breaking news Νέο

Δήμος Βέροιας : Επανένταξη ζώων εκτός κεντρικού αστικού ιστού, αντιδρούν τα σωματεία

  • Δήμος Βέροιας : Επανένταξη ζώων εκτός κεντρικού αστικού ιστού, αντιδρούν τα σωματεία
  • Δήμος Βέροιας : Επανένταξη ζώων εκτός κεντρικού αστικού ιστού, αντιδρούν τα σωματεία
  • Δήμος Βέροιας : Επανένταξη ζώων εκτός κεντρικού αστικού ιστού, αντιδρούν τα σωματεία
  • Δήμος Βέροιας : Επανένταξη ζώων εκτός κεντρικού αστικού ιστού, αντιδρούν τα σωματεία

Η προημερησίας συζήτηση που υπήρξε τη Δευτέρα (στις 11 το πρωί) στη συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με αφορμή τη θανάτωση αδέσποτων σκύλων και γατών με φόλες το τελευταίο διάστημα, παρόντων και των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων και μεμονωμένων πολιτών με φιλοζωικά αισθήματα, εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια, με αποτέλεσμα η συζήτηση των 8 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης να μεταφερθεί χθες Τετάρτη, η οποία και διήρκεσε κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες!

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν, είναι ότι τα αδέσποτα που περισυλλέγησαν από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, πρόκειται να αφεθούν εκτός αστικού ιστού. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και αντιδήμαρχος, Θεόφιλος Κορωνάς, έκρινε πως για το λόγο ότι πολλές περιοχές της Βέροιας παρουσιάζουν υψηλή πυκνότητα αδεσπότων, δεν δύναται να αφεθούν επιπλέον αδέσποτα εκεί. Ο ίδιος υπέδειξε ως περιοχές με υψηλή πυκνότητα αδέσποτων ζώων αυτές των Αγίων Αναργύρων, το πάρκο Πιερίων στη διασταύρωση για Νοσοκομείο, την περιοχή στο Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας, οδούς του Προμηθέα (Κίμωνος, Ακροπόλεως, περιοχή του 2ου Γυμνασίου), γύρω από την Αστυνομική Διεύθυνση κ.α.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κορωνάς, «κάναμε κάποιες περισυλλογές αδέσποτων (από το τέλος του περασμένου Ιουνίου έως σήμερα), είτε για διαχείριση, είτε για λόγους πυκνότητας και αποφασίστηκε όπως αυτά παραμείνουν προσωρινά στο χώρο ένταξης του Ταγαροχωρίου, μέχρις ότου να μας κοινοποιηθούν με έγγραφο από το τμήμα περιουσίας του Δήμου δημοτικοί χώροι, για να μας υποδειχθούν (εκτός κεντρικού αστικού ιστού) που θα γίνουν οι επανεντάξεις».

Πρόταση ωστόσο η οποία δεν έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων, οι οποίοι με τη σειρά τους πρότειναν να γίνει πιστή εφαρμογή του νόμου, που προβλέπει επανένταξη των αδέσποτων ζώων στις περιοχές, από τις οποίες έγιναν περισυλλογές των αδέσποτων, δηλαδή εντός του αστικού ιστού της Βέροιας.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής