breaking news Νέο

Προς ανεύρεση κατοικίας οι Ημαθιώτες επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Προς ανεύρεση κατοικίας οι Ημαθιώτες επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Mε την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχει ξεκινήσει συγχρόνως και ένας αγώνας για τους επιτυχόντες για την ανεύρεση οικίας.

Μάλιστα, για τους πρωτοετείς που πέρασαν στη...γειτονική Θεσσαλονίκη – και ανάμεσά τους πολλοί Ημαθιώτες – θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να βρουν (εάν βρουν φυσικά) σπίτι. Ειδικότερα, ακριβότερα κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και δυσεύρετα είναι φέτος τα προς ενοικίαση ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας δύσκολη υπόθεση την ανεύρεση φοιτητικής στέγης για τους πρωτοετείς, που πέρασαν εκεί. «Οι νέοι φοιτητές θα χρειασθεί φέτος να κατευθυνθούν σε περιοχές πιο δυτικά ή πιο ανατολικά της πόλης, προκειμένου να βρουν στέγη, αφού στο κέντρο ό,τι υπάρχει διαθέσιμο, ενοικιάζεται αστραπιαία», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης Άγγελος Πασαλίδης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πασαλίδης, οι ενοικιαστές μπορούν να ικανοποιηθούν τόσο με την ποιότητα των ακινήτων όσο και με τις τιμές τους σε περιοχές πέριξ του κέντρου της πόλης. «Περιοχές όπως η Νεάπολη και οι Συκιές, που απέχουν μισή ώρα από τα πανεπιστήμια, διαθέτουν ωραιότατα διαμερίσματα και καινούργια ή και πολύ καλοδιατηρημένα, με την τιμή τους μάλιστα να είναι χαμηλότερη έως και 50% έναντι των άλλων τοποθεσιών, που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαν πόλο έλξης για την πλειονότητα», τόνισε.

 

Οι τιμές των ακινήτων

Κατά τον κ. Πασαλίδη, τα ανακαινισμένα ακίνητα είναι έως 30% ακριβότερα έναντι των άλλων, αν και προτιμώνται από το 80% των ενδιαφερομένων. Από το 80% αυτών, ποσοστό 70% κάνει την υπέρβαση και βάζει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τις άλλες υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, οι τιμές για τα πλήρως ανακαινισμένα ακίνητα διαμορφώνονται σε περίπου 150-200 ευρώ για στούντιο, 280-400 ευρώ για γκαρσονιέρες και 350-550 για δυάρια, ενώ τα μη ανακαινισμένα σπίτια είναι φθηνότερα κατά τουλάχιστον 10%.

Ωστόσο για τον κ. Πασαλίδη αποτελεί παράδοξο το γεγονός ότι ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης οι φοιτητές δεν «ψηφίζουν» συγκατοίκηση, αν και μειώνει τη δαπάνη κατά 50% ή κατά το 1/3.

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής