breaking news Νέο

Σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα του Α.Σ.Γ. Βέροιας για συνάντηση με το νέο ΥΠΑΑΤ Στ. Αραχωβίτη

Σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα του Α.Σ.Γ. Βέροιας για συνάντηση με το νέο ΥΠΑΑΤ Στ. Αραχωβίτη

Ραντεβού ζήτησαν, αλλά ραντεβού δεν βλέπουν να γίνεται μέχρι τώρα! Εδώ και αρκετό καιρό ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας έχει εκφράσει την επιθυμία για μια συνάντηση γνωριμίας με το νέο ΥΠΑΑΤ, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, για να του εκθέσει τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου. Ωστόσο, καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από πλευράς του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Ζητήσαμε ένα ραντεβού με τον κ. υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, για να του θέσουμε από κοντά ζητήματα αιχμής που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Όμως ο κ. Αραχωβίτης δεν μας έχει απαντήσει έως τώρα», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, ο οποίος, όπως ενημέρωσε, «κατόπιν τούτου, εμείς θα συνεδριάσουμε σαν σύλλογος σήμερα ή αύριο, για να βάλουμε κάποια ζητήματα στην ατζέντα, ευελπιστώντας ότι θα ειδοποιηθούμε τελικά και θα κάνουμε αυτή τη συνάντηση με τον ΥΠΑΑΤ».

Ανάμεσα στα θέματα που πρόκειται να θέσει ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας στον κ. Αραχωβίτη, είναι ο ΕΦΚΑ, το αγροτικό πετρέλαιο, οι ζημιές που προκλήθηκαν στη φετινή παραγωγή ροδακίνων, αλλά και η μη αποζημίωση εδώ και 3 χρόνια για το ρωσικό εμπάργκο.

«Θέλουμε επιτέλους να ακούσουμε κάτι συγκεκριμένο από τον κ. Αραχωβίτη, αναφορικά με το αν θα αποζημιωθούμε για το ρωσικό εμπάργκο. Γιατί κάποιοι μας λένε ότι τέτοια αποζημίωση δόθηκε με τη μορφή επισιτιστικής βοήθειας. Και εμείς ρωτάμε: Ποιοί πήραν τέτοια βοήθεια;».

 

«Είναι δυνατόν να μας ικανοποιεί η αποζημίωση, που δόθηκε για τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017;»

Ο ίδιος ακόμα χαρακτηρίζει «κοροϊδία» την αποζημίωση, που δόθηκε για τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και τη δήλωση της κυβέρνησης πως στάθηκε συνεπής στην εκπλήρωση της υπόσχεσής της. «Το έχω πει και θα το ξαναπώ πολλές φορές ακόμα αν χρειασθεί, πως η αποζημίωση αυτή που μας δόθηκε, είχε αξία μισό ... κουβά ροδάκινα! Είναι δυνατόν να μας ικανοποιεί αυτό το πράγμα;», τόνισε χαρακτηριστικά, την ίδια στιγμή που – όπως είπε - «μας κυνηγά η Εφορία, έχουμε να σκεφθούμε τον ΕΦΚΑ, τις φετινές τιμές – ξεφτίλα της φετινής παραγωγής των ροδακίνων και το ότι ακόμα δεν μας έχει δοθεί το υπόλοιπο 10% της περσινής χαλαζόπτωσης. Και επιπρόσθετα το ότι ο ΕΛΓΑ μας ζητάει να πληρώσουμε πρώτα τις εισφορές σ' αυτόν, για να πάρουμε αποζημίωση. Εμείς το κάνουμε και μετά δεν παίρνουμε αποζημίωση και χάνουμε τα λεφτά μας».

 

«Στήριξη του αγροτικού κόσμου με ουσιαστικά μέτρα και παρεμβάσεις»

Πάντως, ο κ. Χαλκίδης – ερωτηθείς σχετικά – δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας να προβεί σε κινητοποιήσεις μέσα στο προσεχές διάστημα, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση συνάντησης με τον κ. Αραχωβίτη και μπροστά στην πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει εν όψει χειμώνα.

«Φυσικά και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις. Άλλωστε είμαστε συνηθισμένοι από τέτοια. Ο αγροτικός κόσμος στενάζει οικονομικά και αδυνατεί να βγάλει ακόμα και τα προς το ζην. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα. Απλά περισσότερη κατανόηση ζητάμε και στήριξη του αγροτικού κόσμου με ουσιαστικά μέτρα και παρεμβάσεις», υπογράμμισε.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής