breaking news Νέο

30 φοιτητές του ΑΠΘ μελετούν ιστορικά κτίρια της Νάουσας

30 φοιτητές του ΑΠΘ μελετούν ιστορικά κτίρια της Νάουσας

«Μετά από πρόταση του Δημάρχου Νάουσας κ. Νίκου Κουτσογιάννη, οι 30 μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες του προγράμματος (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Αρχαιολόγοι) εγκαταστάθηκαν από χθες στους ξενώνες του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Δήμου Νάουσας, προκειμένου να μελετήσουν σημαντικά ιστορικά κτίρια και συγκροτήματα της πόλης. Το βιομηχανικό συγκρότημα Λόγγου-Κύρτση-Τουρπάλη, ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου, το αρχοντικό Μούγγρη και το Λάππειο Γυμνάσιο, θα αποτελέσουν τα αντικείμενα της έρευνας του Εργαστηρίου Διεπιστημονικής Συνεργασίας, κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-2020.
Έμπειροι καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής όλων των ειδικοτήτων: Αβδελάς Α., Αλεξοπούλου Α., Γεωργούλα Ο., Δουδούμης Ι. , Δούση Μ., Κωτσόπουλος Σ., Ιγνατάκης Χ., Λεφάκη Σ., Μακάριος Τ., Νομικός Μ., Τοκμακίδης Κ., θα επιβλέπουν τις διεπιστημονικές ομάδες.
Το συντονισμό της προσπάθειας αυτής ανέλαβα με χαρά και αισιοδοξία για την αγαπημένη μου πόλη Νάουσα, πηγή έμπνευσης στην πανεπιστημιακή μου σταδιοδρομία. Εύχομαι να στεφθεί με επιτυχία η σημαντική αυτή προσπάθεια».

Αυτά αναφέρει ο ακαδημαϊκός Μιχάλης Νομικός, που συντονίζει την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

Μακάρι να προστεθεί ως αντικείμενο μελέτης και το αρχοντικό Χατζημαλούση, που καταρρέει.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής