breaking news Νέο

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Πρίγκηπο για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Πρίγκηπο για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου

Το πρωί της Παρασκευής 26ης Οκτωβρίου, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου της Πριγκήπου αρχιερατικό συλλείτουργο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δημητρίου και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων  Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολμαίου, ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προύσης κ. Ελπιδοφόρος και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Προ του τέλους της θείας Λειτουργίας προσεφώνησε τον εορτάζοντα Ιεράρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο οποίος ηγείται ομάδος κληρικών, μοναχών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεώς του, εκ μέρους του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων ο πανοσ. αρχιμ. π. Στέφανος Νούσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πριγκήπου, και αντιφώνησε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Γέρων Πριγκηποννήσων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής