breaking news Νέο

Εκπαίδευση Λυκοπούλων & Προσκόπων μέσα από το κουκλοθέατρο

  • Εκπαίδευση Λυκοπούλων & Προσκόπων μέσα από το κουκλοθέατρο
  • Εκπαίδευση Λυκοπούλων & Προσκόπων μέσα από το κουκλοθέατρο

Η 5η Αγέλη Λυκοπούλων Βεροίας (παιδιά 6-10 ετών) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον Πεζόδρομο της Ιπποκράτους μια παράσταση του Κωμικού θεάτρου δρόμου με κωμική μαγεία (Zirk Comedy), στα πλαίσια της μεγάλης θεατρικής γιορτής που φιλοξενήθηκε στην πόλη μας στο «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018». Έτσι λοιπόν το πρωινό του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018 τα λυκοπουλάκιά μας παρακολούθησαν και συμμετείχαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό στην παράσταση του μικρού τσίρκου που ταξίδεψε μέσα στην πόλη μας. Η σκηνή του είχε μια μεγάλη ποικιλία πράξεων: ξεκαρδιστική, παράλογη, μαγική  και ποιητική. Ένα τσίρκο εμπνευσμένο από το όνειρο όπου η κωμωδία και η ποίηση πήραν τον έλεγχο της παράστασης και μετέφεραν τους μικρούς μας φίλους σε ένα διαχρονικό ταξίδι γεμάτο «κωμωδία, «μαγεία», «ακροβατικά», «μεταμφίεση», «ποίηση» και ασφαλώς «τρέλα».

Η 5η Ομάδα προσκόπων Βεροίας (νέοι ηλικίας 11-15 ετών) παρακολούθησε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018 στο Χώρο Τεχνών μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μια παράσταση του  σύγχρονου τσίρκου (συνδυασμός χορού, μουσικής και τσίρκου) σε ένα ανεμοστρόβιλο ασταμάτητων ιδεών, λέξεων, μουσικής και κίνησης.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, ο ρυθμός πίεζε, ίσως μια στιγμή παύσης βοηθούσε την αναπνοή :ένα, δύο, τρία ... ξεκινούσαμε ξανά! Η επιθυμία να υπερβούμε το όριο,

παραμένοντας στη συνεχή ροή του χρόνου και της κίνησης. Το Xstream ήταν  ένα έργο σχετικά με την ακραία ανισορροπία και τη συνεχή ροή, με ζωντανή μουσική.

Κλείνοντας το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας (Γοργοποτάμου 7, τηλ.2331062821) θα ήθελε να ευχαριστήσει την Δημοτική Επιχείρηση ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά μας  να έρθουν πιο κοντά στο χιούμορ και την κωμικότητα μέσα από παραστάσεις με πολύ μουσική και κίνηση και να ζήσουν την εμπειρία μιας τέχνης που στην χώρα μας δεν είναι πολύ διαδεδομένη αλλά προάγει τον πολιτισμό και μιλά στις παιδικές καρδιές (και όχι μόνο). Σας ευχαριστούμε θερμά

 

    Παντελίδης Ανέστης 

Αρχηγός 5ου Σ.Π.Βεροίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής