breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Κόβει ξανά την ανάσα ο «Γάλλος Spiderman» – Σκαρφάλωσε 230 μέτρα… χωρίς εξοπλισμό!

Ο Αλέν Ρομπέρ για μια ακόμα φορά σκαρφάλωσε ουρανοξύστη χωρίς καν εξοπλισμό! Ο «Γάλλος Spiderman», ηλικίας 56 ετών, κατάφερε να σκαρφαλώσει τους 46 ορόφους ενός κτιρίου στο Σίτι του Λονδίνου, ενός εκ των ψηλότερων ουρανοξυστών της πόλης, με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της οικονομικής συνοικίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Ρομπέρ χρειάστηκε περίπου μία ώρα, για να ανέβει με τα γυμνά του χέρια, χωρίς εξοπλισμό, όπως άλλωστε το συνηθίζει, τον πύργο Heron, ύψους 230 μέτρων, υπό το βλέμμα πολλών περίεργων αλλά και της αστυνομίας, η οποία απέκλεισε τη γύρω περιοχή.

«Αυτό είναι που αγαπώ να κάνω», εξήγησε ο 56χρονος, ο οποίος έκανε δηλώσεις σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων σε ένα κοντινό ξενοδοχείο, πριν από το εγχείρημά του. «Έχω στην κυριολεξία αφιερώσει όλη μου τη ζωή στο να σκαρφαλώνω σε βουνά, σε απόκρημνες ακτές, πάντα, όμως free solo, χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας».

Ο Αλέν Ρομπέρ έχει κάνει ανάβαση σε περισσότερους από 150 ουρανοξύστες και φιγουράρει στο βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ. Μεταξύ των επιτυχιών του, η ανάβαση στο υψηλότερο κτίριο του κόσμου (828 μέτρα), το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι και στον Πύργο του Άιφελ.

*****

Επέστρεψε το χαμόγελο στο πρόσωπο του 6χρονου, που γιόρτασε μόνος τα γενέθλιά του

Επέστρεψε πλατύτερο από ποτέ το χαμόγελο στο πρόσωπο του 6χρονου Τέντι, από την Αριζόνα, που λίγες μέρες πριν είχε προκαλέσει αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα, με το μοναχικό βλέμμα στο πάρτι των γενεθλίων του.

Η φωτογραφία του Τέντι από το πάρτι του, όπου κάθεται μόνος του σε ένα τραπέζι, στο οποίο δεν πήγε κανένας από τους 32 καλεσμένους συμμαθητές του, έγινε viral, κάνοντας το γύρο του διαδικτύου και του κόσμου. Μεταξύ αυτών που την είδαν ήταν και οι Φοίνιξ Σανς, που τον προσκάλεσαν στο παιχνίδι τους με τους Λέικερς.

Όπως ήταν επόμενο, ο Τέντι αποδέχθηκε την πρόσκληση και πήγε στον αγώνα του ΝΒΑ, όπου ήταν το πρόσωπο της βραδιάς.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων τον υποδέχθηκαν, τον αγκάλιασαν και τον έκαναν πρωταγωνιστή της βραδιάς, ενώ μεγάλη… επιτυχία είχε και η συνάντησή του με τις μαζορέττες.

*****

Εικόνα του Χριστού έμεινε άθικτη μετά από πυρκαγιά

Μία εικόνα του Χριστού σώθηκε από πυρκαγιά σε ιστορική εκκλησία της Μασαχουσέτης. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την 150 ετών εκκλησία και οτιδήποτε υπήρχε μέσα σε αυτή, εκτός από μία μεγάλη εικόνα του Χριστού, που έμεινε απολύτως άθικτη.

«Ήταν κάτι τόσο απροσδόκητο και απλά σοκαριστικό», είπε αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τους πυροσβέστες να βγάζουν ακέραιη την εικόνα από το κατεστραμμένο κτήριο.

Ο ιερέας ερμήνευσε το γεγονός ως μία αλληγορία πίστης και πνευματικότητας. Την άποψη ενστερνίστηκαν και αρκετοί πιστοί στο Twitter, πολλοί ήταν ωστόσο εκείνοι που αμφισβητούν το γεγονός.

*****

Προσεύχονταν λάθος… επί 37 χρόνια

Σε λάθος κατεύθυνση προσεύχονταν μουσουλμάνοι σε τέμενος χωριού στα δυτικά της Τουρκίας, εδώ και 37 χρόνια.

Σύμφωνα με το Κοράνι, οι μουσουλμάνοι πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, κοιτάζοντας προς τη Μέκκα, όμως εξαιτίας ενός κατασκευαστικού λάθους στο τέμενος, διαπιστώθηκε ότι προσεύχονταν σε λάθος κατεύθυνση

Όπως αναφέρει η Hurriyet, η λύση στο πρόβλημα δρομολογήθηκε από το νέο ιμάμη του τεμένους, İsa Kaya, που απευθύνθηκε στο μουφτή της επαρχίας της Γιάλοβα.

Το γραφείο του μουφτή παραδέχθηκε πως το μιχράμπ, μία ημικυκλική κόγχη στον τοίχο του τεμένους, είχε τοποθετηθεί σε λανθασμένο σημείο.

Οι ιθύνοντες αποφάσισαν, τελικά, αντί να καταστρέψουν τμήμα του τζαμιού, να φτιάξουν σημάδια στο πάτωμα, που δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση.

*****

 Ένας παππούς θυμάται να νιάτα του και λέει στη γυναίκα του :

«Θυμάσαι σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, που σε πήγα πίσω από το εργοστάσιο και το κάναμε όλο το βράδυ πίσω απ’ το φράκτη;;»

«Θυμάμαι, θυμάμαι…», λέει η γιαγιά.

«Τι θα έλεγες να πάμε να ξαναδοκιμάσουμε;;;»

Πάνε λοιπόν πίσω απ΄ το εργοστάσιο, πιάνονται απ’ το φράκτη όπως παλιά και αρχίζουν να κουνιούνται σαν 20άριδες.

Για μισή ώρα τινάζονταν, κουνιόντουσαν, ούρλιαζαν χωρίς διακοπή και στο τέλος κατέρρευσαν.

Ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο είδε όλο το σκηνικό, πλησιάζει και λέει στον παππού:

«Παππού, αν τώρα σε αυτή την ηλικία το κάνεις έτσι, στα νιάτα σου πως το έκανες;;;;»

«Στα νιάτα μου, παιδί μου, αυτός ο φράχτης δεν ήταν ηλεκτροφόρος…!!!»


Επέστρεψε το χαμόγελο στο πρόσωπο του 6χρονου, που γιόρτασε μόνος τα γενέθλιά του
Εικόνα του Χριστού έμεινε άθικτη μετά από πυρκαγιά
Προσεύχονταν λάθος… επί 37 χρόνια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής