breaking news Νέο

Τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας

  • Τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας
  • Τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας

Σύντομη υπήρξε (και) η χθεσινή (στις 6 μ.μ.) συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχαν 6 θέματα, τα οποία και ψηφίστηκαν ομόφωνα

Τα παρόντα μέλη (Δημήτριος Τσιάνος, Συρμούλα Τζίμα, Σοφία Τυφλίδου, Κώστας Κεφαλίδης, Γιώργος Λελεκάκης, Αντωνία Νικολαϊδου, με την Ελένη Γκόγκα να προεδρεύει της συνεδρίασης και με πρακτικογράφο τη δημοτική υπάλληλο Αναστασία Κραιπαλίδου), με βάση τον ισχύοντα κανονισμό των Κοιμητηρίων Βέροιας, στάθηκαν σύμφωνα για τα όσα θέτει το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και δίχως να τίθεται από πλευράς τους τυχόν τροποποίηση του εν λόγω κανονισμού.

Με άλλες αποφάσεις της η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, γνωμοδότησε θετικά για την κατάργηση θέσης του κενωθέντος περιπτέρου και την απομάκρυνση του κουβουκλίου (Μητροπόλεως 35, Βέροια), όπως και την κατάργηση θέσεων 2 περιπτέρων (Μ. Αλεξάνδρου 15 και Αρχ. Μακαρίου 1, Βέροια) και απομάκρυνση των κουβουκλίων και ενός περιπτέρου (Μητροπόλεως 14, Βέροια) του οποίου η θέση υφίσταται, αλλά απομακρύνεται το κουβούκλιο.

Ακόμα, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας προέβη α)στην ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας για την παραχώρηση του αύλειου χώρου και ισογείου του Δημαρχείου, το Σάββατο 8/12/2018, από 15.00 έως 21.30, για τη διεξαγωγή των απογευματινών αγώνων και για τις εγγραφές αθλητών και την Κυριακή 9/12/2018, από 08.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., για την προετοιμασία του τερματισμού, της γραμματείας και της τελετής λήξης και την παραχώρηση του ισογείου και υπογείου χώρου (για την παράδοση των αποσκευών στους αθλητές) και τη χρήση των WC, όσον αφορά στις ανάγκες της αθλητικής διοργάνωσης «7ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», β)στην ικανοποίηση του αιτήματος της εθελοντικής ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας, για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, για την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση του Πανελλαδικού Δημόσιου Ταυτόχρονου Θηλασμού και γ)στην ικανοποίηση του αιτήματος της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Ελιάς, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 και από ώρα 09.00 έως τις 14.00 μ.μ., για τη συνάντηση φίλων κλασσικών αυτοκινήτων.

• Επίσης σε έκτακτο θέμα που τέθηκε, υφίσταται η θέση περιπτέρου (Παπάγου) και απομακρύνεται το κουβούκλιο.

• Προημερησίας διάταξης, η κ. Συρμούλα Τζίμα (από την παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» της μειοψηφίας) και με αφορμή τις επιθέσεις αδέσποτων σε δημότες (Τσερμένι), που οδήγησε - όπως είπε - σε ακραία φαινόμενα (ρίψη φολών), επικοινώνησε με το τμήμα αδέσποτων και ζήτησε την αύξηση προσωπικού. «Θα πρέπει το προσωπικό να στελεχωθεί οπωσδήποτε και θα πρέπει να έχει καλύτερα αντανακλαστικά. Οπότε και ο Δήμος να ενισχύσει αυτήν την υπηρεσία», τόνισε χαρακτηριστικά. Απαντώντας η πρόεδρος της Δ.Κ. Βέροιας Ελένη Γκόγκα επεσήμανε πως «συνεργάζομαι με τους υπαλλήλους του τμήματος αδεσπότων, που εργάζονται νυχθημερόν, οι οποίοι και έχουν καλά αντανακλαστικά, τηρούν το νόμο και επιπροσθέτως έχουν πολύ καλή συνεργασία με τα φιλοζωϊκά σωματεία».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής