breaking news Νέο

Στον απόηχο της 4ης αγωνιστικής

Στον απόηχο της 4ης αγωνιστικής

Μεθαύριο Σάββατο λόγω της Εθνικής μας εορτής, διεξάγεται το παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον ΠΑΟ Κουφαλίων με τους φιλάθλους της “Βασίλισσας” να ευελπιστούν οτι η τρίτη αυτή προσπάθεια θα ευοδωθεί και επι τέλους θα γευθούν την πρώτη εκτός έδρας νικη της ομάδας τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Μια νίκη που εφόσον επιτευχθεί θα είναι η δεύτερη φετινή σε επίσημο παιχνίδι μετά το 1-0 επι της ομάδας των Γιαννιτσών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και θα αποτελέσει εφαλτήριο πάνω στο οποίο θα πατήσει για να εκτοξευθεί η ΒΕΡΟΙΑ στην κορυφή.

Και αυτή η αισιοδοξία των φιλάθλων της “Βασίλισσας” πηγάζει από τα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιασε η ομάδα τους, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αλμωπό Αριδαίας.

Όχι βέβαια κάτι το ιδιαίτερο. Τα προβλήματα στην ανάπτυξη και η αδυναμία στην τελική πάσα εξακολούθησαν να υπάρχουν. Ομως η γενική εικόνα της ομάδας παρουσίασε, κατά γενική ομολογία αισθητή βελτίωση.

Και ακριβώς αυτή η σταδιακή βελτίωση από το παιχνίδι σε παιχνίδι, ήταν το ζητούμενο από το ξεκίνημα ακόμη του πρωταθλήματος. Και αυτό που έλειπε και μας προβλημάτισε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Η αιτία που η ομάδα δεν παρουσίαζε την αναμενόμενη βελτίωση σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή της, του Νίκου Παπανώτα, εντοπίζεται στην απουσία ενος ποδοσφαιριστή στο κέντρο του γηπέδου, που θα μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, να καθοδηγήσει όταν χρειάζονταν, τους συμπαίκτες του και να βγάλει την τελική πάσα. Ενος πλεϊ μεϊκερ για να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο του μπάσκετ.

Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που ο Νίκος Παπανώτας στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Αλμωπό Αριδαίας, χρησιμοποίησε στην θέση του αμυντικού μέσου του Μισαηλίδη και ανέβασε ψηλότερα τους Βεργώνη- Μπακάλη.

Με αυτό τον τρόπο ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ προσπάθησε να καλύψει την απουσία ενος ποιοτικού μέσου με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε και όπως είπε στις δηλώσεις του οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στον ρόλο που τους ανατέθηκε και βοήθησαν για την βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα τους.

Τώρα κάποιοι ίσως αναρωτηθούν, γιατί η ΒΕΡΟΙΑ, με το υψηλό σχετικά μπάτζετ σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται δεν φρόντισε να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή η παρουσία του οποίου όπως παραδέχεται ο Νίκος Παπανώτας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της αγωνιστικής της εικόνας και υποχρεώνεται να καταφύγει σε αλχημείες για να καλύψει το κενό της, η απάντηση έρχεται και πάλι από τον προπονητή της τον Νίκο Παπανώτα.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός μας είπε στις δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι με τον Μακεδονικό υπάρχει και γυμνάζεται εδώ και καιρό με τους υπόλοιπους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ είναι ο Βραζιλιάνος Πεδρίνιο. Μόνο που η διαδικασία έκδοσης του δελτίου του είναι χρονοβόρα.

Εμείς θα προσθέσουμε ότι η διαδικασία της έκδοσης δελτίου, ενος αλλοδαπού ποδοσφαιριστή που δεν προέρχεται από χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και χρονοβόρα, όταν δεν ακολουθείται ο σωστός δρόμος.

Και φυσικά πολίτης τρίτης χώρας, όπως είναι η Βραζιλία, που έρχεται με την ιδιότητα του τουρίστα είναι δύσκολο και χρονοβόρο να πάρει άδεια παραμονής και εργασίας, δικαιολογητικά απαραίτητη για την έκδοση δελτίου αλλοδαπού ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, σε χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η Ελλάδα.

Υπάρχει άλλος δρόμος πολύ πιο βατός, που όφειλε να τον γνωρίζει ο μάνατζερ που τον πρότεινε.

Όμως αρκετά με τη ΒΕΡΟΙΑ. Καιρός να ασχοληθούμε και λίγο με την άλλη ομάδα της Ημαθίας που αγωνίζεται επίσης στην Γ’ Εθνική και μέχρι στιγμής κλέβει την παράσταση: την Νίκη Αγκαθιάς.

Αήττητη με τρεις νίκες, οι δύο από τις οποίες με δυνατούς αντιπάλους τον Αρη Παλαιοχωρίου (Χαλκιδικής) και τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου εκτός έδρας και μια ισοπαλία στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα και 10 βαθμούς φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέα με έναν άλλο νεοφώτιστο στην κατηγορία τον ΠΟ Τρίγλιας.

Και όλα αυτά με συμμαζεμενο μπάτζετ σαφώς μικρότερο από πολλές άλλες ομάδες που παραδέρνουν αγωνιστικά, και με ένα ρόστερ που στην πλειοψηφία του αποτελείται από ποδοσφαιριστές που γαλουχήθηκαν στις Ακαδημίες της Ημαθίας, αλλά και της γύρω περιοχής, όπως το Αιγίνιο εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής με την πορεία της, παρότι είχε την ατυχία στο δεύτερο κιόλας επίσημο παιχνίδι της με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Κυμίνων, να χάσει λόγω τραυματισμού, τέσσερα από τα πιο βασικά στελέχη της.

Κι αν τα αποτελέσματα των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος τα συνδιάσουμε και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε η Νίκη Αγκαθιάς στα παιχνίδια προετοιμασίας του καλοκαιριού τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μόνο πυροτέχνημα δεν αποτελεί η σημερινή η ψηλή βαθμολογική της θέση και πρέπει να περιμένουμε ανάλογη συνέχεια.

Πάντως όλα δείχνουν ότι στον 2ο όμιλο στον οποίο ανήκουν οι δυο ομάδες της Ημαθίας, αναμένεται αμφίρροπη μάχη σε όλα τα μέτωπα, άνοδο, παραμονή, υποβιβασμός, αφού οι 14 ομάδες που τον αποτελούν με εξαίρεση ίσως δύο - τρεις που παρουσιάζονται λιγότερο ανταγωνιστικές, οι υπόλοιπες είναι ισοδύναμες.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής