breaking news Νέο

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

 Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά την εκλογή της από την Κεντρική Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και εγκρίθηκε ομόφωνα η ακόλουθη ανακοίνωση :

 

1. Για τις υποθέσεις διαφθοράς

H θέση της ΔΗΜΑΡ για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις διαφθοράς, όπως η υπόθεση Παπαντωνίου, είναι διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση. Όλα στο φως. Δεν δικαιολογείται καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς από όπου και από όσο ψηλά και αν προέρχονται. Τα θέματα ηθικής είναι πάνω από όλα. Δεν υπάρχουν διεφθαρμένες ιδεολογίες και κόμματα, υπάρχουν διεφθαρμένοι άνθρωποι και προσωπικές επιλογές. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε στην απαξίωση συνολικά του πολιτικού συστήματος και σε επικίνδυνες επιλογές για την ίδια τη Δημοκρατία, αν κυριαρχήσει η αντίληψη ότι στην πολιτική είμαστε όλοι το ίδιο. Άλλωστε, η απαξίωση των επιτευγμάτων της μεταπολίτευσης αποτελεί διαχρονικά βασικό στοιχείο της ακροδεξιάς ρητορικής. Αναμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, της οποίας την ανεξαρτησία και τον ρόλο της οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση και όχι α λα καρτ όπως πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της για όλους και για όλα και οι ευθύνες να αποδοθούν.

 

2. Συνταγματική Αναθεώρηση

Η συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη θεσμική αναβάθμιση της ελληνικής πολιτείας. Δεν πρέπει να χαθεί άλλη μία πενταετία και να κυριαρχήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.  Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο η ΔΗΜΑΡ έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα και έχει καταθέσει τις προτάσεις της τόσο δημόσια όσο και στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής. Επομένως, η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη και θα συμμετέχει στο διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, με θέσεις και προτάσεις. Άλλωστε, σε αυτό το πνεύμα κινείται και ο προγραμματισμός σχετικής εκδήλωσης από το Πολιτικό Εργαστήριο της ΔΗΜΑΡ στις 22 Νοεμβρίου για την συνταγματική αναθεώρηση, όπου θα ακουστούν οι προτάσεις τόσο των κομμάτων όσο και των ειδικών, καθώς το Σύνταγμα απαιτεί συναινέσεις.

 

3. Αυτοδιοικητικές εκλογές

Στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να συνεχίσει στην επιτυχημένη συνταγή, ήδη από το 2010, υποστηρίζοντας και πάλι πρόσωπα που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και έχουν δώσει δείγματα γραφής στις τοπικές κοινωνίες με τις προοδευτικές τους πολιτικές μακριά από λογικές κομματικής περιχαράκωσης. Ο ευρύτερος χώρος της ανανεωτικής αριστεράς κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες και τα παραδείγματα δεν είναι λίγα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Ελευσίνα κ.ά. Αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη θα την υπερασπιστούμε με στόχο μία κομματικά χειραφετημένη αυτοδιοίκηση μακριά από μικροκομματικές διευθετήσεις και σκοπιμότητες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής