breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ο Iron Man έγινε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εγκαινίασε χθες το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου, στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ. Το άγαλμα, ύψους 182 μέτρων, αναπαριστά τον πρώτο υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Σαρντάρ Βαλαμπαΐ Πατέλ, περισσότερο γνωστό ως Σαρντάρ Πατέλ ή «Iron Man της Ινδίας» και βρίσκεται στο χωριό Κεβαντίγια, στην περιοχή Ναρμάντα του Γκουτζαράτ, από όπου προέρχεται και ο Μόντι.

Το κόστος κατασκευής ξεπέρασε τα 400 εκατ. δολάρια. Ο Σαρντάρ Πατέλ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον αγώνα απελευθέρωσης της Ινδίας και ήταν ένας δημοφιλής ηγέτης, που ήταν ταγμένος στην ευημερία των αγροτών. Η χθεσινή ημέρα σηματοδοτεί επίσης τη συμπλήρωση 143 ετών από τη γέννηση του Σαρντάρ Πατέλ. Το «Άγαλμα της Ενότητας» θα είναι επισκέψιμο από τις 3 Νοεμβρίου.

Το άγαλμα, που βρίσκεται στο νησί Σάντου Μπετ στον ποταμό Ναρμάντα, συνδέεται με την πόλη Κεβάντια, μέσω ενός δρόμου 3,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Είναι κατασκευασμένο να αντέχει σε ισχυρούς ανέμους και σεισμούς. Ολοκληρώθηκε μέσα σε τριάμισι χρόνια από 3.000 και πλέον εργάτες, ενώ στο έργο συμμετείχαν και 300 μηχανικοί.

*****

Πουλάνε… σελήνη για ένα εκατομμύριο δολάρια!

Δείγματα εδάφους από τη σελήνη, που είχε φέρει στη Γη ο σοβιετικός αυτόματος διαπλανητικός σταθμός «Λούνα-16» το 1970, θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, στις 29 Νοεμβρίου. Προς το παρόν πρόκειται για το μοναδικό νόμιμο δείγμα εδάφους από τη σελήνη, που βρίσκεται σε κατοχή ιδιώτη και γι’ αυτόν το λόγο ο διοργανωτής της δημοπρασίας αναμένει ότι η προσφορά, που θα δοθεί στη δημοπρασία, θα κυμανθεί από τις 700 χιλιάδες έως το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οι τρεις μικρές πετρούλες σεληνιακού εδάφους, που φυλάσσονται σε μια θήκη καλυμμένη από γυαλί, το μέγεθος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 2mm, ανήκουν στη Νίνα Καρολιόβα, χήρα του εκλιπόντος θεμελιωτή του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος Σεργκέι Καρολιόφ. Πωλητής είναι ένας συλλέκτης από τις ΗΠΑ, ο οποίος τήρησε την ανωνυμία του και ο οποίος είχε αγοράσει το εν λόγω δείγμα σεληνιακού εδάφους το 1993, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, από την Καρολιόβα, έναντι του ποσού των 442.500 δολαρίων. Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα δείγματα σεληνιακού εδάφους αποτελούν κρατική ιδιοκτησία των ΗΠΑ ή της Ρωσίας.

Οι συλλέκτες σπανίων αντικειμένων έχουν διαθέσει σημαντικά ποσά, για να αποκτήσουν διαστημικά τεχνουργήματα. Πέρυσι στον οίκο Sotheby’s πουλήθηκε έναντι 1,8 εκατομμυρίων ένα διαστημικό σακίδιο, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άμστρονγκ, για να βάζει δείγματα εδάφους που περισυνέλεξε κατά τη διάρκεια της αποστολής του στη Σελήνη. Ωστόσο πριν τη δημοπρασία, έπρεπε να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το ποιος έχει δικαιώματα ιδιοκτησίας επί των δειγμάτων αυτών. Τo δικαστήριο έγινε, αλλά η NASA, η οποία διεκδικούσε τα δείγματα αυτά, έχασε το δικαστήριο.

Ένα μικρό κομμάτι σεληνιακού εδάφους, που μοιάζει με ράβδο, ζύγιζε συνολικά 100 γραμμάρια και είχε μεταφερθεί στη Γη από το διαστημόπλοιο «Λούνα-16», υπήρξε το τρίτο δείγμα σεληνιακού εδάφους που έφθασε στη Γη μετά την αποστολή των «Απόλλων-11» και «Απόλλων 12». Η Σοβιετική Ένωση κατάφερε να πάρει δύο ακόμη φορές δείγματα σεληνιακού εδάφους κατά τη διάρκεια των αποστολών «Λούνα-20» και «Λούνα-24».

*****

«Μερακλής» κυβερνητικός υπάλληλος έβλεπε πορνό στη δουλειά από 9.000 διαφορετικές ιστοσελίδες!

Φαίνεται ότι... βαριόταν πολύ στη δουλειά ένας «μερακλής» κυβερνητικός υπάλληλος στις ΗΠΑ και για να περάσει η ώρα, έμπαινε σε σάιτ με πορνό στο διαδίκτυο.

Μόνο που δεν έμπαινε σε μια ή δυο σελίδες, αλλά από τον υπολογιστή του, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το server του γεωλογικού τμήματος, είχε «ανοίξει» 9.000 διαφορετικές ιστοσελίδες με πορνό!

Πως έγινε αντιληπτός; Οι σελίδες ήταν γεμάτες από ιούς και μάλιστα ύστερα από έλεγχο των τεχνικών, το δίκτυο των υπολογιστών του Γεωλογικού Συστήματος των ΗΠΑ είχε προσβληθεί από malware ρωσικής προέλευσης.

Όπως είναι φυσικό, έγινε έρευνα για το θέμα και εκεί αποκαλύφθηκε ο υπάλληλος, ο οποίος είχε μολύνει όλο το σύστημα με την… κακιά συνήθεια που είχε, να μπαίνει σε πορνογραφικά σάιτ από το λάπτοπ, που του είχε παραχωρήσει η δουλειά!

Οι κανονισμοί απαγορεύουν ένας κυβερνητικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς και όπως καταλάβατε, ο υπάλληλος απολύθηκε!

*****

Στις φλόγες εκατοντάδες Maserati λόγω… νερού

Με σκηνές από ταινία φαντασίας μοιάζει το σκηνικό που καταγράφηκε στο λιμάνι της ιταλικής πόλης Σαβόνα, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Το παράδοξο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε με νερό! Συγκεκριμένα, στην πόλη της βορειοδυτικής Ιταλίας, που πλήττεται από φονικές καταιγίδες, η στάθμη του νερού ανέβηκε, πλημμυρίζοντας την περιοχή και τα δύο πάρκινγκ που βρίσκονται στο λιμάνι. Εκεί, βρίσκονταν εκατοντάδες Maserati, έτοιμες για να εκτεθούν, καθώς ήταν τα τελευταία μοντέλα του πολυτελούς οχήματος.

Η πλημμύρα σημειώθηκε το βράδυ, όμως από το αλμυρό νερό το επόμενο πρωί αναφλέχθηκαν οι μπαταρίες των αυτοκινήτων και τυλίχθηκαν όλα μαζί στις φλόγες.


Δείγματα εδάφους από τη σελήνη
Laptop
Στις φλόγες εκατοντάδες Maserati λόγω… νερού

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής