breaking news Νέο

Με 7 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα έκλεισε το 2017 για το Δήμο Βέροιας

  • Με 7 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα έκλεισε το 2017 για το Δήμο Βέροιας
  • Με 7 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα έκλεισε το 2017 για το Δήμο Βέροιας

Την έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου Βέροιας διαχειριστικής περιόδου 2017 αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (αρνητικός υπήρξε ο επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια», Γιάννης Παπαγιάννης, εξαιρώντας μόνο - όπως είπε - μισθοδοσία υπαλλήλων και κοινωνικά επιδόματα, ενώ υπήρξαν και 5 λευκά), στη χθεσινή ειδική συνεδρίασή του.

Ο απολογισμός του Δήμου Βέροιας έτους 2017 παρουσιάζει ως προς το σκέλος των εσόδων 36.888.455,10 Ε, των εξόδων 29.006.802,47 Ε, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται στο ποσόν των 7.881. 652,63 Ε.

Ο ισολογισμός του Δήμου Βέροιας χρήσης 2017 παρουσιάζει Γενικό Σύνολο:

Εργατικού: 138.720.478,50 ε

Γενικό Σύνολο Παθητικού: 138.720.478,51 Ε

Καθαρά αποτελέσματα (πλεόνασμα) χρήσης: 506.625,31 Ε

Σχολιάζοντας τον απολογισμό εσόδων – εξόδων, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών», Αντώνης Καγκελίδης, χαρακτήρισε «άγνοια ή έγκλημα» τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού ή τη λευκή ψήφο. Και έτσι - όπως ξεκαθάρισε - «δεν προσφέρει κάποιος προς τους πολίτες».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας - Ανατροπή τώρα», Νίκος Μπέκης, έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό που κινείται σε μνημονιακά πλαίσια, με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο «Καλλικράτη», μη συμμετοχικό, που μένει στη διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης. Ακόμα, ο Νίκος Μπέκης έθεσε τουλάχιστον την ανάγκη τριών πάρκινγκ, στην πλατεία Ωρολογίου, στον Άγιο Αντώνιο και στην Ελιά, προτείνοντας συγχρόνως και την πεζοδρόμηση όλης της παλιάς πόλης, ένα έργο που - όπως τόνισε - να λέει ο κόσμος «αυτό έγινε επί Βοργιαζίδη».

• Σε έκτακτο θέμα που τέθηκε, το σώμα ομόφωνα ψήφισε υπέρ της έκτακτης μετακίνησης του αντιδημάρχου δόμησης και περιουσίας, προγραμματισμού και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Άρη Λαζαρίδη, στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει υπηρεσιακή συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την προώθηση μελετών γεωλογικής καταλληλότητας των ΔΔ Ασωμάτων και της περιοχής Δημοσθένους, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής