η ίδια η γέφυρα είναι ένα κολοσσιαίο δημιούργημα. Η ποσότητα του χάλυβα, από τον οποίο είναι κατασκευασμένη, αρκεί για την ανέγερση 60 πύργων του Άιφελ, ενώ το τσιμέντο που έχει χρησιμοποιηθεί, φθάνει για να οικοδομηθούν 22 ουρανοξύστες Chrysler.

Η νέα γέφυρα μπορεί να αντέξει σεισμούς μεγέθους 8 βαθμών και σούπερ τυφώνες, ενώ έχει χτιστεί για να αντέξει ένα αιώνα λειτουργίας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα για τη λειτουργία της, HKZM, η γέφυρα Χονγκ Κονγκ – Τζουχάι – Μακάο, η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου του 2009, θα ανοίξει επισήμως στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης.

*****

Ήξερες ότι υπάρχει «ακέφαλο κοτόπουλο τέρας» στη θάλασσα;

Ένα παράξενο είδος αγγουριού της θάλασσας, γνωστό και ως «ακέφαλο κοτόπουλο τέρας», κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά στο Νότιο Ωκεανό, στα ανοιχτά της ανατολικής Ανταρκτικής.

Το Enypniastes eximia, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του, είχε μέχρι σήμερα εντοπιστεί μόνο μία φορά στον Κόλπο του Μεξικού.

Τώρα όμως οι κάμερες της οργάνωσης Australian Antarctic Division (AAD), που διερευνά την Ανταρκτική και το θαλάσσιο χώρο γύρω από αυτήν για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, κατέγραψαν επίσης τον ασυνήθιστο αυτό θαλάσσιο οργανισμό, σύμφωνα με τις βρετανικές Guardian και Independent.

Έχει χρώμα ανοιχτό ροζ έως κοκκινωπό καφέ, ανάλογα με την ηλικία του, μήκος 11 έως 25 εκατοστά και ζει πιθανώς σε βάθη μεταξύ 300 και 6.000 μέτρων. Στον Κόλπο του Μεξικού είχε ανακαλυφθεί σε βάθος 2.500 μέτρων.

«Ο Νότιος Ωκεανός περιέχει μια απίστευτη ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών με εμπορική αξία. Οι οργανισμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή ενόψει των μελλοντικών γενεών», δήλωσε η Τζίλιαν Σλόκαμ, η Αυστραλή αντιπρόσωπος της Επιτροπής για τη Διατήρηση των Έμβιων Υδρόβιων Πόρων της Ανταρκτικής (CCAMLR).

Τα δεδομένα που συλλέγονται με ειδικές κάμερες, θα παρουσιασθούν από τους ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της CCAMLR, που ξεκινά τη Δευτέρα στο Χόμπαρτ και στο οποίο η Αυστραλία θα προωθήσει τη δημιουργία μιας νέας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στην ανατολική Ανταρκτική.

*****

Διαστημικά «σκουπίδια» βγήκαν εκτός τροχιάς και έπεσαν σε φάρμα στην Καλιφόρνια!

Σε φάρμα που καλλιεργεί φυστίκια στην Καλιφόρνια, έπεσαν διαστημικά σκουπίδια. Σύμφωνα με ερευνητές που κλήθηκαν στο σημείο, ήταν κομμάτια μάλλον από δορυφόρο, που είχε σταλεί στο διάστημα τη δεκαετία του 1990 για ένα διαστημικό ερευνητικό πρόγραμμα.

Τα κομμάτια από μέταλλο βρήκε ο ιδιοκτήτης της φάρμας, που αρχικά κάλεσε την αστυνομία. Τελικά, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα μεταλλικά κομμάτια που μοιάζουν με καμένο κράνος, ανήκαν τελικά στο ντεπόζιτο καυσίμων από το δορυφόρο Iridium 70, που είχε εκτοξευθεί στο διάστημα το 1998.

Ο δορυφόρος είχε βγει εκτός λειτουργίας και πιθανότατα διαλύθηκε και βγήκε εκτός τροχιάς και παραλίγο να πέσει στο κεφάλι του αγρότη.


Enypniastes eximia
Διαστημικά «σκουπίδια» βγήκαν εκτός τροχιάς

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής